"Cenk Ergün çok dayak yedi"

16.08.2017 - 15:20 | Son Güncellenme: 16.08.2017 - 15:20

"Cenk Ergün çok dayak yedi"

AJANSSPOR -  Galatasaray Kulübü Başkan Adaylarından Mehmet Helvacı, Divan Kurulu Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulundu. Helvacı’nın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Yüksek bütçeli takımlar kurarsak zarar görürüz. Daha düşük bütçelerle geçirmemiz lazım. Bu sene artık bu söz konusu olmadığına göre farklı bir takım kurulabilir. Şikayet ettiğimiz şey ne? Sportif A.Ş sürekli zarar ediyor. Ne yapacaklar? Karpuz mu satacaklar? İyi bir takım kurulacak. Bu bir yarış. Sonunda şampiyon olacak ya da olamayacak. Elbette Galatasaray’ın şampiyon olmasını isteriz. Önemli olan her sene şampiyonluğa oynayan bir takım kurmaktır. Bunu başarırsanız o zaman stadınız dolar. 16 bin kişi yerine 45 bin kişi ile oynarsınız, forma satarsınız, geliriniz de buna göre olur. Sportif A.Ş’nin yapması gereken güçlü bir takım kurmaktır. Gelir başka türlü elde edilemez. Ya da parlayan oyuncuları satarak gelir oluşturmak durumundasınız.

Bu süreçte Cenk Ergün çok dayak yedi. Başkan ve yönetim kurulunu tebrik etmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız tebriki hak ediyor. Neden hak ediyorlar? Elbette scout ekibinin görevi oyuncular bulmaktır. Eğer bulamazlarsa gelecek sene ilk eleştiriyi ben yapacağım. Seyirciye zevk veren kadro oluşmuştur. Artık scout ekibinin bu seneki işi artık genç oyuncular bulmaktır. Galatasaray heyecan yaratacak kadroyu kurdu. Scout ekibi bu oyuncuları bulurken bir iş yaptı. Bir uyum yaratıldı. Demek ki futbol piyasasındaki herhangi bir oyuncu transfer edilmemiş. Düşünülmüş. Hangi oyuncu, hangi oyuncuyla transfer edilirse bir sinerji ortaya çıkar diye düşünülmüştür. Onlar Galatasaray’ın oyuncuları. Bu başarıları koymakta cimri davranmayalım. Eleştiri haktır ve yapılması gerekir. Hepimizi ileriye götürür. Ama doğruları söylemek de vicdani bir borçtur.

Her şeyin bir fiyatı var. Bu takımı kuracaksanız bunun bedelini ödeyeceksiniz. Hesaplar ortadadır. Yönetim adına hesapları size sunacak değilim. Yönetim bunu yapar. Geçmişte bu işlerin içinde olmuş biri olarak, Galatasaray’ın geliri 100 milyon doların altına düşmez. Başarılı bir senede daha da artar. Bu rakamlar bizim bu işleri yaptığımız dönemden beri de çok gelişmiştir. 100 milyonlar bile az diye düşünüyorum.

Bu olağanüstü çağrıyı duyunca aslında biraz sevinmiştim. Ama böyle bir ortam beklemiyordum. İşler bitmiş, yapılan yapılmış, paralar ödenmiş. Olağanüstü toplantı, bir işin doğru yapılması için yapılır. Onun için adı olağanüstüdür. Gündemimize tüzük girecek diye bir beklentim vardı.

Tüzük bu toplantı gündemine niye girecek? Futbolun inceliklerinden bahsetmediğim için gündemin dışındayım. Tüzük falan kurulun işi değil. Onu da biliyorum. Asıl meseleleri çözecek meseleleri konuşmak gerek. Ben tüzükteki hususlara işaret etmek istiyorum. Tüzüğün bütçe maddesine bakarsanız, orada 138/8’de bağlı ortaklıkların artık bütçelenmesi gerektiğini göreceksiniz. Galatasaraylılar konunun ne olduğunun farkına varmalılar. Eğer bunu bilmiyorsak öğrenme zamanı gelmiş, geçiyordur. Hepimiz ne alaylıyız, ne saraylıyız, hepimiz Galatasaraylıyız.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler