Cengiz Ünder: "Trabzonspor şampiyonluğu hakediyor"

Akın Ungan
07.01.2022 - 19:46 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 20:41

Marsilyalı Cengiz Ünder, açıklama yaptı. Roma'nın yerinin ayrı olduğunu söyleyen futbolcu, Trabzonspor, Abdullah Avcı ve Fatih Terim hakkında konuştu.

Cengiz Ünder: "Trabzonspor şampiyonluğu hakediyor"

Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'da forma giyen Cengiz Ünder, Bein Sports'a açıklamalarda bulundu. Cengiz, Türkiye ve Avrupa kariyerini anlattı.

"Mutlu oldukça performansım yükseliyor"

Marsilya'da mutlu olduğunu belirten Cengiz Ünder, "6 aydır Marsilya'da oynuyorum. Kariyerim hızlı ve iyi başladı. İyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. Mutluyum ve mutlu oldukça performansım yüksek oluyor. Nasıl bir futbolcu olduğumu biliyorum ve benim açımdan iyi gidiyor. Her zaman üstüne koymaya devam ediyorum." dedi.

"Başka takımlar da istedi"

Marsilya'ya gittiği dönemde, başka takımlarında devrede olduğunu kaydeden Cengiz, "Leicester'dan döndükten sonra moralim bozuk ve oynamak istiyordum. Menajerim ile birlikte ortak görüşlerimiz oldu. Marsilya başkanı menajerimle irtibat kurdu. Beni ne kadar istediklerini gördüm. Beni başka takımlar da istedi ama hoca ile başkanın isteği beni etkiledi." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Galatasaray'a Gedson Fernandes müjdesi!
Habere Git

"Avrupa'daki ilk takımımdı"

İtalyan devi Roma'nın, kendisi için ayrı bir yeri olduğunu dile getiren yıldız futbolcu, "İtalya'ya çok genç yaşta gittim. Kariyerim olarak en farklı takım Roma'dır. Avrupa'ya açılmam için ilk takımdı ve benim için ayrı yeri var. Serie A'da taktik üzerinde çalışmalar çok oluyor. Sürekli onun üstüne çalışıyoruz. İngiltere'de ise fiziğe dayalı lig. Sürekli temposu daha yüksek. Fransa'da artık herkesin takımı güçlü olmaya başladı. İtalya seviyesine geldi." şeklinde konuştu.

"%100 olarak hazır hissediyordum"

Fransa Ligi'nde takım güçlerinin birbirine yakın olduğunu kaydeden Milli oyuncu, "En güçlü oyuncuların Fransa'da olduğunu düşünüyorum. Kendimi %100 olarak hazır hissediyordum burada. Sezona hazır geldim. Herşey istediğim gibi oldu ve güzel gidiyor." dedi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Mustafa Kapı Türkiye'ye geri döndü! Galatasaray'dan Lille'e transfer olmuştu
Habere Git

"Bu kadar ateşli bir taraftar beklemiyordum"

Marsilya taraftarı hakkında konuşan Cengiz Ünder, "Marsilya taraftarını herkes biliyordu. Gitmeden önce sürekli taraftar videolarını izledim. İlk maçıma çıktığımda inanamadım bu kadar ateşli bir taraftar beklemiyordum. Çok büyük sevgileri var. Bizim Türk taraftarlar gibi... Beni de çok seviyorlar, umarım her zaman kendimi daha çok sevdiririm." ifadelerini kullandı.

'Ben senden 3 kat daha deliyim'

Marsilya Teknik Direktörü Jorge Sampaoli ile arasında geçenlerden bahseden Cengiz, "Marsilya'ya gittiğimizde başkanımızla yemekteydik. Hocamızla görüntülü konuşmak istedik. Hocam bana 'Duydum sende biraz çılgınlıklar ve delilikler oluyormuş. Ben senden 3 kat daha deliyim' dedi. Dışarıdan baktığımız zaman çok renkli karakter olduğunu biliyorsunuz. Çok çılgın birisi, futbola aşık biri... Onunla çalıştığım için çok şanslıyım" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Aziz Yıldırım’ın beraat belgesi yayınlandı
Habere Git

"Leicester'da bunu yaşayamadım..."

