Cengiz neden seçim istedi, hedef Albayrak mı?

11.11.2020 - 08:22 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 08:40

Galatasaray, 19-26 Aralık tarihlerinde seçim yapılacağını duyurdu. Burak Elmas ve Metin Öztürk adaylıklarını resmen açıkladı. 26 Ekim'de Fatih Terim'in yönetimle yaptığı toplantıdan sonra attığı 'Her şey yolunda' mesajından 15 gün sonra seçim kararının alınması dikkat çekti. Seçim öncesi Abdurrahim Albayrak pasifize mi edildi, seçime girecek mi? İşte Galatasaray'daki seçim kararının perde arkası...

Cengiz neden seçim istedi, hedef Albayrak mı?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

2019 Genel Kurulu’nda ibra edilmemesine rağmen istifa etmeyen, transfer dönemlerinde taraftarların 'bırakın' çağrılarına kulak vermeyen, teknik direktör Fatih Terim ile karşı karşıya gelinen süreçte çok eleştirilen Mustafa Cengiz başkanlığındaki Galatasaray yönetimi dün ani bir duyuruyla seçime gitme kararı aldı. Seçim kararının perde arkasında neler var? Detaylar haberimizde...

İşte seçim kararının perde arkası

Fatih Terim, yönetimle yaşadığı krizin ardından 26 Ekim'de 'Her şey yolunda' mesajı atmıştı. Bu mesajın ardından Galatasaray'da seçim sürecinin başladığı yorumları yapılmıştı. Terim'in mesajından 15 gün sonra yönetimin seçime gitmeye karar vermesiyle ilgili Galatasaray camiası içinde konuşulanlar şöyle:

1- Seçim yapılmayacak, camia içindeki baskı kırılacak: Galatasaray yönetiminin yaptığı seçim açıklamasında “Pandemi nedeniyle, 7244 sayılı kanun ve bu kanuna istinaden çıkartılan genelge çerçevesinde izin alınması için başvuru yapılacaktı” ifadesi bulunuyor. Genel kurul üyeleri arasında birçok kişi, bu seçimin yapılamayacağını düşünüyor. Yönetimin camia baskısını kırmak için seçime gitme açıklamasını yaptığı ve “Biz seçim istedik izin verilmedi” savıyla yola devam edeceği en güçlü teorilerden biri.

2- Mesele para mı?: Galatasaray’da büyük bir sıcak para sıkıntısı yaşanıyor. Hatta futbolculara da ödeme konusunda büyük problemlerin bulunduğu gelen bilgiler arasında. Bankalar Birliği’nden alınan kredide başkan ve yöneticilerin şahsi sorumluluğu bulunuyor. İddiaya göre; yönetim kurulu üyeleri bundan kaçınmak için seçim kararı aldı.

3 - 6 ay sonra geri gelecekler: Galatasaray camiasında tartışılan başka bir teori ise Mustafa Cengiz'in seçim kararıyla 6 ay sonra dönebileceği iddiası. Buna göre Ocak'ta finansal sıkıntılar yüzünden transfer yapılamaması Cengiz'in bütün kredisini bitirecek. Tüzüğe göre Aralık'ta seçim olsa bile 6 ay sonra yeniden sandığa gidilecek. Cengiz, Mayıs ayında tekrar seçime girerek koltuğa tekrar talip olacak. Ancak Galatasaray içinde böyle bir durumun Cengiz'e avantaj getirmeyeceği,  Mayıs ayında destek bulamayacağı da konuşuluyor.

4 - Albayrak tasfiye ediliyor: Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak mayıs seçiminde aday olmak istiyor ancak Mustafa Cengiz de koltuğundan vazgeçmediği için bunu açıklayamıyordu. Başkan Cengiz’in yeni kuracağı ekiple Albayrak’ı pasifize etmek istediğine yönelik iddialar da var. Albayrak, Mustafa Cengiz'in hedef almasından sonra Teknik Direktör Fatih Terim'i desteklemiş, hocayla Florya'da birlik pozu vermişti.

5 - Mahkeme kararı olumsuz: Galatasaray’da ibrasızlıktan sonra başlayan mahkeme sürecinde kesin kararı henüz çıkmadı. İddiaya göre yönetim önümüzdeki günlerde verilecek kararın olumsuz çıkacağını haber aldı. Bu nedenle yönetim seçim kararı aldı.

Senin için hazırladığımız haberler