Cenk Ergün: "Mauro Icardi bir fenomen"

İsa Kethüda
17.10.2023 - 11:01 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 11:29

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, İtalyan basınına konuştu. Ergün, Mauro Icardi için, "O bir fenomen" dedi. Detaylar.

Cenk Ergün: "Mauro Icardi bir fenomen"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, La Gazzetta dello Sport'a flaş açıklamalarda bulundu.

"Tüm Avrupa'yı dolaştım"

Spordaki ilk iş deneyimiyle sözlerine başlayan Ergün, "Spor işine ilk girenlerden biriyim. Reklam ve televizyon haklarıyla uğraştım. O zaman kimsenin bundan haberi yoktu. 2003 yılında Trabzonspor beni pazarlama alanında işe aldı. 2006 yılında da Galatasaray'a döndüm. Çeşitli futbolcuların sözleşmeleriyle ilgilenmek için tüm Avrupa'yı dolaştım.

"Fenerbahçe kupayı kaldırmamıza izin vermemek için stadın ışıklarını kapattı"

Altı yıl sonra sportif olarak kariyerime devam etmemi istediler. 2012'de Fenerbahçe'ye karşı şampiyonluk kazandığımız sezon, başarıların en güzeliydi. Bir puan öndeydik ama son maçı onların stadında oynamak zorunda kaldık. Tüm İstanbul kontrolden çıkmıştı. Maç çok zordu, 0-0 bitti ve şampiyonluğu kazandık. Fenerbahçe kupayı kaldırmamıza izin vermemek için stadın ışıklarını kapattı; biz yine de karanlıkta ve yuhalamalar arasında kupayı kaldırdık, gerçeküstü bir sahneydi" dedi.

İlgini Çekebilir
"Mehmet Büyükekşi'nin devam etmesini istemem"
Habere Git

"Mancini bir limuzin şoförü"

Bir dönem Galatasaray'da görev yapan Roberto Mancini ile ilgili sözlerine devam eden Ergün, "Bir limuzin şoförü. O iyi bir teknik direktör ama her şeyin bir an önce hazır olmasını istiyor. Bizimle kupayı hemen kazandı ama bizim iki farklı vizyonumuz vardı. Biz de sadece altı ay kalmasına rağmen herhangi bir tazminat talep etmedi" şeklinde konuştu.

"Mauro Icardi, bir fenomen"

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi'den de bahseden Ergün, "Mauro Icardi, bir fenomen, Galatasaray'a geldiğimden beri gördüğüm en güçlü futbolculardan biri. Golü görmüyor, hissediyor. Sadece üst sınıf forvetlerde bu özellik var. İtalya'da, gol ortalaması Mauro'dan daha düşük olan ve Lautaro Martinez için hepiniz deli oluyorsunuz. Bu yüzden herkese onun en güçlü olduğunu söylüyorum. Mauro, çok güzel bir ailesi olan iyi bir adam. Birkaç günü izinli olduğunda tüm zamanını eşi ve çocuklarıyla geçiriyor, onlar İstanbul'u dolaşmayı çok seviyorlar. diye konuştu.

"Zaniolo kadar spor salonunda zaman geçiren futbolcu görmedim"

Aston Villa'ya transfer olan ve son günlerde ismi bahis iddialarına karışan Nicolo Zaniono hakkında açıklama yapan Ergün, "Daha önce onun yaşında olup da spor salonunda bu kadar çok zaman geçiren bir futbolcu hiç görmemiştim. Genellikle yaş aldıkça ağırlıklara daha çok, koşulara daha az zaman ayırırsınız. O ise tam tersini yaptı. Bize geldiğinde çok iyi antrenman yaptı. Roma'dan sonra kendini affettirmek istedi. Belki geri döner ama bana Premier Lig'de oynamayı daha çok istediği izlenimini verdi" dedi.

İlgini Çekebilir
Çebi'den Igor Tudor iddialarına yanıt!
Habere Git

"Dries Mertens, mütevazı bir süperstar"

Dries Mertens2in mütevazi bir insan olduğunu söyleyen Ergün, "Dries Mertens, mütevazı bir süperstar. Napoli taraftarı için bir nevi ikon. Ancak sahada antrenörün emrinde, tam anlamıyla antrenörün emrinde. 36 yaşında ve hala mücadele etmeyi, savunmaya dönmeyi kabul ediyor. 36 yaşında ve Napoli formasıyla Maradona'nın rekorunu kırdıktan sonra hala tüm kanatta oynamayı ve savunma yapmayı seviyor" şeklinde konuştu.

"Cesare Prandelli, tanıdığım en büyük taktisyen"

2014-15 sezonunda Galatasaray'da görev yapan Cesare Prandelli hakkında konuşan Ergün, "Cesare Prandelli, tanıdığım en büyük taktisyen. Rakibin tüm planlarını bir tahtaya çizerdi, her durumu okuyabilirdi. Türk futbolunda fiziksel hazırlıkta devrim yaratan kişidir. Geldiğinde bizden tüm hazırlık maçlarını iptal etmemizi ve tüm zamanımızı atletik kısma ayırmamızı istedi. Onun deli olduğunu düşündük. Erken ayrıldı ama kurduğu takım sonradan her şeyi kazandı" açıklamasını yaptı.

"Mario Balotelli doğru takıma giden iyi bir oyuncu"

Adana Demirspor'a geri dönen Mario Balotelli ile ilgili ise Ergün, "Mario Balotelli doğru takıma giden iyi bir oyuncu. Adana sıcak bir şehir, Türkiye'nin Napoli'si. Burada 'Adana'ya tatil yapmaya gidilmez' diyorlar, kebaplar baharatlıdır, güneş kavurucudur ve gece hayatı en iyisidir. Yöneticiler bile orada işlerin böyle yürüdüğünü biliyor ve oyuncuların yaşam tarzlarını kabulleniyor" dedi.

İlgini Çekebilir
Toni Kroos'tan Arda Güler açıklaması: "Bu adam tam bir çatlak"
Habere Git

Cenk Ergün kimdir?

1974 yılında Bursa’da dünyaya gelen Cenk Ergün, İlkokulu eğitimini Bursa’da tamamladı. 1993 yılında Galatasaray Lisesi matematik bölümünden mezun olan Ergün, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde ise yükseköğretimini tamamladı.

2000-2003 yılları arasında Kamera Spor Reklamcılık A.Ş.’de Türkiye Futbol Federasyonu için reklam ve sponsorluk pazarlaması ve A Milli Futbol Takımı özel maç organizasyonları yaptı. 

2003-2006 yıları arasında Trabzonspor Sportif A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 

2006 yılından itibaren Galatasaray Sportif A.Ş.’de Özel Projeler Sorumlusu olarak görev alan Ergün, 2015 yılından 2018 yılına kadar Galatasaray Sportif A.Ş. Futbol Direktörü olarak hizmet verdi. 

Cenk Ergün, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler