Çelebi çekildi, yarışta işler kızıştı.. Adaylarda son durum

İsa Kethüda
05.06.2021 - 14:17 | Son Güncellenme: 05.06.2021 - 15:39

Galatasaray'da seçim öncesi hareketli bir hafta geride kalırken, adaylardan Işın Çelebi, çekildi. Seçimde son durum ne? Adaylar kendileri için kaç oy sayıyor?

Çelebi çekildi, yarışta işler kızıştı.. Adaylarda son durum

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray tarihinin en kritik seçimlerinden biri 19 Haziran'da yapılacak. 28 mayıs itibarıyla toplamda 6 adayın listesi divan başkanlığına ulaşırken Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas, Işın Çelebi, İbrahim Özdemir ve Yiğit Şardan, sarı-kırmızılı kulübün başkan adayları olarak resmi şekilde de duyrulmuştu. 

Geçen hafta anlık oluşan oy dağılımını; Yiğit Şardan %26, Eşref Hamamcıoğlu %22, Burak Elmas %22 , Metin Öztürk %20, Işın Çelebi %6, İbrahim Özdemir %4 şeklinde sıralamıştık. Bu tablonun alt metninde 3 aday Hamamcıoğlu, Öztürk ve Elmas'ın aslında yüzde 60'a yakın oy potansiyeli olduğu da net şekilde var. 2011 sonrası camia içerisinde yaşanan bazı ayrışmalar söz konusu matematiği oluşturuyor. Yani ilk 3 adaya oy atacak üyeler, Yiğit Şardan karşısında bir adayda yoğunlaşırsa rahat bir şekilde seçimi kazanması da mümkün.

Çelebi'nin listesi bir aday kanalize olmaz

Işın Çelebi çok önemli bir isim fakat oluşturduğu listenin oy potansiyeli mevcut yarışta zirveye oynaması beklenmiyordu. Ayrıca camianın birçok farklı kanadından oluşan isimlerden oluşuyordu. Çelebi'nin çekilmesiyle oylar blok halinde bir gitmeyecek hemen hemen eşit şekilde bölünecektir. Halihazırda Işın Çelebi de kimsenin lehine çekilmediğini ifade etti.

Metin Öztürk'ten Ankara hamlesi

Galatasaray Başkan adaylarından Metin Öztürk, Mustafa Cengiz yönetiminden henüz Cengiz'e karşı tepkiler oluşmamışken istifa eden ve Ankaralı Galatasaraylılar tarafından çok sevilen Özgür Savaş Özüdoğru'nun desteğini de aldı. Genç iş adamı özellikle orta yaş kesmindeki üyelerce sevilen ve sempatik bulunan bir isim. Öztürk'ün bu hamlesi seçime iki hafta kala önemli bir adım oldu.

Adaylar kendilerini 1300 hesaplıyor

Galatasaray başkanlığı için yarışan 5 aday arasında İbrahim Özdemir'e pek şans verilmiyor. Ama diğer 4 aday Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk, Burak Elmas ve Yiğit Şardan'dan hangisi başkan olursa büyük bir şaşkınlık yaşanmayacak. 4 adayın da hesabı ortalama 1300 civarlarında. 

Burak Elmas genç kuşağı etkiledi

4 tarafın da beklentisi yüzde 45 bandında seçimin kazanılması yönünde. Burak Elmas, projeleri ve CV'leri kuvvetli yöneticileriyle özellikle genç kuşağı etkiledi. Sosyal medyada da büyük teveccüh görüyor. Eşref Hamamcıoğlu camianın deneyimli isimlerinin tadirini kazanırken, bazı oyların Hamamcıoğlu'nda konsolide olabileceği de bu hafta konuşulanlar arasında.

Metin Öztürk finansal konularda ve dün ile bugünü ortak noktada buluşturmasıyla dikkat çekiyor. Yiğit Şardan ise Adnan Polat ile Abdurrahim Albayrak'ın desteği ayrıca diğer 3 adaya eleştirel yaklaşan kesimlerin potansiyeliyle iddialı durumda. 

Senin için hazırladığımız haberler