'Ceferin, ligler başlasın diye baskı yapıyor'

23.04.2020 - 10:27 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 10:31

Premier Lig kulüpleri, UEFA ile yaptığı görüşmede liglerin bitirileceği tarih konusunda uzlaşmaya vardı. UEFA başkanı Aleksander Ceferin'in Avrupa kulüplerine liglerin başlaması adına baskı yaptığı gündemde.

'Ceferin, ligler başlasın diye baskı yapıyor'

Koronavirüs sebebiyle İngiltere Premier Lig'e de zorunlu olarak ara verilmişti. Premier Lig kulüpleri, UEFA'ya ligin tamamlanması konusunda görüşünü bildirdi. Bu durum Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi organizasyonunun tarihi açısından da büyük önem taşıyor. Ayrıntılar ve gelişmeler haberimizde...

Premier Lig kulüpleri UEFA ile anlaştı

DIŞ HABER/AJANSSPOR

İngiltere Premier Lig kulüpleri, 31 Temmuz'a kadar lig maçlarını bitirmeyi taahhüt ediyor. Bu da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin Ağustos ayında oynanabileceği anlamına geliyor. 

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni oynatmak istiyor...

The Sun'da yer alan habere göre; UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'ni Ağustos ayında oynatmayı planlıyor. Ceferin, Avrupa liglerinin Temmuz ayı sonuna kadar bitirilmesi gerektiğine inanıyor. 

Ceferin'den baskı var

Öte yandan Ceferin'in, liglerin yeniden başlaması konusunda Avrupa kulüplerine baskı yaptığı ifade edildi. Bazı kulüpler ise salgın sebebiyle UEFA'nın daha esnek olması gerektiği fikrini taşıyor. 

Premier Lig kulüpleri 1 Mayıs'ta toplantı yapacak

Avrupa Ligleri Başkanı Lars Christer Olsson yaptığı açıklamada, "Liglerin bitirileceğinden eminiz. Çoğu ülke, taraftarlar olmadan yapılan maçlarla birlikte başlangıç yapacaktır" demişti. Bu arada 20 Premier Lig kulübü, 1 Mayıs tarihinde video konferans yoluyla bir toplantı gerçekleştirecek.

Senin için hazırladığımız haberler