Cem Dizdar ekranlara geri döndü

15.02.2021 - 11:59 | Son Güncellenme: 15.02.2021 - 14:12

Spor yazarı ve yorumcusu Cem Dizdar, bir süredir TRT Spor'da yayına çıkmıyordu. Gazeteci Dizdar yeniden ekranlara döndü. Cem Dizdar ekranlardan neden uzak kaldı, eşine şiddet uyguladı mı, yeni adresi neresi? İşte detaylar...

Cem Dizdar ekranlara geri döndü

AJANSSPOR-HABER

Gazeteci Cem Dizdar, TRT Spor'a geri döndü. Dizdar, bu sabahtan itibaren Spor Manşet programıyla yeniden seyircinin karşısına çıktı. Eski eşi Selin Barlas tarafından kendisine şiddet uygulamakla itham edilen Dizdar, 14 Kasım 2020'de yaptığı açıklamada, gerçek ortaya çıkana kadar televizyona çıkmama kararı aldığını belirtmişti.

Dizdar, yaklaşık 3 ay sonra Serkan Yetkin'in sunduğu Spor Manşet'e geri döndü. Dizdar'ın olmadığı dönemde yerine gazeteci Mustafa Sapmaz çıktı. Dizdar, TRT Spor'da Spor Manşet'in dışında 'Futbol Aklı' programında da yer alıyordu. Dizdar, söz konusu sürede bu programa da ara vermişti.

"İşleyebileceğim en büyük suçtur"

Cem Dizdar, eski eşi Selin Barlas'ın kendisine şiddet uyguladığını iddia etmesinden sonra 14 Kasım 2020'de şu açıklamayı yapmıştı:

"14 Kasım 2020 akşam saatlerinde internet ortamına düşen hakkımdaki ithamla ilgili açıklama yapmak zorunlu oldu. Bu zorunluluk hakikate olan borcuma sadakatim kadar eski eşimle ortak evladımızın geleceğini de korumaya yöneliktir. Boşandığım eşim, ayrıldıktan sonra şiddet uyguladığımı iddia ediyor. Bu itham benim sözlüğümde, işleyebileceğim en büyük suçtur ve en ağır cezayı hak eder. Gerek aile içinde, gerekse hayatın her alanında kadına her türlü şiddetin, hiçbir haklı veya uygun nedeni olamaz. Yetiştiğim aile terbiyesinin, kurduğum sosyal ilişkilerin bana öğrettiği en önemli değerlerden biri budur.

Kadının beyanı esastır

Ayrıca kadına uygulanan şiddet failinin ortaya çıkması, yargılanması ve ceza almasında, kadın beyanının esas olmasının çok önemli bir kazanım olduğunu her daim savundum. Bu beyanın esas olmasının, beyanın doğru olduğu anlamına gelmeyeceğini ise bana yine feminist hukukçular öğretti. Ben nerede, ne zaman ve nasıl şiddet uyguladım? Bu sorularıma adaletin cevap vermesi için, hakkımdaki iddiaların soruşturulmasının takipçisi olacağım. Benim şiddete maruz kaldığıma ama asla ve kesinlikle şiddet uygulamadığıma yönelik, darp raporum gibi somut ve maddi kanıtlara; özellikle var olan görüntü kayıtlarına, bu yolla ulaşılacaktır.

"Bir gün bu programla buluşacağız"

Sonuç olarak, ısrarla ve inatla söyleyeceğim şey şudur; ben sözel, psikolojik ve fiziksel şiddetin faili değil, mağduruyum. Hakikat budur. Bu, sizlerin de hakikati olana kadar TRT SPOR'da yorumcusu olduğum 'Spor Manşet' ve 'Futbol Aklı' programlarına katılmamaya karar verdim. Şiddetin her türüne karşı, iyinin, güzelin ve doğrunun en ateşli ve kararlı savunucularından biri olarak kimseye saygısızlık etmedim. Bu tavrıma hayatım boyunca bağlı kalacağım. Bir gün bu programlarda buluşacağız. Bundan adım gibi eminim. O buluşmaya, bana acımasızca saldırmasına rağmen utanma duygusunu kaybetmeyenler de gelsin isterim. Sorgusuz sualsiz... Utanma duygusunu kaybedenler için hiçbirimizin hiçbir şey yapamayacağını ise maalesef yaşayarak öğrendim."

Sosyal medyada sık sık trend oldu

Fanatik gazetesinde de yazılar kaleme alan Cem Dizdar, genel geçer değerlendirmelerin aksine bir tutum alan ve özellikle de altyapı ile futbolun bozuk ekonomik durumuna dair yaptığı yorumlarla sosyal medyada sık sık trend topic oldu.

Cem Dizdar kimdir?

Gazeteci, TRT Spor Yorumcusu olan Cem Dizdar, 1965, Samsun doğumludur. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunudur.

Babası Veysel Bey hayatını kaybetmiştir, annesi ise Birsen Dizdar'dır. Ayrıca, Ersin ve Esra adında iki kardeşi vardır. Cem Dizdar daha kendisiyle yapılan bir röportajında belirttiğine göre Samsun'daki evleri Çiftlik mahallesindedir ve ara sıra buraya ziyarete gitmeye devam etmektedir. Doğup büyüdüğü mahallenin ne kadar güzel olduğunu da bu sözlerinde dile getirmiştir.

Cem Dizdar, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, dublaj sanatçısı, çevirmen Ece Dizdar ile evlenip boşanmıştı. Cem Dizdar programdan ayrılmadan önce Selin Barlas ile yaşadıkları ile gündeme geldi. Hatırlanacağı üzere Barlas 14 Kasım 2020’de, eski eşi Cem Dizdar'dan şiddet gördüğünü söylemişt. Suçlamayı reddeden Cem Dizdar, TRT Spor'daki programlarına katılmayacağını açıklamıştı. 15 Şubat tarihi itibarıyla Cem Dizdar, yeniden ekranlara döndü.

Senin için hazırladığımız haberler