Cemal Tekelioğlu Koşusu’nu Canko Kazandı

16.07.2023 - 14:19 | Son Güncellenme: 16.07.2023 - 14:21

Çim pistte düzenlenen 2200 metre mesafeli Cemal Tekelioğlu Koşusu’nu, Duran Tekeli tarafından antrene edilen Canko kazanmayı başardı. İşte detaylar...

Cemal Tekelioğlu Koşusu’nu Canko Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, çim pistte düzenlenen 2200 metre mesafeli Cemal Tekelioğlu Koşusu’nu, Muharrem Can’ın sahibi, Muzaffer Can’ın da yetiştiricisi olduğu, Duran Tekeli tarafından antrene edilen Canko kazandı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Merhum Cemal Tekelioğlu’nu andığımız koşu (KV-7/DHÖW), 15 Temmuz Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda gerçekleşti.

Canko'nun 18’inci startında 7’nci galibiyeti

Çim pistte düzenlenen 2200 metre mesafeli yarış, 4+ yaşlı 6 safkan Arap atını bir araya getirdi. Muharrem Can’ın sahibi, Muzaffer Can’ın da yetiştiricisi olduğu, Duran Tekeli tarafından antrene edilen Canko (Yalnızefe - Sevdamsın Can / Yalaz) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde koşuyu kazandı. 4 yaşındaki kır at, 18’inci startında 7’nci galibiyetini elde etti.

Çakmakşah 2. oldu

Çakmakşah (Turbo - Kandezi / Odinhan) tabelanın ikinci basamağında kendine yer bulurken, Köçek (Kaizbert - Seray Kızı / Yalaz) üçüncü, Boğaz Çocuğu (Cangıl - Caşdanay / Caş) dördüncü, Başar (Ayabakan - Badekızım / Demirkazık) da beşinci oldu.

Kazanan Canko için bitiriş derecesi 2.31.70 olurken, koşuda farklar 1/2 Boy - 3 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Cemal Tekelioğlu kimdir?

1935 yılında Afyon’da doğan Cemal Tekelioğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. 1967 yılında Fransa’da yarış atları ve yetiştiricilik üzerine yüksek lisans yaptı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda yarış atları ve yetiştiriciliği ile ilgili uzman veterinerlik yapan Cemal Tekelioğlu, daha sonra daire başkanı olarak da görev yaptı. 1991-2000 yılları arasında Ankara Hipodromu Müdürlüğü görevinde bulundu. 2011 yılında aramızdan ayrılan Cemal Tekelioğlu’nu anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler