Cengiz Ünder hakkında flaş açıklama! Galatasaray...

13.12.2017 - 18:17 | Son Güncellenme: 13.12.2017 - 18:17

Cengiz Ünder hakkında flaş açıklama! Galatasaray...

Cengiz Ünder'in Başakşehir'den Roma'ya transferinde inisiyatif kullanan FIFA Menajeri Bayram Tutumlu, milli futbolcunun Türkiye'ye Galatasaray'a kiralık olarak gelme ihtimali ve Roma'da onun için yapılan kariyer planlamasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

 

Monchi, Cengiz'i gelecek için hazırlıyor

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Tutumlu, "Roma'nın sportif direktörü Monchi'yle 25 yıldır tanışıyoruz. Kendisi Türkiye'yi çok seviyor. Cengiz Ünder konusunda, 'Galatasaray kiralık olarak transfer edecek' diye haberler var. Roma'nın Cengiz'i göndereceğini düşünmüyorum. Roma, Cengiz Ünder'i yavaş yavaş hazırlıyor. Bu sezon az süre olarak gözüküyor; ama zamanla daha çok oynatacaklar. Göksel Gümüşdağ'a çok teşekkür ederim. Cengiz'in transferinde büyük bir uğraş verdi" dedi.

Tudor gibi hocaların Galatasaray'ın başında olması...

Bayram Tutumlu, "Galatasaray'a devre arasında transfer lazım değil. Galatasaray'a iyi bir teknik direktör lazım. Neden Galatasaray oyuncu transfer etsin? Kulüpte zaten borç yükü fazla. Galatasaray çok iyi bir takım. Igor Tudor gibi hocaların Galatasaray'ın başında olması, Galatasaray'a hakaret" ifadelerini kullandı.

 

Arda Turan'ın Barcelona'daki durumu

Barcelona başkanı Jose Maria Bartomeu ile çok ilişkilere sahip olan Tutumlu, milli futbolcu Arda Turan'ın Katalan kulübündeki durumuna de değinerek, "Arda Turan'ın Barcelona'da çok iyi bir sözleşmesi var. Galatasaray o ücreti öder mi orası muallak. Arda Turan, Galatasaray'a yeni bir hava katar. Türkiye'de Arda'nın aleyhinde çok haber yapıldı. Bunlardan sonra Arda gelir mi? Ben olsam gelmem. Barcelona açık açık söylemiyor ama Arda'nın istenmediği bir gerçek.
Arda iyi bir takım bulup gitse daha iyi olur. Ernesto Valverde, Arda'ya şans vermiyor. Bence yanlış yapıyor. Barcelona'da Arda'dan yetenek anlamında seviyesi düşük oyuncular var.

 

Geçen yaz Roma'ya transfer edilen bir diğer Türk oyuncu Rezan Çorlu konusunda da inisiyatif kullanan Tutumlu, "20 yaşında, Roma şu anda kiralık olarak onu da hazırlıyor. Rezan, Türk Milli Takımı'na faydalı olabilir. Büyük bir potansiyele sahip" dedi.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler