Cengiz'in sözlerinden sonra Florya'da ne yaşandı? Protestodan vazgeçiren olay

İsa Kethüda
16.04.2021 - 12:42 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 23:54

Galatasaray'da salı günü başkan Mustafa Cengiz'in futbolculara yönelik "Haysiyet ve şereflerini hatırlamaları gerek" sözleri Florya'da bomba etkisi yaratmıştı. Oyuncular idmana çıkmayacaktı ama son anda bu karardan vazgeçildi.

Cengiz'in sözlerinden sonra Florya'da ne yaşandı? Protestodan vazgeçiren olay

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR- ÖZEL

Galatasaray'da Göztepe maçı öncesi sular durmuyor. Son haftalarda alınan olumsuz sonuçlar sonrası camiada gerginlik artarken başkan Mustafa Cengiz'in salı günü kulüp televizyonunda yaptığı açıklamalar, ateşin harlanmansına sebep olmuştu. 

"Galatasaray'ın ayağa kalkması gerek"

Futbolcuların saha içerisindeki tavrından rahatsızlığına vurgu yapan Cengiz, "Yedlin sakatlandığında 10 oyuncumuz başında olmalıydı. Galatasaray'ın ayağa kalkması gerek. Özellikle futbolcuların haysiyet ve şereflerini hatırlamaları gerek. Türkiye'nin en büyük camiasını temsil ediyorlar. Ölümüne mücadele etmeleri gerekir" ifadelerini kullanmıştı. Şeref ve haysiyet sözleri futbolcuları idman öncesinde çok kızdırdı.

Futbolcular antrenmana çıkmama kararı aldı

Tüm futbolcular başkan Mustafa Cengiz bu sözleri karşısında büyük şaşkınlık yaşarken, sarı-kırmızılılar salı günkü antrenmana çıkmama kararı aldı. 

Galatasaray'a küsülmez

Ancak sonrasında kaptan Arda Turan, Muslera gibi tecrübeli isimler devreye girip şimdi idmana çıkılmazsa bu durumun camiayı, Galatasaray'ı cezalandırmak olacağı, kızgınlıklarının Galatasaray'ı etkilememesi gerektiğinin altını çizdi. Teknik heyet ve futbolcular olgun bir tavır sergileme kararı aldıktan sonra Göztepe maçına sıkı bir şekilde hazırlanıldı.

Terim maç sonu konuşacak

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, yarın oynanacak Göztepe maçı sonrasında sessizliğini bozacak. Tüm camianın gözü kulağı tecrübeli çalıştırıcının yarın akşam yapacağı açıklamalarda.

Senin için hazırladığımız haberler