Marsilya'da hocası ile yakaladığı uyumu anlatan yıldız oyuncu, "Sampaoli ile tekrardan kendimi iyi hissetmeye başlamıştım. Leicester'da bunu yaşayamadım. Her şeyi doğru yaptığımı biliyorum. Hoca beni tekrardan futbola döndürdü diyebilirim. Benim istediğim futbolu oynatıyor ve beni serbest bırakıyor. Çizgide olmamı istiyor. Oyun tarzımız uyuşuyor. Daha çok hücumsal oynuyor bu da benim istediğim bir oyun." dedi.

"Hocanın gözüne bakıyordum beni oyuna alsın diye"

Premier Lig ekiplerinden Leicester City günlerini unutmak istediğini belirten Cengiz, "Benim her zaman İngiltere'de oynama hayalim vardı. Leicester'a giderken İngiltere'ye gitme niyetim çoktu. İtalya'da kalmak istiyordum. Hoca beni çok istemişti ve sistemin bana uyduğunu söylemişti. Oraya gittiğimde çok iyi başlangıçlar yaptım. Asistler yaptım ama süre alamıyordum. Ligde oynamayı bekliyorum ama yerime oynayan isimler skora katkı yapmıyordu. O zamanları çok konuşmak istemiyorum. Benim için kötü tecrübe oldu diyebilirim. Kulübede oturuyorum montu çıkarıp, tişörtü çıkartıp, hocanın gözüne bakıyordum beni oyuna alsın diye ama ne oldu hiç fikrim yok. Çok şükür şimdi her şey iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de kaos ortamının fazla olduğunu düşünüyorum"

Cengiz Ünder, genç futbolculara Avrupa'ya gitmeleri yönünde tavsiye verirken, Türk futbolu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cengiz, "Türk oyuncuları için gidebilen en erken yaşta yurt dışına gitmelerini söylüyorum. Bizim ülkemizde genç futbolculara değer veriliyor ama süre verilmiyor. 20 yaşındaki futbolculara genç dememeleri lazım artık. Türkiye'de hala 22-23 yaşındaki oyunculara genç oyuncu diyorlar. Kendi aramızda da konuşuyoruz ama kimse bunu anlamıyor. Gidebilenin en yakın zamanda yurt dışına gitmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Yetenekli oyuncularımız var. Gitmeyi hak eden oyuncularımız da var. Hepsi için hayırlı olur. Tek hedefleri Avrupa'da oynamak olur.

Türkiye'ye gelme gibi hayalim yok. İnşallah bu mantalitem devam eder ve her zaman Avrupa'da oynamak istiyorum. Umarım futbolu Avrupa'da bırakırım. Türkiye'de kaos ortamının fazla olduğunu düşünüyorum ve kariyerimi Avrupa'da devam ettirmek istiyorum. Türkiye'de Türk oyuncularına daha fazla değer verilmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Alman mantalitesi biraz daha farklı"

Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz hakkında konuşan 24 yaşındaki oyuncu, "Milli takımda yeni bir hocamız var. Her şeyin çabucak değişmesini bekleyemeyiz. Değişimlerin zaman alması gerekiyor. Gelmek istemediğimiz bir kurayı çektik. Zor olacak. Yapmaya çalışacağız. En zor gruba düştük. Diyeceklerimiz yok ama göreceğiz bakalım. Ben Milli takımda çalıştığım bütün hocalarıma saygı duyuyorum hepsini de çok seviyorum. Hepsiyle de oynadım. Alman mantalitesi biraz daha farklı. Yeni dönem olduğu zaman değişimler oluyor. Sempatik bir hocamız var ve güler yüzlü. Umarım birlikte güzel işler yaparız." dedi.

