Cengiz Ünder'i, Çağlar Söyüncü'yü yetiştirme bedelleriyle götürdü

04.02.2020 - 23:26 | Son Güncellenme: 05.02.2020 - 19:26

Cengiz Ünder'i, Çağlar Söyüncü'yü yetiştirme bedelleriyle götürdü

2010-11 sezonunda 7 hafta Bucaspor'u çalıştıran Bülent Uygun, o dönem kulübün altyapısında yönetici olan bugünkü Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın Barış Alıcı, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Berke Özer, Salih Uçan yetiştirme bedelleri ile Altınordu'ya götürdüğünü söyledi.

Son olarak Kayserispor'u çalıştıran Bülent Uygun, Altınordu Kulübü ile tüm Türkiye'de geniş bir kesimin beğenisini kazanan Seyit Mehmet Özkan'ı eleştirdi. 2010-11 sezonunda gittiği Bucaspor'da Özkan'ın da bulunduğunu kaydeden Uygun, “Altyapıya çok önem verildiğini biliyordum. Başarı hikâyesinin gerçeğe dönüşmesini sağlayabileceğimizi düşünüyordum. Ancak ekonomik sorunların bu kadar yoğun olacağını tahmin etmemiştim. Seyit Mehmet Özkan yönetimi ile yaşanan fikir ayrılıkları sebebiyle yol kat etmek zordu. Sürecin iyi yönetilememesi, verilen amatörce kararlar, oynayan futbolculara ödemelerinin yapılmamasıyla birlikte takımda kalmamın da anlamı yoktu” dedi.

Deplase dergisine konuşan Uygun, Bucaspor'da 7 hafta çalıştığını hatırlatarak, “Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Keşke gitmeseydim dediğim bir kulüptü. Pişmanlığım Bucaspor'a gitmiş olmaktan dolayı değil, beni orada insanlara çok yanlış anlattıklarından ötürü. Sanki insanların hayalleriyle oynamışım gibi gösterdiler" diye konuştu.

Yetiştirme bedelleriyle götürdü

Uluslararası futbol piyasasına sunduğu oyuncularla büyük sükse yapan Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın Bucaspor altyapısındaki yıldız adaylarını götürdüğünü söyledi. Uygun, “Bucaspor'un altyapısından Barış Alıcı, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Berke Özer, Salih Uçan yetiştirme bedelleri ile Altınordu'ya götürüldü. Kazanılan parayı düşünürseniz zaten işin boyutu ortaya çıkıyor. Bucaspor'a giderken doğru bir tercih yaptığımı düşündüm. Ama yönetimsel anlamda yaşanan çekişme, yapılan hatalarla başarıya ulaşılamayacağının farkına vardım.

Onların da benimle çalışmak istemediklerini, maçı izlemeleri amacıyla tribüne getirdikleri iki hocayı görünce anlamış oldum ve yollarımız bu şekilde ayrıldı. Pişmanlığım Bucaspor'a gitmiş olmaktan dolayı değil, beni orada insanlara çok yanlış anlattıklarından ötürü. Birilerinin egosu yüzünden başarı elde edemedik, o kötü niyetli insanların benimle ilgili olumsuz imaj çizme çabası bana acı veriyor" dedi.

AJANSSPOR-HABER

Senin için hazırladığımız haberler