Çelebi'nin yönetiminde büyük şok!

08.05.2021 - 01:10 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 08:34

Son dakika spor haberleri... Galatasaray Başkan Adaylarından Işın Çelebi'nin yönetim listesindeki 3 kişinin genel kurul listesinde adı bulunmuyor. işte detaylar...

Çelebi'nin yönetiminde büyük şok!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Listesini son saatlerde yetiştiren Işın Çelebi'nin kurullarında ilk olarak Altuğ Özaslan, isminin yazılı olmasına rağmen aday yönetimde olmadığını açıklamıştı. Şimdi de Çelebi'nin verdiği yönetim listesinden 3 kişinin genel kurul listesinde adının olmadığı ortaya çıktı.

Galatasaray'da seçim öncesi ilginçlikler devam ediyor. Salı günü seçime girme kararı alan ve bugün son saatlerde listesini divan başkanlığına teslim eden Işın Çelebi'nin verdiği aday yönetimde 3 ismin de 2021 genel kurul hazirununda olmadığı bilgisine ulaşıldı. 

11502 sicil numarısıyla İpek Gökdel, 13847 sicil numarısıyla Uğur Arıner, 15499 sicil numarısıyla Mesut Geniş'in şu an üye kaydı açık gözükmüyor.

İlgili tüzük maddesi ne diyor?

61.4)  Divan Kurulu Başkanlığı Başkan adaylarının vermiş oldukları Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Sicil Kurulunda görev almak için başvuran adayların kıdem ve sicil bakımından yeterli olup olmadıklarını ivedi olarak Sicil Kurulundan yazı ile sorar ve 24 (yirmi dört) saat içinde yazılı olarak yanıtlanmasını ister.

 

Sicil Kurulundan gelen bilgilendirme yazısında kıdem ve sicili uygun olmayanların durumu derhal yazı ile Başkan adaylarına ve ilgili Kurullarda görev almak isteyen diğer adaylara bildirilir.

 

Bu şekilde listesinde herhangi bir boşalma meydana gelen Başkan adayı en geç 24 (yirmi dört ) saat içinde o konum için başka bir aday bildirir.

 

61.5)  Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan adaylarınca kendisine verilen aday listeleriyle oluşan Birleşik oy pusulalarını, her başkan adayı için ayrı ayrı 64. maddeye uygun olarak belirlenmiş renkte ve yeterli sayıda bastırır.

Galatasaray'da başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Galatasaray Kulübü ilk olarak, olağan seçimli genel kurulun 22 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta yapılacağı açıklanmıştı.

 

Galatasaray Kulübü, iptal edilen olağan seçimli genel kurul toplantısının tam kapanma sonrasında, pandemi koşullarının imkan vereceği en yakın tarihte gerçekleştirileceğini duyurdu.

  
Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı ise, "Bugün itibarıyla, seçim sürecinin işlenmesine ve seçimin belirlenen tarihte yapılmasına engel bir hal bulunmamaktadır." açıklamasıyla seçimin 29 Mayıs'ta yapılması gerektiğini belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler