Cengiz Ünder transferi hakkında ne dedi? Mourinho...

08.06.2021 - 15:25 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 15:49

A Milli Takım'la EURO 2020 hazırlıklarını sürdüren Cengiz Ünder; EURO 2020 hedefleri, transfer durumu ve Jose Mourinho hakkında konuştu.

Cengiz Ünder transferi hakkında ne dedi? Mourinho...

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz sezonu Leicester City'de tamamlayan ve takımı Roma'ya geri dönen Cengiz Ünder; EURO 2020, transfer durumu, yeni teknik direktörü Jose Mourinho ve beklentileri hakkında basın mensuplarını değerlendirmeler yaptı. İşte Cengiz Ünder'in sözlerinden öne çıkanlar...

"Kimse kimseden çekinmiyor"

"Burada olduğum için çok mutluyum. Gün sayıyorum. Tekrar milli takım formasıyla sahaya çıkacağım. Bizim güçlü bir kadroya sahip olduğumuz dünya biliyor. Herkesi yenebilecek güçteyiz. Kuralar çıktıktan sonra hepimiz İtalya maçını bekliyorduk. Florenzi ile konuşuyorduk. Yakın bir arkadaşım. Kimse kimseden çekinmiyor."

"İtalya'yı yenebilecek güçteyiz"

"Fransa dünya şampiyonu olarak geldi. Onları yendik. İtalya’yı da yenebilecek güçteyiz. İyi başlarsak iyi gideriz. Çok iyi başlamak istiyoruz. Elimizden gelenin 10 katını, 100 katını yapmaya hazırız. Bu maça yüzde 100 hazırız. 1,5 yıldır bu maçı bekliyoruz. İnşallah maç en iyi şekilde geçer."

"Milli maçlarda iyi oynuyorum"

"6 ay benim için iyi gitmedi. Ama ben sahaya her çıktığımda elimden geleni yapmaya çalıştım. Oynadığım maçlar iyi oynamaya çalıştım. Milli Takım anları çok özeldir. A Milli Takım maçlarını izleyerek büyüdüm. Kendimle gurur duyuyorum. Her zaman milli maçlarda iyi oynuyorum. Bunu da herkese gösteriyorum. 6 aylık bir dönem oynamamış olmam bir şeyi değiştirmez. Ben Cengiz Ünder’im ve elimden gelen her şeyi yaparım. Başka da söyleyecek bir şey yok."

"Açılış maçını kazanmak istiyoruz"

"Şenol Hoca bize gereken şeyleri anlatıyor. İtalya’nın uzun süren bir yenilmezlik serisi var. Yüreğini, kalbini koyacak bir milli takım olacağı konusunda yemin edebilirim. Hocamız da bize yüzde yüz destek veriyor. EURO 2020’nin açılış maçında kazanmak istiyoruz."

"Hedefimiz Wembley'de finale çıkmak"

"Arkadaşlarımızla konuşuyoruz. En büyük hayallerimizden biri tabii ki finale kadar gidebilmek. Güçlü takımlara karşı oynadık ve neredeyse hepsini yendik. Genç bir takımız. Burak ağabeyin bize desteği çok oluyor. Başarabileceğimize inanıyorum. Hepimiz kaliteli oyuncularız. Finale kadar giderek bunu da gösterebiliriz. Sonrasında da tabii ki Dünya Kupası var. Hayalimiz Wembley’de final maçına çıkmak. Bunu yapacak güçteyiz."

"Oynamadığımda üzgün oluyorum"

"Premier Lig hayalim her zaman vardı. Leicester’a iyi başladım sonra süre alamadım. Ben her zaman oynamak isteyen bir oyuncuyum. Oynayamadığımda kendimi üzgün hissediyorum. Kendimi hep hazır tutuyordum. Oyuna girmek için hocanın gözüne bakıyordum. Montumu giymiyordum. Benim için çok zor olmuştu. Roma’da ve milli takımda kendimi göstermiştim. Cengiz’i Türk halkına ve dünyaya izleteceğim. Emin olabilirsiniz."

Leicester City'de neden daha fazla süre alamadı?

"Leicester’da hocamla konuştum. Neden oynamadığımı sordum. Hoca ile sorunumuz yoktu. Hiçbir sorunumuz olmadı. Biraz daha çalışman gerekiyor dedi. Kendi doktorumla çalışırım, ekstra çalışmalar yaparım. Sistem değişikliğine de gitmişti. Bu da benim açımdan kötü oldu. Süre almam zordu. Sonradan oyuna girebilirdim. En büyük isteğim sonradan oyuna girip maçı çevirmekti. O da olmadı. Bu dönem böyle oldu. Yapacak bir şey yok. Önümüze bakacağız."

Transfer, Roma ve Jose Mourinho

"Roma ile 2 yıl daha kontratım var. Ne olacağını bilmiyorum. Şu anda transfer değil de EURO 2020’ye konsantre oldum. Hayallerimden biri Mourinho ile birlikte çalışmaktı. Herkes Mourinho ile çalışmak ister. Ben de istiyorum. Avrupa Şampiyonası inşallah iyi geçer. Bunları sonra konuşuruz."

Senin için hazırladığımız haberler