Çekirgelerin sıçraması!

23.08.2015 - 14:45 | Son Güncellenme: 23.08.2015 - 14:46

Quaresma kendi çöplüğünde öten bir horoz gibi! Porto'da, buradan giderken kaybettiği bir çok değerini yeniden bularak daha çok koşan ve takıma yararlı olan futbolcu oldu belki!

Çok sevimli bulurdum çocukken çekirgeleri. Belki de en az çekindiğim yaratıktı! Severdim onları ama zamanla karıncaları tanıyıp verdikleri gizli zararları öğrenmek, onlara duyduğum sempatiyi yok etti!

Quaresma kendi çöplüğünde öten bir horoz gibi! Porto'da, buradan giderken kaybettiği bir çok değerini yeniden bularak daha çok koşan ve takıma yararlı olan futbolcu oldu belki! Futbol ona Allah'ın verdiği en önemli beceri! Var olan yeteneğini sadece top ile buluşunca kendine kullanmak sandığı bir oyunun kişisi gibi yaşatmaya  çalışıyor.

Özellikle bizim gibi çabuk unutan toplumlarda bir 'TRAVOLE'ye ucuzlayan endüstriyel bakışımız ve tribünde azaltılan futbol kültürü nedeniyle bunu sadece show olarak görmek isteyenlere başarılı ve gerçekçi takımları hatırlatırız.

Karar versinler ama keyfi, tribüne oynayan takım olamaz Beşiktaş! Yıllardır şampiyonluk beklentisi ve sadece üçüncülük damgası vurulan bir bakışa feda edilen kulüp değil futbolda BEŞİKTAŞ! Ciddi olalım beyler! Kendi kavganıza ortak etmeyin Beşiktaşı. Devrim yapan futbol anlayışı ve rekabetini bu ülkeye taa en dipten alıp taşıyanların 20 yıl süren başarıların kahramanları yaşıyor ve bu ulaşılmaz başarı ötekilerini doğurdu rekabeti ile. Ama gel gör ki hazırdan yiyenler her geçen gün bilinçsiz hamlelerle sadece borcu büyüttüler Beşiktaş'ta ve oynatılmayan bir çok sıradan futbolcuya takımı teslim ederken üretime önem vermediler.Tarla sanki kurudu !? Geçmişte bana teklif edilen bu göstermelik zihniyetin sahiplerine asla teslim olmadım ve sevimsiz buldular beni. Yalakaların ve çıkar lobilerinin arasında "TEK" kalsam da Futbol gerçeğini hatırlatmaya devam ediyorum. Değirmenler ve ben !     

Dün akşam Beşiktaş'ın yenilgisinde en önemli adam Quaresma'dır.Yaptığı ortanın gol olması umut olarak gelse ve buna hakemin yanlış kararı ortaklık etse de adam kendiyle kavga eden yapısıyla futbol kültürü eksikliğini kanıtladı adeta. Kartı var ve ikinciyi görme nedeni yaratıyor! Bu milyon Eurolarla alınan, taktik filan tanımayan bir futbolcu yapısı taşıyan, kendi adına futbol oynayan, "Takım ve kendisi" mantığı ile  sahada tribünün avcısı Quaresma'dır.

Gel de Süleyman Seba veya Hakkı Yeten'i hatırlama! Spor programlarını magazinsel hale dönüştürenlerin futbol dünyasında gerçek futbolu konuşmak yalnızlık demektir. Olsun yola devam! Belki arada bir futbolun gerçeğine çıkar beklentisi değil değil gönül verenler çıkar!

Gelelim Gökhan Töre'ye. Güçlüsün, adam geçmeyi, top sürmeyi, çalım üstüne çalım atmayı biliyorsun da neden az gol atıyor veya boş kaleye al sen at bu golü denilen gol pasını tek dokunuşla kaleye göndermiyorsun!?

Golün fiyakalısı olmaz gol bir gerçektir .Ve oyunun tek amacıdır. Ama sen egonu aşamıyorsun! Olmaz. Takım oyuncusu olup daha çabuk düşünmelisin ve basit kararlarla sürpriz pasların ve gollerin adamı olmalısın. Bu görüntü de Beşiktaş'ın sorunudur. Acil çözülmeden başarı gelmez! Bu kadro iki Quaresma tipi yaratan yarışı kaldırmaz! Şenol Güneş'e de şunu hatırlatmak isterim. Bir hafta önce senin orta alanını iyi inceleyen ve iyi tanımadığın oyunculardan kurulu Trabzonspor'un sadece Atiba ile durdurulması olanaksızdı. Hal böyle olunca Oğuzhan yalnız kaldı! Motta önünde olmayan Quaresma nedeni ile daha da çok tehlikeli faul yapan futbolcun ve koridor sanki !

Neden Serdar Kurtuluş veya Necip ile defansif ve orta alan gücünü arttırmayı düşünmedin diyeceğim ama mutlaka saygım nedeniyle bir bildiğin olduğunu düşünürüm. Ukalalık sanırsın iyi niyetimi! Cenk ve Gomes ikilisi ile başlamak ve belki erken goller bulmak olası iken hiç bir sürpriz yapmadan aynı taktik ile oynattın takımı. Bu öz güven kağıtta kaldı! Çünkü karşıda M'BİA ve OKAY ikilisi çok etkili savunma yaptılar orta alanda. N'Doye oyunun sonunda ortaya çıktı ve Erkan Zengin ile maçı aldılar. Burada ki görüntü Trabzonspor'un iyi yolda olduğunu ve taş gibi bir lig mücadelesine hazır olduğunun gerçeğidir .

Beşiktaş düşünce ve mental olarak henüz yine büyük maç kazanma durumuna gelmediğini gösterdi. Erken uyarı şans sayılmalıdır! Bundan sonra belki takım içinde rekabet kızışacak ve hoca olarak sonuca bağlı günler yaşayabileceksin. Ama Beşiktaş mutlaka bunu aşacaktır. Başarı oyuncu egolarının öz güven ile karıştırılmadan takıma yönlenmesi  ile olacaktır. Şenol Güneş ve futbolcuların bu yönde iyi bir sürece ihtiyaçları vardır. Bunun şartı da makasın erken kullanılmasıdır! Zira takımda kendi bildiği. gibi sıçrayanların izdüşümleri var!

Senin için hazırladığımız haberler