Cedi Osman’ın Sarı Kanı NBA Taraftarlarını Şok Etti: "O Bir Uzaylı Mı?"

Akın Ungan
29.11.2022 - 20:13 | Son Güncellenme: 29.11.2022 - 20:59

NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman’ın Detroit Pistons karşısındaki maçta burnundan gelen sarı sıvı gündem oldu. İşte detaylar.

Cedi Osman’ın Sarı Kanı NBA Taraftarlarını Şok Etti: "O Bir Uzaylı Mı?"

AJANSSPOR HABER

Amerikan Basketbol Ligi’nin (NBA) Doğu Konferansı ekiplerinden Cleveland Cavaliers’ta forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Detroit Pistons maçında burnundan gelen sarı sıvı ile gündeme geldi. NBA taraftarları sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ile Cedi Osman’ın uzaylı olduğunu iddia etti.

Sarı sıvı akılları karıştırdı

Cedi Osman dün takımı Cavaliers ile Detroit Pistons karşılaşmasında forma giydi. Cedi Osman, Cavs 4. çeyreğin bitmesine neredeyse 6 dakika kala 90-88 öndeyken Pistons oyuncusu Hamidou Diallo ile girdiği ikili mücadelede yere düştü. 27 yaşındaki basketbolcunun yere düşmesi ile kameralar Osman’a yönelirken kısa forvetin burnundan sarı bir sıvının aktığı görüldü. Cedi Osman’ın yere düştükten sonra burnundan gelen sıvının ne olduğunu anlaşılmaya çalışıldığı video internette viral oldu.

27 yaşındaki kısa forvetin videosunun Twitter’da yüzlerce kez paylaşılması NBA taraftarlarının aklını karıştırdı. İnternet üzerinden Cedi Osman’ın video ve fotoğraflarını paylaşan taraftalar ünlü basketbolcunun burnundan gelen sıvının ne olduğuna anlam veremedi.

İlgini Çekebilir
Manisa BBSK'da beklenen ayrılık!
Habere Git

İşte NBA taraftarlarının tepkileri

  • "Uzaylıları televizyonda gördük ve varlıkları kanıtlandı: Cedi Osman’ın kanı sarı akıyor"
  • "Cedi Osman’ın burnundan gelen o şey de ne?"
  • "Biri bana şunu açıklasın: Cedi Osman’dan neden sarı bir sıvı geliyor?"
  • "Cedi Osman neden sahada sarı bir kanama geçiriyor? Bunu yakalayan oldu mu? Tuhaf."

Cedi Osman’ın burnundan gelen sarı sıvının internette viral olmasının ardından birçok kişi konu hakkında yorum yaptı. Bazı kullanıcılar bu sıvının beyinden gelen bir akıntı olduğunu söylerken bazıları ise bunun sadece mukus olduğunu söyledi. Başka kullanıcılar ise Cedi Osman’ın yere düşerken mide asidini veya maçtan önce içtiği bir şeyi kusmuş olabileceğini iddia etti.

İlgini Çekebilir
Bursaspor, Dusan Alimpijevic ile devam dedi
Habere Git

Amerikalı Doktor Sytterer açıkladı

Amerikalı Doktor Brian Sutterer yayınladığı bir video ile internette dolaşan 'uzaylı' iddialarına cevap verdi. Açıklamasında 3 farklı ihtimalden bahseden Sutterer bu konuda şunları söyledi: "Hiç şüphe yok ki Cedi Osman’ın olayı gerçekten tuhaftı. Yüzüne darbe aldı ve yere düştü. Videoda açık bir şekilde burnundan sarı bir sıvının geldiği görülüyor. Bu olayı ilk gördüğümde şüphelendiğim ilk şey bir kırık oldu."

"Kırık olabileceğini düşündüm"

Sutterer, "Ya burnunda ya da yüzünün daha içinde bir kemiğinde kırık olabileceğini düşündüm. Bu noktada herkesin ilk söylediği şey Cedi Osman’ın kanının sarı olduğuydu ama şunu açıkça söyleyebilirim ki bu mümkün değil. Kolestrol seviyesi oldukça yüksek olan bireylerde bile kan en fazla hafif sarıya dönmüş olabilir, bu şekilde olması mümkün değil." dedi.

"Diğer ihtimal beyin omurilik sıvısının akmış olabileceği"

İhtimalleri açıklamaya devam eden doktor, "Diğer ihtimal beyin omurilik sıvısının akmış olabileceği. Bu sıvının bulunduğu nokta göze ve burna çok yakın. Bu yüzden Cedi Osman’ın yüzüne aldığı darbe bu noktalara denk gelmiş olabilir. Ama bunun da mümkün olabileceğini düşünmüyorum çünkü beyin omurilik sıvısı videoda gördüğümüz gibi çok hızlı bir şekilde akmaz." diye konuştu.

"Omurilik sıvısı olsaydı Cedi Osman kendinden geçer ve bilincini kaybederdi"

Shutterer, "Ayrıca eğer bu beyin omurilik sıvısı ile alakalı bir durum olmuş olsaydı Cedi Osman kendinden geçer ve bilincini kaybederdi. Bunun beyin omurilik sıvısı olduğuna ihtimal vermeme nedenlerimden biri de Cedi Osman’ın burnundan gelen sıvının sarı olması. Beyin omurilik sıvısı sarı değil şeffaftır." açıklamasını yaptı.

"Mümkün olan tek şey mukus"

Konuya açıklık getiren Shutterer, "Cedi Osman’ın videosuna bakınca bana mümkün görünen tek açıklama burnundan gelen sıvının mukus olabileceği. Bu görüntülerdeki mukusun renk tonu biraz fazla sarı ve belirgin. Bu durumsa Cedi’nin bir enfeksiyon ya da hastalık kapmış olabileceğini belirtiyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler