Cem Dizdar: Çoğu Fenerbahçeli bunu anlayamamıştır

07.08.2024 - 09:45 | Son Güncellenme: 07.08.2024 - 09:55

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Lille karşısındaki mağlubiyetini spor yazarları; Cem Dizdar, Emre Bol, Gürcan Bilgiç ve Serkan Akcan değerlendirdi.

Cem Dizdar: Çoğu Fenerbahçeli bunu anlayamamıştır

AJANSSPOR - HABER

Temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fransız ekibi Lille'e deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Sarı-Lacivertlilerin performansını spor yazarları değerlendirdi.

"Çoğu Fenerbahçeli bunu anlayamamıştır"

Cem Dizdar: "Maçın ilk devresinde top ağırlıklı olarak Lille'de olsa da 'Fırsat açısından' iki takım da birine yakındı. Evet, ilk devre Fenerbahçe'nin en iyisi kurtardıklarıyla Dominik Livakoviç ise en kötüsü de kaçırdıklarıyla Edin Dzeko olarka anılabilir. Bu da oyun değil ama fırsatlar açısından Fenerbahçe'nin pekala rakibiyle eşit olduğu anlamında gelir. Dzeko karşıyalardan birini atabilse çoğu yazı çoğu yorum eksen değiştirecekti şüphesiz. Beri yandan bir teknik adam için en can yakıcı anlardan biri kaçanlar ise bir diğeri taç atışından yenen goldür.

Büyük ihtimalle Rade Krunic'in ilk 11'de sahaya gönderilmiş olmasını çoğu Fenerbahçeli anlayamamıştır. Bunu anlayabilmeleri için son Lugano maçında oyuncularına yaşattıklarını ve de takımlarını artık kimin çalıştırdığını düşünmelerini öneririm. Ve de Krunic oyundan çıkarken takım arkadaşlarının tavrını gözden kaçırmamalarını..." (FANATİK)

"Mourinho'nun teşhisi doğruydu"

Gürcan Bilgiç: "Daha 12. dakikaydı, komik bir gol yedi Fenerbahçe. Bilardoda 'bant' kullanırlar, Lille takımı da öyle yaptı. Ama Livakovic'in kurtardıkları öyle değildi. Takımı maçta da tuttu, umutları Kadıköy'e taşıyan oyuncu da oldu. Mourinho'nun imza atarken yaptığı teşhis doğruydu; 'Biraz daha hızlı oynamamız lazım' dedi. Sahadaki oyuncular, Maximin haricinde geçen sezonun kadrosu. Bırakın daha hızlıyı, daha yavaş bölümündeler. Konuşmak en kolayı ama sahaya baktığımızda 'Mourinho geldi, böyle oldu' diyeceğimiz bir şey yok." (FOTOMAÇ)


"Mourinho'nun açıkları kapatması gerekecek"

Serkan Akcan: "Fenerbahçe, Lille deplasmanında ilk yarı yediği baskıya çözüm üretemedi. Bol top kaybetti. 12'de golü yedi, merkezden bol pozisyon verdi, kısacası kötü bir 45 dakika geçirdi. Bruno Genesio, yüksek tempolarda oynamayı seven iyi bir taktisyen olduğunu ispatladıktan sonra Lille'de ustalık dönemini yaşamak istiyor. Meunier'i son saniyede Trabzonspor'dan aldıktan sonra oyun planını şekillendiren Genesio, Fenerbahçe'yi Meunier'i sağ stopere çektiği bir 3'lü savunma kurgusuyla karşılamayı tercih etti. Alan paylaşımını harika yapan Lille, orta sahadaki taç organizasyonunda Dzeko'yu hataya zorladı ve topu kenardan başlatma fırsatı yarattı. Fenerbahçe'nin kalitesi Lille'i elemeye hazır ama Mourinho'nun fizik olarka bu haftada açıklarını kapatması gerekecek." (FANATİK)

"Livakovic en büyük etkendi"

Emre Bol: "İlk yarıdaki Fenerbahçe büyük hayal kırıklığıydı. Lille'in presli oyununa hiçbir şekilde karşılık veremedi. Özellikle Ferdi'nin üzerinden yapılan birbirinin aynısı ataklar yaparak onun hücum etkisini tamamen bitirdiler. Fenerbahçeli oyuncular rakibe uzak oynayınca çok rahat pas yaptılar, şut attılar. Livakovic'in müthiş performansı bu dakikalarda farkın açılmasını önleyen en önemli etkendi." (FOTOMAÇ)

Senin için hazırladığımız haberler