MHK Başkanı Sabri Çelik İstifa Etti Yerine 3 Aday Konuşuluyor

Orhan Gülek
28.01.2023 - 17:15 | Son Güncellenme: 28.01.2023 - 19:04

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik, bugün sürpriz şekilde göreinden istifa etti. Ancak kulislerde istifanın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından istendiği iddiası da konuşuluyor.

MHK Başkanı Sabri Çelik İstifa Etti Yerine 3 Aday Konuşuluyor

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) sürpriz bir gelişme yaşandı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ve yönetimi görevlerini bıraktı. Çelik istifa sundu ancak bu talebin TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den geldiğini de belirtiliyor. 

TFF: "Sabri Çelik istifasını sundu"

TFF resmi sitesinden MHK'ya dair açıklama şu şekilde yapıldı:

"Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bugün TFF'nin Levent binasında bir araya gelmiştir. Görüşmede Sabri Çelik, MHK üyeleri ile birlikte istifasını TFF Başkanı'na sunmuş; TFF Başkanı tarafından Sabri Çelik ve MHK üyelerinin istifasını kabul edilmiştir. Bu karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanmıştır. 

Sayın Sabri Çelik ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin her biri Türk hakemliğinin gelişmesi için katkılar vermiştir. Kendilerine bu gayretlerinden ötürü teşekkür eder, başarılar dileriz. Türkiye Futbol Federasyonu, yeni MHK Başkanı ve üyelerinin belirlenmesi için çalışmalara başlamış olup, gelişmeleri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaktır. Bilgilerinize sunarız."

İlgini Çekebilir
Toplama MHK: Çıta artık zemin seviyesinde!
Habere Git

Büyükekşi yüksek profil aradı, bulamadı

Haziran 2022’de TFF Başkanlığı görevine gelen Mehmet Büyükekşi, uzun süre MHK Başkanı arayışlarını sürdürmüş ancak yüksek bir profil bulamayınca bir önceki başkan Sabri Çelik ile yola devam kararı almıştı. Sabri Çelik de başkanı olduğu kurulu yeniden oluşturmakta zorlanmış ve sonunda içinde 5 eski yardımcı hakemin yer aldığı düşük profilli bir MHK oluşturmuştu.

6 aylık süreç çalkantılı geçti

Nitekim 2022/23 sezonunun başlamasıyla yıllardır bir türlü bitmek bilmeyen hakem problemleri yine başladı ve iş ilk kez yaşanan VAR kayıtlarının dahi açıklamasına kadar varırken hakem atamalarının yapay zekâ ile yapılması, VAR kadrosu inadı ve bundan sonra vazgeçilmesi, hakemlerin klasman düşürüleceği haberleri, MHK Başkanı ve danışmanının TV programı, kulüplerin bitmek bilmeyen istekleri, Büyükekşi-Çelik MHK’sinin bu işi gerektiği gibi yapamadıklarının göstergesi oldu. TFF Başkanı Büyükekşi ise hakemlerle ilgili yaptığı çok sayıda açıklama ile adeta bir gölge MHK Başkanı rolüne büründü. Özetle de 6 aylık dönem çok çalkantılı geçti.

Lale Orta ve Kuddusi Müftüoğlu adı geçiyor

İşte tüm bu gelişmelerin ardından bunaldığı anlaşılan MHK Başkanı Sabri Çelik bir anlamda “havlu attı” ve istifasını Büyükekşi’ye sundu. Ancak dediğimiz gibi istifa talebinin TFF Başkanı tarafından geldiği de bize gelen bilgiler arasında. Mehmet Büyükekşi’nin Çelik’in yerine atayabileceği isimler arasında Lale Orta, Kuddusi Müftüoğlu’nun adları geçiyor.

İlgini Çekebilir
İşte MHK başkanlığı için en kuvvetli aday
Habere Git

Cüneyt Çakır için statü değişmeli

Yine medyada ortaya atılan iddialara göre TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, eski hakemler Lale Orta, Kuddusi Müftüoğlu ve Cüneyt Çakır ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Diğer yandan bu isimler şayet MHK Başkanlığı için düşünülüyorsa özellikle Cüneyt Çakır için TFF Ana Statüsü'nde değişiklik yapılması şart olacak. Statü de ancak genel kurulda yüzde 50 çoğunlukla gerçekleşebiliyor. Çünkü Çakır'ın MHK Başkanı olabilmesi için hakemliği bıraktıktan sonra üzerinden bir yıl geçmesi geçmiş olması lazım. Çakır henüz 6 ay oldu hakemliği bırakalı.

Senin için hazırladığımız haberler