Cem Bölükbaşı, Formula 2'ye geri mi dönüyor? Açıklama geldi...

Orhan Gülek
13.09.2022 - 20:26 | Son Güncellenme: 14.09.2022 - 00:03

Formula 2'deki sözleşmesi, takımı Charouz tarafından karşılıklı anlaşmayla feshedilen milli sporcumuz Cem Bölükbaşı, geri dönmeye yeşil ışık yaktı.

Cem Bölükbaşı, Formula 2'ye geri mi dönüyor? Açıklama geldi...

AJANSSPOR - HABER

Formula 2 takımı Charouz Racing ile yollarını ayıran Cem Bölükbaşı, gelecek sezon Formula 2'ye geri dönebilir. Türkiye’nin ilk Formula 2 yarış pilotu Cem Bölükbaşı, S Sport 2'de katıldığı "Son Viraj" porgramında gelecek sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Seneye Formula 2'de devam edeceğim"

Gelecek sezon için birkaç takımla görüştüklerini açıklayan Bölükbaşı "Abu Dhabi'de yarışmak için çalışıyoruz. Temmuz ayından beri birkaç takımla görüşüyoruz ve 2023 için güçlü bir konumdayız. Büyük bir aksilik olmazsa seneye Formula 2'de devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Milli sporcu Cem Bölükbaşı'nın Formula 2'deki sözleşmesi, takımı Charouz tarafından karşılıklı anlaşmayla feshediilmişti. Bu sezon Formula 2'ye katılma başarısı gösteren 24 yaşındaki milli sporcu, bu organizasyonda Türkiye adına yarışan ilk otomobil sporcusu olmuştu.

Charouz, Cem Bölükbaşı'nı suçlamıştı

Cem Bölükbaşı, sezon başında Çek ekibi Charouz takımıyla 1+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Bu sezon piste çıktığı 8 yarışta puan alamayan 24 yaşındaki sporcu, Suudi Arabistan'daki kazasının ardından sağlık sorunları sebebiyle 2 yarışa katılamamıştı. Charouz Racing'den yapılan açıklamada ise ayrılık nedeninin Cem Bölükbaşı'nın sözleşmede yaptığı büyük bir ihlalden kaynaklandığını iddia etmişti.

Sanaldan gerçeğe geçiş yapan ilk yarışçı olmuştu

Sezon başında Çek asıllı ekip Charouz Racing System ile anlaşan Cem,  sanaldan gerçeğe uzanan bir başarı hikayesine imza attı ve Profesyonel F1 espor oyunculuğundan F2 pilotluğuna geçiş yapan ilk yarışçı olarak da tarihe geçti.

Senin için hazırladığımız haberler