Çekişmeli geçen maçın galibi Seattle Seahawks

04.10.2019 - 18:16 | Son Güncellenme: 04.10.2019 - 18:16

NFL'in 5. hafta açılış maçında, NFC (Ulusal Futbol Konferansı) takımları Seattle Seahawks ile Los Angeles Rams, Seattle'daki Century Link Field'da karşı karşıya geldi.

Maçın ilk hücum serisinde Seattle Seahawks'a baskılı bir defans yapan Los Angeles Rams, istediğini elde etti. Seahawks'ın tekrarlanan ikinci hücum denemesinde Aaron Donald ile Clay Matthews, Russell Wilson'ı iki taraftan sıkıştırdı. Wilson, bunar rağmen pası wide receiverlardan Jaron Brown'a verdi. Sol taraftan ilerleyen Brown'a cornerbacklerden Nickell Robey-Coleman'dan müdahale geldi. Bu müdahale sonrasında top yere düştü ve yere düşen topu bir başka cornerback Marcus Peters aldı. Peters ilerlerken çalan düdükle oyun durmuştu ve tamamlanan hücum kararı çıkmıştı. 

Ancak Rams Başantrenörü Sean McVay, itiraz hakkını kullandı ve pozisyon bir kez daha incelendi. İncelemenin ardından karar değişti ve fumble kararı verildi. Fumble sonrasında yere düşen topu Los Angeles Rams savunmasının rakip yarı sahasının 33 yard çizgisinde yakaladığı ve buradan başlanacağına karar verildi. (13.47) Eline geçen hücum fırsatında hakkını tazeleyemeyen Kaliforniya ekibi, son hakkında Greg Zuerlein'ın 47 yard uzaktan attığı alan golüyle 3-0 öne geçti. (12.24) İyi bir savunmaya karşın hücumda bir türlü gol bölgesine giremeyen Rams, bir alan golüne daha yetindi. Greg Zuerlein, bu sefer 32 yard uzaktan sayı kaydetti ve skor 6-0'a geldi. (4.55) Lakin maçın ilk touchdownı Seahawks'tan geldi. Lacivert Yeşilliler'in başarılı wide receiverı Tyler Lockett, Russell Wilson'ın 13 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı ve skora denge geldi. Touchdown sonrasında Jason Myers, ekstra golü sayıya çevirdi ve bitime 49 saniye kala öne geçen Seahawks, ilk çeyreği 7-6 önde tamamladı.
 
İkinci 15 dakikalık bölümün başında önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdüren Seattle Seahawks, farkı açacak sayı şansını bulamadı. Ancak Seahawks, bir sonraki hücum serisinde, uzun bir pas oyununu touchdownla sonuçlandırdı. Çaylak wide receiver DK Metcalf, Russell Wilson'ın 40 yard uzaktan attığı pası iyi takip ederek topu gol bölgesinde tuttu. Akabinde ikinci isabeti ekstra gol, Washington Eyaleti ekibinin farkı 8 sayıya çıkarmasını sağladı. (8.08) Savunmada da etkinleşen Seahawks, Todd Gurley'in koşu oyununda, 20 yarddan az bir mesafe kala kritik bir müdahale yaptı. Seahawks'ın bu sezon Houston Texans'tan transfer ettiği edge savunmacı Jadeveon Clowney, Gurley'e müdahalesinde topun yere düşmesini sağladı. Yere düşen topu Clowney 17 yard çizgisinde yakaladı ve hücum sırası yeniden Seahawks'a geçti. (5.25) Ancak Los Angeles Rams, bitime 6 saniye kala farkı eritmeyi başardı. 9 yardlık pas oyununda Cooper Kupp, Jared Goff'ın pasını yakaladı ve topu gol bölgesine ulaştırdı. Akabinde gelen ekstra golle fark 1 sayıya düştü. Seahawks, devreye 14-13 önde girdi.
 
Üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini oynayan Los Angeles Rams, Todd Gurley'in 8 yardlık koşu oyunundan çıkardığı touchdownla yeniden üstünlüğü eline geçirdi. Ekstra gol sonrasında fark 6 sayıya çıktı. (12.07) Lakin Rams'in üstünlüğü uzun sürmedi. Seattle Seahawks, 10 yardlık screen pas oyununda Russell Wilson'ın topunu alan wide receiver David Moore ile touchdown yapıp skora beraberliği getirdi. Sonrasında Jason Myers'ın ekstra golü geldi ve Seahawks 21-20 öne geçti. (5.45) Ancak Todd Gurley'in çabaları sürmeye devam etti. Yıldız running back, çeyreğin bitimine 3.07 dakika kala 1 yardlık koşu touchdownıyla skor üstünlüğünü yeniden Kaliforniya ekibine geçirdi. Ancak oyun kurucu Jared Goff, ekstra 2 sayıdaki koşusunu tamamlayamadı ve fark 5 sayıda kaldı.
 
Son 15 dakikaya 26-21 geride giren Seattle Seahawks, karşılıklı alan golleri sonrasında maçın skorunu belirleyecek touchdownı Chris Carson ile buldu. Bitime 2 buçuk dakikadan az bir süre kala, 5 yardlık pas oyununda Russell Wilson'ın pasını gol bölgesinde bomboş bir şekilde alan Carson, Seahawks'ı yeniden öne geçirdi. (2.28) Lakin Seahawks da, Wilson'ın Metcalf ile oynadığı ekstra 2 sayılık pas oyunundan sonuç alamadı. Los Angeles Rams, maçın son hücum serisinde, Greg Zuerlein'ın 44 yard uzaktan alan golü kaçırmasıyla galibiyet şansını da kaçırdı. Mücadeleyi 30-29 kazanan Seattle Seahawks, NFC Batı Grubu'nda ikinci sıraya yerleşirken, Los Angeles Rams ise 3. sıraya geriledi. 
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 SEATTLE SEAHAWKS 
 
Russell Wilson (QB): 23'te 17 pas isabeti, 268 yard pas mesafesi, 4 touchdown pası, 8 koşu oyununda 32 yard mesafe
 
Tyler Lockett (WR): 4'te 4 pas yakalamada 51 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
D.K. Metcalf (WR): 3'te 2 pas yakalamada 44 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Jadeveon Clowney (DE): 1'i solo, toplam 3 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 top düşürme, 1 fumble recover
 
Tedric Thomposon (S): 2'si solo, toplam 3 tackle, 1 pas defansı, 1 interception
 
 LOS ANGELES RAMS 
 
Jared Goff (QB): 49'da 29 pas isabeti, 395 yard pas mesafesi, 1 touchdown ve 1 interception pası
 
Todd Gurley (RB): 15 koşu oyununda 51 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı
 
Cooper Kupp (WR): 17'de 9 pas yakalamada 117 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Clay Matthews (LB): 4'ü solo, toplam 5 tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack

Senin için hazırladığımız haberler