Çelik: Dünyaca ünlü sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz

12.04.2018 - 16:26 | Son Güncellenme: 12.04.2018 - 16:26

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye Yüzme Federasyonu ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, üniversite bünyesinde kurulacak Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) dünya şampiyonluğuna aday sporcular yetiştirilmesi hedefleniyor.

Geleceğin sporcuları yetişecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen imza töreninde konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite olarak sağlık, teknoloji, kültür sanat ve spor gibi alanlarda hedefler belirlediklerini söyledi.

Belirlenen hedefler doğrultusunda çalışmalara başladıklarını dile getiren Çelik, ilk olarak Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulunu fakülte formatına dönüştüreceklerini, bununla ilgili gereken adımların atıldığını belirtti.

"Dünyaca ünlü sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz"

Çelik, spor branşları arasında yüzmeye büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, "Belirlediğimiz branşları Türkiye’de daha da ileriye götürme gibi hedeflerimiz var. Alanında hangi sporda olursa olsun, dünyaca ünlü sporcular ve antrenörleri yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

 İmzaladıkları protokolle üniversite bünyesinde, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), "Yetenek Avcılığı Merkezi" ve "Performans Ölçüm Merkezi" kuracaklarını anlatan Rektör Çelik, "Alanında uzman ve ulusal, uluslararası dereceleri olan antrenörlerimizle İzmir’in köylerini tek tek dolaşıp yetenekli çocuklarımızı keşfederek Türk sporuna olimpiyat sevisinde sporcular yetiştirmek, spora ve sporcuya daha iyi eğitim olanakları kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

"İzmir'in potansiyelini değerlendirmek istedik"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın da İzmir’in Türkiye Yüzme Federasyonu açısında önemli bir il olduğuna işaret ederek, "İzmir büyük potansiyele sahip, İzmir yüzme sporuna en çok sporcu veren şehirlerimizden bir tanesi. İzmir’de bu potansiyel varken bunu değerlendirmek istedik." ifadelerini kullandı. 

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ise imzalanan protokolle İzmir’de yüzme sporunun büyük bir ivme kazanacağını dile getirerek, bunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kısa sürede il genelinde 53 bin çocuğu yetenek taramasından geçireceklerini aktaran Uslu, belirlenen yeteneklerin ilgili branşlara yönlendirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün ardından 7 yaşındaki Bade Tenikler'in, sporcu merkezine kaydı yapıldı ve yüzme ekipmanları hediye edildi.

Senin için hazırladığımız haberler