"O dönem hepimiz çok kötü günler geçirdik"

Dünya Kupası eleme turu için çekilen kurayı değerlendiren Milli oyuncu, "Türk milli takımını yönetmek kolay değil. Beklentiler çok fazla oluyor. Umarım onun için hayırlısı olur. Milli takımda güzel arkadaşlık ortamı var. Milli takıma gittiğim zamanlar en güzel zamanlar oluyor. Çağlar, Ozan gibileri fazla görmüyorum ve gittiğim zaman sohbet etme şansımız da oluyor. Çok zor eşleşme oldu. İstemediğimiz bir eşleşme oldu. Hayırlısı olsun. Bizim için onların çıkması kötü oldu ve çok iyi takımları var. Direkt Dünya Şampiyonasına gitmeyi hak ediyorlardı. İtalya'da son Avrupa Şampiyonu direkt gidemedi. Hak ediyorlardı. Avrupa maçlarında iyi futbol oynayamadık. Özellikle İtalya maçını es geçmek istiyorum. O maçta çok iyi futbol oynadılar. Galler ve İsviçre'ye karşı daha iyi futbol oynayabilirdik. Ben Galler ile İsviçre maçını kazanacağımızı düşünüyordum. İstediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık. O dönem hepimiz çok kötü günler geçirdik. En çok üzülenler bizdik. Beklentiler de yüksekti." şeklinde konuştu.

Abdullah Avcı ve Fatih Terim'in yeri ayrı

Abdullah Avcı ve Fatih Terim'in kendisi için çok önemli iki teknik adam olduğuna dikkat çeken Cengiz, "Çalıştığım her hoca benim için çok önemliydi. Taktik olarak beni geliştiren hocalardan biri Abdullah Avcı idi. Benim öz güvenli olmamı sağlayan da Fatih Terim idi. Çok genç yaşta Milli Takıma gittim. İkisinin yeri çok farklı. Fatih Hoca beni Milli Takıma çağıran isimdi. İlk Milli takım maçında golüm Moldova'ya karşıydı. İlk yarı fazla saha da gözükmemiştim. Fatih Hoca, artık bir şeyler yapmamı söylemişti. Ondan sonra çok güzel gol atmıştım." ifadelerini kullandı.

"Futbolu Abdullah Avcı'dan öğrendim"

Süper Lig'de en iyi futbolu Trabzonspor'un oynadığını kaydeden Cengiz, "Futbolu Abdullah Avcı'dan öğrendim diyebilirim.  Taktik bilgisi çok yüksek olan bir hoca. Avrupa'da sürekli bunları gördüm. Abdullah Avcı'nın bunlardan farkı yok. Çok iyi analiz sistemi var. Karşı rakibin en iyi oyuncusunu bile durdurabiliyor. Beni genç yaşta Süper Lig'de oynattı. Başakşehir'e gitme sebeplerimden en önemli ise Abdullah Avcı'nın genç oyuncuları oynatması idi. Beni çok istemişti. Direkt Başakşehir'e gitmem benim için çok iyi bir karardı. Şu an en doğru futbol oynayan takım Trabzonspor olduğunu dışardan da görüyoruz. Diğeri ise Başakşehir. Emre ağabeyle birlikte çok değiştiklerini söyleyebilirim. Emre Ağabeyle birlikte oynadım. Onu şimdi televizyonda hoca olarak görmek hepimizi gururlandırıyor. Çok büyük hoca olacak Emre Ağabey." şeklinde konuştu.

"Emre Ağabey çok iyi bir teknik direktör olacak"

Eski takım arkadaşı Emre Belözoğlu hakkında konuşan Cengiz Ünderi "Genç hocalar artık daha bilgili ve yeni dönem futboluna daha yakınlar. Bunu Emre Ağabeyle görüyoruz ve doğru futbolu oynatıyor. Çünkü futbolu biliyor. Gelişime açık bir teknik direktör. Bence Emre Ağabey çok iyi bir teknik direktör olacak. Türk futbol içinde öyle. Emre Ağabey sana kızdığı zaman artık düşünemezsin. İzlerken çok keyif alırdım. Onunla oynadığım için çok şanslıyım." dedi.

"Trabzonspor şampiyonluğu hakediyor"

Trabzonspor'un iyi futbolunu öven Cengiz, şampiyonluğu hakettiklerini söyledi. Cengiz yaptığı konuşmada, "İlk yarı oynadığı futbolla Trabzonspor'un şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum. Başakşehir'de toparladı onların da ilk 3'te yer alacaklarını düşünüyorum. 3 büyükler hakkında konuşmak istemiyorum onlar çok büyük takımlar her an değişip çıkış yapabilirler. Konyaspor iyi gidiyor. Anadolu kulüplerinden böyle çıkınca insan mutlu oluyor. Umarım böyle devam eder." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler