Cengiz 'militan' dedi, MHK ise hem 10 puan verdi hem de maç!

15.04.2021 - 12:19 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 13:13

MHK, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in 'militan' dediği Suat Arslanboğa'ya önce tam puan sonra da maç verdi Peki, Arslanboğa kaç puan ve hangi maç verildi?

Cengiz 'militan' dedi, MHK ise hem 10 puan verdi hem de maç!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in 'militan' olarak nitelediği Galatasaray-Karagümrük maçının VAR hakemi Suat Arslanboğa'ya Merkez Hakem Komitesi (MHK) sahip çıktı. Arslanboğa'ya hem tam puan verildi hem de orta saha görevi.. Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum da bugünkü yazısında Cengiz'in maçın orta saha hakemi Ali Palabıyık ile Suat Arslanboğa arasında geçtiğini iddia ettiği diyalogların MHK içinden yetkililerce kendisine yalanlandığını yazdı. 

Beşiktaş maçının da hakemi belli oldu

MHK, bugün açıkladığı listede Suat Arslanboğa'yı yarın saat 19.00'da oyanacak olan Fraport TAV Antalyaspor-Çaykur Rizespor maçına verdi.
MHK, yine yarın aynı saatte oynanacak olan Beşiktaş-Ankargücü maçına ise Halis Özkahya'yı atadı. Yarın saat 16.00'daki Gençlerbirliği-Demir Grup Sivasspor maçına Ümit Öztürk atanırken, yine 16.00'da başlayacak olan İttiak Holding Konyaspor-Hes Kablo Kayserispor maçına da Ali Şansalan verildi.




Ali Palabıyık ile Suat Arslanboğa arasındaki VAR konuşması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, takımlarının Türk Telekom Stadyumu'nda 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda önemli bir kayba uğradığı Karagümrük maçının hakemlerine dair çarpıcı iddialar ortaya atmıştı. Cengiz'e göre orta hakem Ali Palabıyık'la VAR hakemi Suat Arslanboğa arasında şu diyalog geçti: 

Ali Palabayık:  Ben net olarak penaltı ve kırmızı gördüm

Suat Arslanboğa: Hayır kendisi düşüyor.

Ali Palabayık:  Müdahaleyi net olarak gördüm.

Suat Arslanboğa: Gel bak yoksa kariyerin biter

Cengiz, “Duyduğum başka şeyler daha var söylerim ama bunlar hiç hoş olmaz” demişti.

Diyalog üfürme mi?

Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum ise bugünkü köşe yazısında Cengiz'in ortaya attığı diyalog için  yetkililerle konuştuğunu yazdı. Kum, "Merak ediyorum, ‘merkezi’ arıyorum! Daha o diyalogları tamamlamadan karşımdaki, “Tahir inanıyor musun, böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına” diyerek lafı ağzıma tıkıyor. Haklı. Çünkü şu ifadeler yaklaşım, protokole ters. Normal değil. Aksi halde o gün o adamın düdüğü asılır, hakemliği biter. Bugün devam ettiğine göre, hem de sıcağı sıcağına kendisine maç verilerek, demek ki o ‘duyumlar’ tam bir üfürme!" diye yazdı.

Suat Arslanboğa tam puan aldı

Kum'un verdiği bilgiye göre; Suat Arslanboğa VAR müdahaleleri nedeniyle karşılaşmadan tam puan aldı. Kum'un yazısındaki bölüm şöyle:

"Yine başkan bu tip pozisyonlar için (Kerem’le ilgili) Uilenberg’in VAR’ın müdahale etmesine karşı olduğunu iddia ediyor. Ama o başkan, bunun tam aksine hem o Uilenberg’in hem de o VAR protokolünün ‘müsabakaların son dakikalarında skoru ve gidişatı etkileyecek bir durum olması halinde hakeme bir şans daha verilmesini ve kenara çağrılması yönünde bir tavsiyede bulunulduğunu’ bilmiyor. Üfürükçülere inanıp tam aksini iddia ediyor! Çünkü o pozisyon Cengiz’in üfürükçülerinin söylediğinin aksine ‘zaman’ ve ‘türü’ bakımından (penaltı ve kırmızı karttan dolayı) VAR’ın müdahalesinin istendiği ‘kritik kararlar’ sınıfına giriyor. Ve bu müdahale ile o VAR’daki (Cengiz’in militan dediği) kişi MHK ve Uilenberg’den tam not alıyor."

Serdar Tatlı'dan Cengiz'e Sergen Yalçın tarifesi!

Nihayetinde MHK bugün yaptığı açıklamada Galatasaray Başkanı Cengiz'in yerden yere vurarak militanlıkla suçladığı Suat Arslanboğa'yı Antalyaspor-Rizespor maçına atayarak, adeta nazire etti. MHK Başkanı Serdar Tatlı, Fenerbahçe derbisi sonrası "Halil Umut Meler'i bir daha maçlarımıza istemiyoruz" diyen Sergen Yalçın'a da Meler'i Beşiktaş'ın Kasımpaşa ile derbiden hemen sonra oynadığı maça atayarak cevabını vermişti. Tatlı, böylece Sergen Yalçın'a yaptığının bir nevi aynısını Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e de yapmış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler