Cenk Ergün açıkladı: "Belhanda ile konuştum..."

31.10.2019 - 19:48 | Son Güncellenme: 31.10.2019 - 16:50

Cenk Ergün açıkladı: "Belhanda ile konuştum..."

Galatasaray'ın eski sportif direktörü Cenk Ergün, sarı-kırmızılı takımın son durumunu, Fatih Terim'in açıklamalarını ve Belhanda ile taraftar arasında yaşanan gerilimi değerledirdi.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Cenk Ergün'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Fatih Terim bu durumları defalarca yaşadı..."

Real Madrid büyük eleştiriler alıyordu. Zidane orada konunan bir figür ve beklentiler var. Benzema'yı ben de eleştiriyorum. Galatasaray maçında da sorgulanabilecek bir performans sergiledi. Ancak Real Madrid tırmanıyor. Devre arasında takviyeler yapılacak. Galatasaray ise beklentilerin altında. Son 2 basın toplantısında Fatih Terim, değişikliğin mesajını verdi. Fatih Terim bu tür durumları defalarca yaşamış ve toparlamış bir teknik adam. Ben Galatasaray'ın kısa sürede toparlanacağını düşünüyorum.

"Andone çift forvet için uygun"

Galatasaray'da şu anda bazı oyuncuların kadroya girmesini bekliyorum. Bu oyunculardan bazıları Jimmy, Şener ve Taylan olabilir. Falcao'nun kısa süre içinde tekrardan ayaklanmasını bekliyorum. Galatasaray için çift forvet mantıklı. Andone'yi uzun zamandır tanıyorum. Andone çift forvet için uygun. Cordoba'da oynarken onunla görüşmüştük. 2014-2015 döneminde takip etmiştik. Karakteri de çok kuvveti. Saha içinde hocanın net mesajlarını gördük. Çok değişiklik olacak. Peformans olarak da müspet bir yansıması olacak.

Galatasaray'ın kadrosunda ne gibi değişiklikler olacak?

Orta sahada Mustafa Kapı var. Yurt dışından birçok kulüp takip ediyor. İspanya, İtalya, Almanya gibi ülkeler Galatasaray'ın U19 takımının oyuncularını takip ediyor. Hangi oyuncular bu yükü kaldırabilir? Bir oyuncuyu alırsın, 10 kişinin yanına koyarsın faydalı olur. Ozan Kabak gibi... Ben bu değişlikte gençlerden ziyade şans bulamayan ağabeylerinin rol alacağını düşünüyorum.

Belhanda ile taraftar arasındaki gerilim hakkında...

Belhanda'nın kriz içinde olduğu aşikar. Burada birinci derecede görev kendisine düşüyor. Kendini yukarıya çekmek zorunda. Belhanda da gidebilir. Ancak Galatasaray mutlaka Belhanda'yı satmak zorunda diyemeyiz. Galatasaray'ın son 2 sezon elde ettiği başarılarda payı var. 'Belhanda'dan kurtulmak zorundayım, ne şartlar altında olursa olsun göndermeliyim' diye düşünülmemeli. Bu durum çözülmeli. Belhanda ile son zamanlarda konuştum. O da hatasının farkında. Bu olaylardan etkileniyor. O da üzgün. Kendine yapılandan, kendisinin yaptığından, performansından dolayı üzgün. Sineye çekmeli ve performansını yükseltmek zorunda. Bundan 10 sene sonra Belhanda, Galatasaray'ın elçisi olacaktır. Galatasaray'ın FFP çerçevesinde yaptığı anlaşma var. Oyuncu transfer etmek için, satış yapmak zorunda. Dışarıdan konuşmak çok kolay. Hesabı performans ve finansal yapılır.

"Gomis'e bunları söylemiştim"

Gomis, aslan ikonu ile özdeşleşti. Gomis'e transfer olduğunda, 'Sen Ali Sami Yen'de aslan sevinci yaparsan deprem oluyor sanma' demiştim. O zaman da heyecanlanmıştı. İlk golü attıktan sonra fazlasını yaşadığını söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler