Cengiz Ünder kariyer planını açıkladı: “Uzun yıllar…”

22.03.2021 - 14:48 | Son Güncellenme: 22.03.2021 - 14:55

Milli futbolcu Cengiz Ünder, transfer haberleri, Avrupa Şampiyonası’nda İtalya ile oynayacağımız milli maç, Leicester City’deki takım arkadaşı Jamie Vardy ve karşılıklı oynadığı Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo hakkında samimi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Cengiz Ünder kariyer planını açıkladı: “Uzun yıllar…”

AJANSSPOR-HABER

Premier Lig’de Leicester City forması giyen Cengiz Ünder ile BtcTurk arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Çevrim içi gerçekleştirilen basın toplantısında BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ve Cengiz Ünder, açıklamalarda bulundu. Güneri, anlaşmanın 2 yıllık olduğunu ve milli futbolcuya sponsorluk ücretinin yaklaşık 3'te 2'sinin bitcoin olarak ödendiğini duyurdu.

Tedavisi 3 hafta daha sürecek

Sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosunda yer alamayan Cengiz, "Kısa süreli sakatlığımdan dolayı tedavime Sırbistan'da devam etmek zorunda kaldım. Doktorum burada, daha hızlı dönmek için onunla birlikte çalışıyorum. Milli takımda olamadığım için üzgünüm. Üç haftalık bir sakatlığım var, umarım yakın zamanda sahalara döneceğim" diye konuştu. 

"Milli Takım'la Roma'da oynamayı çok istiyorum"

Milli futbolcu, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) ilk maçın İtalya ile Türkiye arasında Roma'da oynanacak olmasının hatırlatılması üzerine ise "Roma'dayken İtalyan arkadaşlarımla sürekli şakalaşıyorduk. İlk maç Roma'da ve onların da heyecanlı olduğunu biliyordum. Benim için çok özel olacak çünkü tekrar Roma'ya döneceğim. 

Umarım bir aksama olmaz, Roma Stadı'nda tekrar oynamak istiyorum. İtalya Milli Takımı, çok güçlü bir takım. Biz de çok güçlü bir takımız ve çok iyi hazırlanıyoruz. Genç, her geçen gün daha da gelişen bir takımız. Umarım bu süreç bizi iyi yerlere taşır. Ülkemiz de arkamızda, umarım çok iyi işler yaparız" ifadelerini kullandı. 

"İtalya’da fizik, İngiltere’de taktik"

İngiltere'deki ilk aylarının zorlu geçtiğini belirten lejyonerimiz şöyle konuştu: "Farklı hava ve farklı bir futbol vardı. İtalya'da fiziğe, İngiltere'de taktiğe dayalı futbol var. Benim için zor 3-5 ay oldu. Soğuk havaya ve futbola alışmam uzun sürdü. Şu an alıştığımı düşünüyorum. Umarım uzun yıllar Premier Lig'de forma giyerim. 

"Vardy'e daha çok gol attırırım"

Oraya gitmeden önce de Çağlar'a Vardy'yi soruyordum. Karakterine daha çok şaşırdım, çünkü gerçekten çok iyi biri, çok eğlenceli ve komik. Sahada onunla oynamak çok iyi. Sürekli top aldığım zaman arkalara kaçıyor, onunla uyumumun iyi olduğunu düşünüyorum. Birlikte daha fazla oynasaydık, ona çok daha fazla gol attırabilirdim. 

"Küçükken idolüm Messi'ydi"

Messi ve Ronaldo'nun devrinin bittiğini düşünmüyorum. Çünkü ikisi de her hafta çıkıyor ve gol atıyor. Messi küçüklüğümden bu yana en büyük idollerimden biri oldu. İkisiyle de karşılıklı oynama şansı yakaladım. Artık az dönemleri kaldı. Onları kalan dönemlerinde izleyerek keyiflerini sürmek istiyoruz." 

Senin için hazırladığımız haberler