Celil Hekimoğlu: "Rakamlar Buz Gibi Düşecek"

İsa Kethüda
20.06.2023 - 11:52 | Son Güncellenme: 20.06.2023 - 12:00

TFF 2. Lig takımlarından 1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu, transfer gündemi ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. İşte Hekimoğlu'nun sözleri...

Celil Hekimoğlu: "Rakamlar Buz Gibi Düşecek"

Nazım TÜRKNAS-AJANSSPOR

1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu, transfer sezonu ve kulüple ilgili gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

"Bu sezon dinlenme sezonumuzdu"

Hekimoğlu, "Bizim bu sezonumuz aslında dinlenme sezonuydu, iddialı değildik, bütçemizi daha düşük tuttuk. Ancak oyuncularımız sağ olsunlar çok güzel çalıştılar ve yine play-off oynadılar. Yaşadığımız uzun ve ciddi sakatlıklar bizi etkiledi. Örneğin İskenderunspor maçına stoperlerimizden mahrum çıktık. Oynadığımız 4 sezonun tamamında play-off oynadık. 2. ligin kıdemlisi değiliz ama play-off’ların kıdemlisiyiz.

"Herkes Iğdır FK’yı kullanıyor"

Bir kaleci transferi esnasında oyuncu arkadaşımız bize “Iğdır FK bana 12 milyon TL teklif etti” söyleyince dayanamadım ve o tweet'i attım. Attıktan sonra Iğdır FK başkanımız Cantürk Bey aradı ve konuştuk. Böyle bir durum olmadığını iletti ve hemen resmi açıklama yaptılar. Kendisini çok severim, çok ciddi uğraşlar veriyor ama Iğdır FK’’nın durumunu fıtbolcu kardeşlerimiz kullanıyorlar.

"15-20 gün sonra rakamlar buz gibi düşecek"

Ayrıca yaklaşık 20-25 kulüp başkanı da beni aradı ve destek oldu. Herkes transfere girmiş, bakmış ve çıkmış. 15-20 gün sonra rakamlar buz gibi düşecek.

"8-10 milyon TL istiyorlar"

Bu zamanlar futbolcuların naz aylarıdır. Plajda ve deniz kenarlarında soğuk sodalarını içerlerken 8-10 milyon TL istiyorlar ancak 15-20 gün sonra kamplar başlayacak ve onlarda soğuk dondurmalarını rahat rahat yiyemecekler, herkese takım lazım olacak ve o zaman rakamlar buz gibi düşecek. O zaman her şey yolunu bulacaktır. Sağ olsun biz tatil yapamıyoruz. Biz de isteriz kamplara hazır gidelim, tüm transferlerimz bitsin ama maalesef bu şartlarda olmuyor.

"Trabzonspor’dan 4-6 futbolcu alacağız"

Trabzonspor ile yapmış olduğumuz pilot takım anlaşmamız var. Sağ olsun başkanımız Ertuğrul Doğan ve Asbaşkanımız Seyyit Kafkas büyük destek veriyorlar. Trabzonspor’dan 4-6 futbolcu alacağız, biz de çok kaliteli 3-4 isim takviye edeceğiz. Mevcut yapıyı da koruyacağız. Şunu net olarak söyleyebilirim; bu sene hedef şampiyon olacak. Hatta bizim için o sene bu sene olacak.

"2. ligin statüsü değişmeli"

Liglerin play-off statüsü değişti ama bizim ölüm grubu dediğimiz 2. liglerde adaletsizlik devam ediyor. Zaten bu konuyu federasyon başkanımız ile de istişare edeceğiz. Bana göre bu sene Bucaspor’un da 1. lige alınması gerekiyordu.  Bakın üst liglere çıkma oranı TFF 1. ligde % 16, TFF 2. ligde % 7.5 ve TFF 3. ligde % 11 dir. Biz de grup liderleri bir üst lige maalesef çıkamıyor. 2. Lig kulüplerimizi bu konuda desteğe davet ediyoruz diyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler