Cenk Ergün isyan etti: "Kimi koruyoruz, Türk futbolu bu mu?"

29.10.2017 - 22:26 | Son Güncellenme: 29.10.2017 - 22:26

Cenk Ergün isyan etti: "Kimi koruyoruz, Türk futbolu bu mu?"

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, 2-1 kaybedilen Trabzonspor maçı sonrası gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. 

"Hakemin bizden çok daha fazla ders alması lazım."

"Alıştığımız futbolu sergileyemedik. İstatistikler ortada. Gereken dersleri alacağız. Asıl önemli olan nedir? Bir takım iyi oynayabilir. Gösterilen kartlar, gösterilmeyen kartlar var. Geçen hafta da polemik vardı. Fernando’ya yapılan ortada. Olcay ne olacağını biliyor. Badou’nun gördüğü kırmızı, Feghouli işin içine çekiliyor. Tudor elbette ders çıkaracak. Ama hakemin bizden çok daha fazla ders alması lazım."

"İlla bağıralım mı?"

"Takdir hakları sürekli bizim aleyhimize gelişiyor. Maçı yöneten insanın böyle yönetmemesi lazım. Maç 4 dakika oynadı. Kaç tane oyuncu değişikliği vardı. Atılan oyuncular… Feghouli’nin pozisyonu… Olcay da biliyordu atılacağını. Geçen hafta oyun oynayamadık. Bu hafta da bizim aleyhimize şeyler oldu. Nasıl ki biz eksiklerimizi ayırabiliyorsak, bu sistemi yönetenler de yapabilir. İlla bağıralım mı? Rakipten kırmızı kartı hak edenler vardı. Orta sahada olduğu zaman gösterilmiyor mu?"

"Talimatlar değişiyor..."

"Geçen sezon başka takımdı, bu sezon başka. Maçların nasıl yönetildiğini görüyoruz. Geçen hafta da neden ortaya futbol koyamadığımız belli. Sürekli düdük ve fauller. Kötü oynamamıza rağmen gol attık. Kartlar adaletli dağıtılsın. Şimdi ben bu maçı nasıl değerlendireyim ki? Nelerin olduğunu biliyoruz. Talimatlar değişiyor, bazı futbolcuların cezaları aşağı iniyor. Kimi koruyoruz? Türk futbolu bu mu? 3 sene önce bize yabancıyı soruyorlar. 3 senedir var. 11 adamla çıkabilirsiniz diyorlar. Biz de çıktık. Memkeletin konusu bu mu?"

" 2 haftadır neler olduğunu..."

"Eren Derdiyok’tan hocanın beklentisi vardı. Ama iş oraya gelmiyor orada. Aykut Kocaman’ın bildiği bir şeyler varmış demek ki. 2 haftadır neler olduğunu görüyoruz. Moral de motivasyon da belli. Buradaki çocuklar da nelerin döndüğünü biliyorlar. Yapılan şeyler ortada. Bunların düzelmesi lazım. Hepimiz bu topraklarda yaşıyoruz. Bana sizi doğrayacaklar aman dikkat edin diyorlar. 14 tane yabancımız var. Oynayan oynar, oynamayan oynamaz. Yabancı sınırlaması tartışılır. Sene bitsin. Şu anda böyle. Devre arasında takımdan yabancılar gidecek. Bu konuşanlar Türk oyuncuları toplayıp öyle mi maça çıkacak? Biz gücümüzün de farkındayız, her şeyin farkındayız."

"Ligi dengelemeye çalışıyorlar"

Beyaz TV'ye de açıklamalar yapan Ergün, "Bizim gördüğümüz o. Bu memlekette yaşadığımız için hep bu endişe vardı. Bu puan farkını açacağız. (Hakem hatalarında art niyet arıyor musunuz?) Suni puan farkı, sezon sonunda puan farkı görülür. Hala ligde lideriz, bu liderliğimizi kaybetmeyeceğiz. Geçmişe mazi diyorlar. Tebrikler başarılar, öyle bir lig kurulur onlar şampiyon olur. (Uğur Demirok'a cevap)" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler