Cengiz Ünder: "Fransa'nın en ateşli taraftarına sahibiz"

İsa Kethüda
26.07.2021 - 17:40 | Son Güncellenme: 26.07.2021 - 19:33

Fransa Ligi takımlarından Olympique Marsilya'ya transfer olan Cengiz Ünder, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte detaylar.

Cengiz Ünder: "Fransa'nın en ateşli taraftarına sahibiz"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Fransa Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Olympique Marsilya'ya transfer olan Cengiz Ünder, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Neden Marsilya'ya geldin?

"Roma'da ve Leicester City'de oynadım. Roma'da geçen güzel günlerim vardı. Özellikle karantina dönemine kadar. Marsilya'ya gelmemdeki en büyük etkenlerinden bir tanesi de başkanımızın ve hocamızın bana göstermiş oldukları ilgi. Bu benim için çok önemliydi. Tatildeyken başkanımızla konuştuğumuzda beni ne kadar istediklerini gördüğümü ve gerçekten kendimi bir an önce burada olmayı umut ettim. Açıkçası beni en çok isteyen ve kendimi değerli hissedeceğim bir yere geldiğim için çok mutluyum. Bu yüzden buraya geldim. 

Marsilya'ya gelmeden önce bu takım hakkında ne gibi bilgin vardı, ve bu takım sana ne verebilir?

Çok ateşli bir taraftarın olduğu. Fransa'ya Şampiyonlar Ligi'ni getiren ilk kulübün olduğu ve böyle büyük bir kulübün ben her yıl Şampiyonlar Ligi'nde oynamasını istiyorum. Çünkü bu kulüp bunu hak ediyor. Beni en çok etkileyenlerden bir tanesi buydu. Kulübün bana olan yaklaşımıydı. Benim için gerçekten bunlar çok önemli. Burada oynayan çok büyük oyuncular vardı. Umarım ben de en iyi şekilde burada taraftarımıza, kulübümüze elimden geldiğince en büyük desteği veririm. Her şeyin de çok iyi olacağını düşünüyorum.

Antrenörün vermiş olduğu direktiflere alışabilecek misin?

Şimdiden alışmaya başladığımı söyleyebilirim. Hatta en çok oynamak istediğim gibi bir sistemde oynuyoruz. Kendimi en iyi hissettiğim pozisyonda oynuyorum. Çizgide top alıyorum, sürekli bire birde rakibime karşı oynuyorum ve bu beni için çok önemli. Aslında genelde hep hücumdayım. Benim en çok yapmak istediğim şey sürekli hücumda bire bire kalmak, rakiplerimi zorlamak. Şimdiden alıştım. Bir 10 gün sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum. 

Fiziksel açıdan ne durumdasın?

Geçen sezon Premier Lig'de çok fazla süre bulamamıştım. Ama kendi açımdan çok büyük bir tecrübe oldu. Şu an buradayım. Fiziksel oalrak iyi hissediyorum. 10-15 güne kadar daha iyi olacağımı düşünüyorum. Lige kadar yüzde yüz hazır olacağım. Şu an burada çok mutluyum. Bir an önce sahaya çıkıp taraftarların karşısında oynamak istiyorum.

Kendini nasıl tarif edersin. Hangi mevkiyi en çok seviyorsun?

Ben her zaman oynamak istiyorum. Bunu bilerek buraya geldim. Sağ kanatta oynamayı seviyorum. Şut atmayı, dripling atmayı seven bir oyuncuyum. Takımıma elimden geldiğince çok fazla yardım etmek istiyorum. Tekrardan takımımla Şampiyonlar Ligi'nde yeniden oynamak istiyorum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. 

Taraftarlardan ne bekliyorsun?

Bizim Türk taraftarlara benziyorlar. Youtube'dan videolarını izlemiştim. Bence Fransa'nın en ateşli taraftarı. Avrupa'nın da en ateşli taraftarlarından. Taraftarlarımızdan çok etkilendim. Hazırlık maçında onların ateşini görebildim ve hissettim. Bu statta ful oynamak çok heyecanlı olacak. 

Nereye kadar gidebilir bu takım?

Gerçekten kaliteli takıma sahibiz. Yetenekli oyuncular var. Payet herkes tarafından tanına bir oyuncu. Onunla oynamak çok keyifli. Çünkü senin  neler yapabileceğini biliyor ve ona göre paslarını atıyor. Birbirimize alışmaya başladık. Çok daha iyi işler yapacağız. Çok genç bir takımız. Bu takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynaması gerekiyor ve bu yıl da bunu yapacağımıza inanıyorum. 

Burak, Yusuf ve Zeki ile konuştun mu, sana tavsiyelerde bulundular mı?

Onlardan dolayı bu ligi daha çok takip ettiğimi söyleyebilirim. Sonuçta 3 tane Türk bir oyuncu Fransa Ligi'nde. Şimdi sırada ben varım. Burak abiyle konuşmuştum buraya gelmeden önce. Taraftarın çok ateşli olduğunu, hocanın çok iyi biri olduğunu, çalışmayı seven biri olduğunu. Beni etkileyen hocanın ve başkanın yaklaşımı oldu."

Senin için hazırladığımız haberler