Çek Cumhuriyeti de Rusya ile oynamayı reddetti

27.02.2022 - 16:52 | Son Güncellenme: 27.02.2022 - 16:59

Polonya ve İsveç'in ardından Çek Cumhuriyeti de 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçında Rusya ile oynamak istemediğini açıkladı. İşte detaylar...

Çek Cumhuriyeti de Rusya ile oynamayı reddetti

Çek Cumhuriyet Futbol Federasyonu, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki muhtemel rakibi Rusya ile ilgili bir açıklama yayınladı.

"Rusya ile maça çıkmak istemiyoruz"

Federasyondan yapılan açıklamada, "Çek Cumhuriyet Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, milli takım personeli ve milli takım oyuncuları, mevcut durumda tarafsız sahada olsa bile Rusya ile maça çıkmak istemiyor. Hepimiz, savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz." ifadeleri yer aldı.

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde maçlar 24 Mart'ta oynanacak. Final turuna kalmayı başaran takımlar arasındaki karşılaşmalar ise 29 Mart'ta yapılacak.

Rusya, 24 Mart'taki Dünya Kupası play-off yarı finalinde Polonya'yı ağırlayacak ve galip gelirse İsveç-Çekya mücadelesinin kazananıyla 29 Mart'ta evinde karşılaşacak.

İlgini Çekebilir
Wojciech Szczesny: Rusya’ya karşı sahaya çıkmam
Habere Git

UEFA gelişmeleri takip ediyor

FIFA, konuya ilişkin hafta içinde yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna'da yaşanan son durumu mercek altına aldığını ve 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde yeni gelişmeler yaşanabileceğini duyurmuştu.

İsveç ve Polonya da oynamayı reddetti

Polonya Futbol Federasyonu ve İsveç Futbol Federasyonu, dün yaptıkları açıklamada Rusya ile oynamak istemediklerini belirtmişti.

Polonya'dan yapılan açıklamada, "Daha fazla söze gerek yok, harekete geçme zamanı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik tutumu nedeniyle Polonya Milli Takımı olarak gelecek ay Rusya ile oynanacak play-off maçına çıkmayı düşünmüyoruz. Tek doğru karar bu. FIFA'ya ortak bir bildiri sunabilmek için Çekya ve İsveç'le görüşmelerimizi sürdürüyoruz." ifadeleri yer aldı.

İsveç Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi, "Ukrayna'nın işgali Rusya ile tüm futbol alışverişini imkansız kılıyor. FIFA'yı, Rusya'nın mart ayındaki play-off maçlarını iptal etmeye çağırıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler