Celal Kolot: "Fikret Orman eğer bu işin içinden çıkamıyorsa..."

10.09.2018 - 16:00 | Son Güncellenme: 10.09.2018 - 19:05

Celal Kolot: "Fikret Orman eğer bu işin içinden çıkamıyorsa..."

Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticilerinden Celal Kolot, siyah-beyazlıların gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tüzük değişikliğini yorumlayan Kolot, Serdal Adalı’nın dönme ihtimaline de sıcak baktığını belirtti. Ayrıca Kolot, görev yaptığı dönemde gerçekleştirilen Lamine Diatta ve Higuain transferleriyle ilgili flaş bir iddiada bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Celal Kolot’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Fikret Orman işin içinden çıkamazsa bir başkan bulunur"

Beşiktaş’ta değişeceği söylenen birkaç madde denilen maddeler önemli maddeler. Başkanlık 3 dönemle sınırlıydı. Artırılması için uğraşılacak. Bu son derece önemli.  İkincisi düşen üyeliklerin affedilmesi konusu. Bence bayağı dikkat çeken konular. Her Beşiktaşlı tüzük değişikliği konusuna ilgi göstermeli. Şu anda Fikret Orman’dan başka kimse gelmez. Borçlar arttı ama sadece onun kabahati değil. Bence Orman devam etsin ve bu işin içinden çıksın. Çıkamazsa illa ki Beşiktaş’a bir başkan bulunur.

"Burak Yılmaz'ın yaptığını Beşiktaş'ın yabancı futbolcuları bile yapmadı"

Parasızlık kötü bir şey. Bazı futbolcular etkileniyor. Mesela; Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a yaptığı gibi. Büyük nankörlük yaptı. Beşiktaş’ta bunu yabancı futbolcular bile yapmadı. Şenol Güneş ile yönetimin anlaşamaması kötü bir durum. Açıklamalar ve aldığım bilgiler bu yönde. Bu güzel bir şey değil. Bu da Beşiktaş’ı etkiliyor. Birinci neden mali problemler.

"Yöneticilerin fikri sorulmaz, başkan ne derse o olur"

Beşiktaş’ın kadrosu iyi. Karius ve Ljajic transferi iyi transferler. Yönetim içinde de ayrılıklar olacak, bir temizlik yapmaya çalışacak başkan. Bundan sonra belki daha sağlıklı olur. Yönetici sayısının azalması fayda getirebilir. Başkan ne derse o oluyor. Amacınız reklam yapmaksa buyurun yönetici olun. Bazılarının fikirleri bile sorulmaz, sorulsa bile dikkate alınmaz.

"Diatta transferini bana mal etmeleri ağır geliyor"

Benim dönemimde de oldu. Ben Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yaptım. Ama bir şeyler yaptığıma inanıyorum. Mesela; Lamine Diatta transferi sürekli bana mal ediliyor. Ama o transfer benim istifa sebebimdi. Diatta’yı ve Higuain’i o dönem Ertuğrul Sağlam ve Ali Gültiken tavsiyeyle almıştı. Diatta ile ilgili böyle bir sıkıntı olmuştu. Ben Rüştü, Cisse ve Tello’yu aldırdım. O zamanlar imkanlar oydu. Makelele’yi de getiriyorduk. Ama adam Türkiye’ye gelmek istemedi. Diatta transferini bana mal etmeleri çok ağır geliyor. Herkes gerçeği bilsin.

"Serdal Adalı para verecekse ve katkı sağlayacaksa gelmeli"

Serdal Adalı’nın dönme ihtimaline sıcak bakıyorum. Ama şartlı geleceği söyleniyor. Beşiktaş’a para lazım. Başkan ve yöneticiler arasında sıkıntı var. Sağlıklı çalışamıyor. Serdal Adalı para vereceğim diyorsa ve katkı sağlayacaksa gelmeli. Umut Güner ile Serdal Adalı anlaşabilecek mi? O da önemli. Her gelen bir şey umarak geliyor oraya. Adalı gelir ve para verirse birkaç ay idare edilir. Ya sonrası? Beşiktaş’ın çok ciddi borçları var. İşler çok zor. Futbolcular 3-4 ay geriden maaş alarak umarım eder. Ayrıca Şenol Güneş ve yönetimin birbiriyle alakalı daha doğru yorumlar yapmalı. Şampiyonluk çok önemli. Umarım Beşiktaş şampiyonluğa ulaşır.

Senin için hazırladığımız haberler