Cengiz Ünder'den Trabzonspor'lu Abdullah Avcı'ya övgü dolu sözler

Akın Ungan
06.01.2022 - 23:19 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 23:31

Ligue 1 takımlarından Marsilya forması giyen Cengiz Ünder, eski teknik direktörü Abdullah Avcı hakkında konuştu. Trabzonspor'lu hoca için, neler dedi?

Cengiz Ünder'den Trabzonspor'lu Abdullah Avcı'ya övgü dolu sözler

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'da forma giyen Cengiz Ünder, Bein Sports'a açıklamalarda bulundu.

Milli oyuncu, Marsilya'daki ilk günlerinden ve Medipol Başakşehir'den eski teknik direktörü Abdullah Avcı'dan bahsetti.

'Ben senden 3 kat daha deliyim'

Cengiz Ünder, Marsilya'daki ilk günlerinden bahsederken, "Marsilya'ya gittiğimde başkanımızla yemekteydik. Hocamızla görüntülü konuştuk. Sampaoli hocam bana 'Duydum senin biraz çılgınlıkların, deliliklerin olabiliyormuş. 'Ben senden 3 kat daha deliyim' dedi.  Çok renkli ve çılgın bir hoca. Onunla çalıştığım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"Avrupa'dakilerden bir farkı yok"

Abdullah Avcı'nın eski öğrencisi olan Milli oyuncu başarılı teknik adamdan ve onun taktik zekasını, övgü dolu sözlerle anlattı. Cengiz, "Futbolu Abdullah Avcı'dan öğrendim. Taktik bilgisi çok yüksek bir hoca. Avrupa'da da bunları gördüğüm için oradakilerden bir farkı yok. Çok üst düzey analiz sistemi var. Karşı rakibin en etkili oyuncularını bile durdurabiliyor. Ondan çok şey öğrendim. Beni çok genç yaşta Süper Lig'de oynattı. Benim için çok değerli bir hocamdı." dedi.

Cengiz Ünder'in karnesi

Futbola Bucaspor Altyapısında başlayan Cengiz Ünder, Altınordu Altyapısına geçiş yaptı. Burada A takıma kadar yükselen genç oyuncu, 2016 yılında 4,8 Milyon Euro'ya Başakşehir'e gönderildi.

1 sezon Medipol Başakşehir forması giyen Cengiz, yıldızının parlamasıyla İtalyan devi Roma'ya 14,25 Milyon Euro karşılığında satıldı.

1 sezon Leicester City'e kiralanan 24 yaşındaki futbolcu, İngiltere macerasından sonra Marsilya ile imzaladı.

Fransız kulüpte bu sezon 20 maça çıkan Cengiz Ünder, 6 kez rakip fileleri sarstı. Ünder, 1 kez de arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler