Ceferin: "Avrupa Süper Ligi'ne karşıyım"

29.10.2020 - 20:52 | Son Güncellenme: 29.10.2020 - 20:56

Avrupa Süper Ligi, UEFA'nın bir organizasyonu mu ve kurulacak mı? UEFA Başkanı Aleksander Ceferin çok tartışılan Avrupa Süper Ligi konusuna açıklık getirdi. Ceferin, Süper Ligi'ni destekleyip desteklemediğini duyurdu. Öte yandan Aleksander Ceferin, VAR sisteminin kullanımı hakkında önemli açıklamalar yaptı. Öte yandan EURO 2020'nin oynanacağını düşündüğünü söyleyen Ceferin taraftar konusunda ise şüphelerinin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Ceferin: "Avrupa Süper Ligi'ne karşıyım"

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, son yıllarda tartışılan Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı ve böyle bir turnuvanın futbolu öldüreceğini söyledi.

"Futbolu öldürür"

UEFA Başkanı yaptığı açıklamada, "Avrupa Süper Ligi bizim önerimiz değil, bazı kulüplerin ve İtalyan emdyasının icadıdır. Böyle bir turnuva çok sıkıcı olur. 2 veya 3 kulüp daha fazla para kazanmak için böyle bir şey istiyor. Bu tür fikirler futbolu öldürür. Ben Süper Lig'e şiddetle karşıyım" dedi.

"VAR sınırlandırılmalı"

VAR sisteminin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Ceferin, "Bence çok net pozisyonlarda kullanılmalı. Bazı liglerde oyun dakikalarca duruyor. Bu futbol için iyi bir durum değil. Çözüm VAR sisteminin kullanımını sınırlandırmak olabilir" şeklinde konuştu.

"UEFA Uluslar Ligi harika bir turnuva"

Özellikle kulüp takımı çalıştıran teknik direktörlerin eleştirdiği UEFA Uluslar Ligi'ne inandığını vurgulayan spor adamı, "UEFA Uluslar Ligi harika bir turnuva. Başladı ve bitecek. Gelecek için iyimser olmalıyız. Uluslar Ligi'nin devamıyla ilgili herhangi bir endişem yok" şeklinde konuştu.

FFP'de reform zamanı

Finansal Fair Play hakkında da yorum yapan Ceferin, "FFP şu anda iyi şekilde çalışıyor ancak sistemde reforma da gitmek lazım, modernize etmemiz gerekiyor. Şu anda konuşmak için erken ancak görüşmelerimiz var" yorumunu yaptı.

"EURO 2020'nin oynanacağına inanıyorum"

Son olarak 2021'de gerçekleştirilecek UEFA Avrupa Şampiyonası'nın oynanacağına inandığını söyleyen Ceferin, "2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2020) oynanacağına inanıyorum. Taraftar konusunda şüpheler var ancak ben pozitif olmayı sürdürüyorum. İyimser olmak, şu anda dünyanın ilerlemesini sağlıyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler