Cenevre'ye iş başvurusu nasıl yapılır? Cenevre'de maaşlar ne kadar?

01.10.2020 - 17:14 | Son Güncellenme: 01.10.2020 - 17:20

Cenevre'ye iş başvurusu nasıl yapılır? Cenevre'de maaşlar ne kadar? Asgari ücreti taban sayılara çeken Cenevre'de maaşlar TL bazında bakıldığı zaman çok yüksek durması ülkemizde dikkat çekmeye başladı. Peki İsviçre'de nasıl çalışılır, Türk şirketler var mı? Bazı vatandaşlar Cenevre, İsviçre asgari ücret ne kadar gibi araştırmalar yaparken bazı kesim ise Cenevre iş başvurusu yap, Cenevre nüfusu ne kadar, Cenevre işçi alımı ve Cenevre'ye nasıl gidilir gibi araştırma yapıyor. Detaylar haberimizde..

Cenevre'ye iş başvurusu nasıl yapılır? Cenevre'de maaşlar ne kadar?

Cenevre'ye iş başvurusu nasıl yapılır? Cenevre'de maaşlar ne kadar? Asgari ücreti taban sayılara çeken Cenevre'de maaşlar TL bazında bakıldığı zaman çok yüksek durması ülkemizde dikkat çekmeye başladı. Peki İsviçre'de nasıl çalışılır, Türk şirketler var mı? Tüm detaylar  haberimizde..

Cenevre'de saatlik asgari ücret en az 23 İsviçre Frangı oldu. Bugünkü kurla bu saatlik 193 liraya denk geliyor. 

Cenevre'de  tam zamanlı çalışan birisi 4 bin 86 İsviçre Frangı yani 34 bin 385 lira maaş alacak.  İsviçre'de kişibaşı yıllık gelir geçtiğimiz yıl 79 bin 406 dolar olarak kayıtlara geçti.

Ayırıca, İsviçre genelinde doğum sonrasında erkeklere 2 haftalık babalık izni verilmesine karar verildi.

Cenevre nerede?

Cenevre, İsviçre'de Cenevre Gölü kıyısında yer alan, İsviçre'nin Zürih şehrinden sonra en yüksek nüfuslu ikinci şehridir. Fransızca konuşulan İsviçre bölgesi olan "Suisse Romande" bölgesinin en büyük şehridir. Aynı ada sahip Cenevre kantonu'nun başkentidir. Rhône Nehri'nin Cenevre Gölü'nden çıkışında konumlanmıştır. Nüfusu ise 500.000

Cenevre'de nasıl iş bulurum?

Senin için hazırladığımız haberler