Çelik: "Kardeşlik kazanacaktır"

16.09.2015 - 17:32 | Son Güncellenme: 16.09.2015 - 17:32

Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkan Yardımcısı Akın Çelik, Cumartesi günü deplasman da oynayacakları Diyarbekırspor maçının ertelenmesine yönelik, kulüp olarak açıklamalarının olmadığını belirterek, çıkan haberi yalanladı ve düzmece haberlerle ortamı germek isteyenlerin olduğunu açıkladı.

Sebahattin ALP  /  DENİZLİ
Çelik, Denizli Büyükşehir Belediyespor Teknik direktörü Hakan Dolutaş’ın, Cumartesi günü Diyarbakır’da oynanması planlanan karşılaşmanın oynanmayacağı ya da erteleneceği yönünde bir açıklamasının kesinlikle olmadığı gibi, böyle bir açıklama olmuş gibi yapılan haberlerin de iki güzide kulübün arasını açmaya yönelik olarak, kasıtlı yapılmış haberler olduğuna dikkat çekti.  

Çelik, “Basında çıkan yalan habere itibar ederek, doğruluğunu araştırmadan tepki gösteren ev sahibi Diyarbekirspor yöneticileri, hemen açıklama yapmak yerine keşke bizi veya TFF’yi arayıp, olayın doğru olup olmadığını sorsalardı. Bahse konu haber sonrası Diyarbekirspor kulübünü bizzat aradım ve böyle bir gelişmenin yaşanmadığını söyledim. Sporun amacı dostluk, barış ve kardeşliktir. Bizlere düsen görev, bu zor günlerde hiçbir provakasyona gelmemektir. Spor birleştirir, kentleri birbiri ile kardeş yapar . Haber, ortaya çıkınca teknik direktörümüzle görüştük. Kendisinin böyle bir açıklama yapmadığını bize aktardı. Ne teknik direktörümüzün ne de kulüp olarak bizlerin, maçın ertelenmesi ya da tarafsız bir sahada oynanması yönünde talebimiz ve başvurumuz olmadığı gibi, aklımızın ucundan bile geçmedi. Zaten, farklı bir niyetimiz olsa, Diyarbakır’a uçak biletlerini haftalar önceden almazdık. Diyarbakır, ülkemizin güzel şehirlerinden biridir. Diğer illerden bizim için farkı yoktur. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, Ülkemiz buna benzer zorluklardan çok geçti. Ülkemizde akan kan duracaktır ve tekrar eski günlerde olduğu gibi mutlu günler göreceğiz” dedi.

Diyarbekirspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor takımları arasında geçen sezon Diyarbakır’da oynanan 3.lig 2.grup play off müsabakasında, ev sahibi takım 1-0 önde iken karşılaşmanın son dakikasında Denizli Büyükşehir Belediyespo , kazandığı penaltı ile skoru eşitlemiş ve hemen ardından santra yapılmadan ev sahibi takım seyircileri tribünlerden sahaya girince, maç ertelenmiş ve sonrasında TFF tarafından  Denizli BBSK 3-0 galip ilan edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler