Celal Kolot: Şenol Güneş, Türkiye'nin en iyi teknik direktörü

01.12.2017 - 17:00 | Son Güncellenme: 01.12.2017 - 17:00

Celal Kolot: Şenol Güneş, Türkiye'nin en iyi teknik direktörü

Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticisi Celal Kolot, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kolot, Beşiktaş’ın Vodafone Park’ta kaybetmesi durumunda kolay kolay toparlayamayacağını ifade etti. Ayrıca Kolot, Şenol Güneş’in Türkiye’de en iyi teknik direktör olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Kolot’un açıklamaları şu şekilde:

“Beşiktaş kaybederse kolay kolay toparlayamaz”

Beşiktaş’ın rehavet yapacak bir hali yok. Galatasaray’ın, Beşiktaş’ı Vodafone Park’ta devirmesi demek, Beşiktaş’ın yarıştan uzaklaşmasına neden olabilir. Beşiktaş bence ağır favori. Şampiyonlar Ligi’ndeki maçdan sonra puan kaybı yaşıyor Beşiktaş. Bence böyle de lige renk katıyor. Bunu tabii futbolcuların konsantrasyonuna bağlıyorum. Futbolcuların çoğunluğu Şampiyonlar Ligi’nde kendini göstermeye çalışıyor. Bu yüzden konsantrasyon az oluyor. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi maçları olmasaydı rakiplerinden 5-6 puan önünde olurdu diye düşünüyorum.

“Türkiye’nin en iyisi Şenol Güneş”

Türkiye’de bence en iyi teknik direktör Şenol Güneş’tir. Görevden ayrılan Fatih Terim ve Mustafa Denizli de dahil. Çünkü; Şenol Güneş kendini sürekli geliştiriyor. Teknik direktörlerin oyuna müdahaleleri açısından Şenol Hoca’yı  Tudor’dan önde görüyorum.

“Gomis, derbide pozisyona girse de istediklerini yapamaz”

Bafetimbi Gomis, Beşiktaş’a gol atabilir mi bilmiyorum. Pozisyona girebilir ama topa bile vuramaz bence. Cenk Tosun ise beni şaşırtmaya devam ediyorum. Bu seviyelere çıkacağını ben de tahmin etmemiştim.

“Beşiktaş 9 gol atarak ayıp etti”

Manisaspor’a 9 tane atılmaz. Beşiktaş ayıp etti. Kaleci bile çok üzüldü, ağladı. Manisaspor bir değerdir. Önemli futbolcular çıkmıştır. Böyle kupa maçları olmasın. Niye tek maç değil? Rövanşı kim seyredecek? Ben de dahil birçok insan kupa maçlarının hangi gün olduğunu bile takip etmiyor. Kupa maçları heyecanlı olmalı. Kupa maçlarını hiç ölçü almamak gerek.

“Leipzig maçına da mağlubiyet diye bakıyorum”

Beşiktaş eğer derbiyi kaybederse toparlaması zor olur. Leipzig maçına da mağlubiyet olarak bakıyorum. Tecrübesizliklerine yenildiler ilk maçta. Leipzig Beşiktaş’ı yener. Eğer Beşiktaş Galatasaray’a yenilirse birçok şey tersine döner.

Senin için hazırladığımız haberler