Celtics’te doğru parçaların montajı

04.12.2020 - 16:30 | Son Güncellenme: 04.12.2020 - 16:36

NBA’de Boston Celtics, yeni sezonda daha da iddialı olmak istiyor. Kemik yapılanması oturan Celtics’te yeni transferler Jeff Teague ve Tristan Thompson geçen sezon neler yaptı; takıma nasıl katkılar sağlayabilir? Celtics'in NBA'de final yapma şansı ne kadar? İşte detaylar...

Celtics’te doğru parçaların montajı

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

Los Angeles Lakers’ın Bubble’da toplamda 17. kez şampiyon olması, Kaliforniya ekibini Boston Celtics’in şampiyonluk unvanına ortak etti. Burada Celtics’in 1960’da estirdiği fırtınadan veya 1980’lerde Larry Bird önderliğinde yeniden ivme yakalayıp çıkışa geçmesinden bahsetmeyeceğim; üzerinden çok uzun zaman geçti. 2010’lu yıllar, yaşlanan Celtics’in takaslarla kendini gençleştirip yeni bir kimlik kazandığı dönem oldu. Bunun ilk meyvelerini geçen yıl Doğu Finali’ne kalarak bizlere gösterdi. “Şimdi değilse ne zaman?” sorusunu sormak lazım Massachusetts ekibi için. Konunun ne olduğu belli…

Nokta atışı: Tristan Thompson

Boston Celtics’in geçen sezon yumuşak karnı diye tabir edeceğimiz pivot pozisyonu bu sezon sağlama alındı. Avrupalı oyuncular ve Tacko Fall ile rotasyonu geniş olmasına karşın bir türlü istikrar bulamayan Celtics, iki oyuncusunu gönderip, yerine Cleveland Cavaliers’ta uzun süre zirveleri görmüş pivot Tristan Thompson’ı kadrosuna katarak en doğru hamleyi yaptı. Final deneyimi olan Thompson’ın geçen sezon Cavs’taki istatistikleri ile mevcut pivot Daniel Theis’ın istatistiklerini karşılaştırmak lazım. Theis, geçen sezon 65 maçta 9.2 sayı, 6.6 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları ile oynarken, Thompson ise Cavs’ta 57 maça çıkıp 12 sayı, 10.2 ribaund ve 2.1 asist ortalamalarını tutturdu. Bu rakamlar aslında şunu gösteriyor; Thompson, Theis’ın ilk 5’teki yerini alacak. Rakamlar bazen her şeyi göstermez ama burada gösteriyor ve her iki oyuncuyu izlediğinizde aradaki farkı görebiliyorsunuz. Tristan Thompson, hem ribaundlarda daha etkili hem de daha atletik. Theis, Thompson’ı kenardan gelerek tamamlayacak isim olacak. Eğer Alman pivot bunu doğru bir şekilde yaparsa, belki de yılın 6. adamı ödülü için önemli bir aday olabilir.

Walker’ı yormayacak isim: Jeff Teague

Massachusetts ekibinin bir diğer transferi Jeff Teague de oyun zekası ile dikkat çekecektir. Takımda ana oyun kurucu yükünün Kemba Walker’ın üzerinde olduğunu düşünürsek, bu yükü hafifletecek kişinin açık ve net bir şekilde Teague olduğu görülüyor. Tecrübesi ve oyun kuruculuğu, özellikle uzunlar ile oynayacağı ikili oyunlarda ortaya çıkacaktır. Teague, Minnesota’da Karl-Anthony Towns ve Taj Gibson’ı nasıl beslediyse, burada Jayson Tatum ve Tristan Thompson’ı aynı şekilde kullanacaktır. Tatum ve Thompson, Towns-Gibson ikilisinden daha faydalı sonuçlar veriyor ki, bu da hem Teague’in hem Celtics’in hem de dinleneceği sırada Kemba Walker’ın işine gelir.

Yine çaktırmadan…

Boston Celtics, geçen sezon Milwaukee Bucks ve Toronto Raptors’ın ardından Doğu’da kuvvetli bir takım olarak gösteriliyordu. Akabinde Miami Heat sürprizi ortaya çıktı. Konferans yarı finalinde Raptors’ı geçen Celtics, Heat’i de zorlamıştı ancak finale kalamamıştı. Bu sefer Celtics’in kesin bir hedefi var; şampiyonluk. Neden mi? Bu zamana kadar en çok şampiyon olan takım tek başına Celtics idi. Lakers’ın LeBron James ve Anthony Davis önderliğinde eski günlerine dönmesi ve son şampiyonlukları, Massachusetts ekibini unvanından etti. Aralarındaki ezeli rekabeti ve bu sezon daha kuvvetli bir Lakers’ın olduğunu düşününce, Brad Stevens’ın öğrencilerinin ne yapması gerektiği apaçık ortada.

CELTICS’İN POTANSİYEL İLK 5’İ

Pivot: Tristan Thompson

Uzun Forvet: Jayson Tatum

Kısa Forvet: Jaylen Brown

Şutör Gard: Marcus Smart

Oyun kurucu: Kemba Walker

Senin için hazırladığımız haberler