Cenk Ergün'den transfer itirafı! Janssen, Felipe Luis...

31.10.2018 - 18:04 | Son Güncellenme: 31.10.2018 - 21:04

Cenk Ergün'den transfer itirafı! Janssen, Felipe Luis...

Fortuna Sittard danışmanı Cenk Ergün, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Fortuna Sittard hakkında konuşan Cenk Ergün, "Çalışmalarımız devam ediyor. Kulübün beklentisine uygun şekilde devam ediyoruz. Önemli olan kulübün kimliği. Fortuna Sittard'ın birinci önceliği futbolcu yetiştirmek. İkinci olarak yarışmacı olmak. Kulübün bir kültürü var, böyle bir ağı var. Ben de elimden geldiğince bu bağlantılara katkıda bulunmak istiyorum. İlk çalışmalarım müspet. Bizim uygulamadaki güçlü yanlarımıza ihtiyaç duyanlar da oluyor." dedi.

Cenk Ergün'ün açıklamalarından Ajansspor'dan derledikleri şu şekilde:

Elit kulüplerle projeleri birlikte değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Fortuna Sittard'ın Hollanda'nın en üst ligde olması önemli. Birden fazla ülkede yakınlaşmalarımız devam ediyor.

Fortuna Sittard 16 yıl sonra ilk kez Eredivisie'de mücadele veriyor. Şu anda alışma süreci. 2. ligde olan takıma takviyeler var. Doğal bir çekingenlik var. Takım bu sıkıntılı dönemi atlatacak. Bu sene ligde kalmak amaç ama ilk amacımız değer kazandıracağımız oyunculara süre vermek.

Felipe Luis Galatasaray'a transfer edilmek istendi mi?

Felipe Luis endirekt olarak bizim de gündememize gelmişti. Kulübün kimliği kadar oyuncu da çok önemli. Atletico Madrid oyuncuyu bir değer haline getirir ve futbolcu gitmek isterse onun önünü açar. Bazı oyuncular Atletico Madrid'de devam etmek istiyorlar, Godin gibi. Bazılarının ise farklı amaçları olabilir. Felipe Luis bir dönem başka bir kariyeri muhakeme etmişti. Ama netleşmemişti.

Türkiye kulüplerinde Brezilya usulü doğum günü kutlaması yapıyorlar. Doğal olarak Brezilyalı futbolcuların böyle bir ilgili olabiliyor Türkiye'ye.

Galatasaray Arda Turan'ı istedi mi?

Arda Turan ile son dönemde bir görüşmelerimiz olmuştu. Bir transferin gerçekleşebilmesi için birden fazla sorunun çözümü olmalıydı. Dolayısıyla bu transfer gerçekleşmedi. Arda Turan da bir sonraki transfer döneminde Başakşehir'e transfer olmuştu. Arda Turan'ın gönlündeki belli ama profesyonel bir oyuncu. Her büyük kulüpte görev yapan futbolcu ya da teknik adam da, görev yaptığı takımın taraftarı olacak diye bir şey yok.

Derbideki favori...

Derbinin favorisi Galatasaray. Bundan önceki derbilerde iki takım formda idi, ya da tek bir takım formda olurdu. Bu maça iki takım da sıkıntı ile geliyorlar. Galatasaray'daki sakatlıklar derbi maça kadar azalıcak. İç saha avantajı... Kesin favori değildir ama Galatasaray avantajlı.

Rodrigues çok kaliteli bir oyuncu. Tutarlılık konusunda sıkıntısı olduğu için bu yaşına kadar çok kulüp değiştirdi. Geçen sezon yakaladığı tempo aşağıya düştü. Karar verme mekanizmasında biraz eksikleri var. Geçen sezonunun ikinci yarısında önemli işler yapmıştı.

Belhanda hakkında...

Belhanda kafasında 10 numara pozisyonundan çok 8 numaraya sabitlemiş gibi. Bizim beklentide olduğumuz noktadan ziyade bir kademe daha geride oynuyor. Belhanda transfer edilirken ileride yapılan hamle Gomis'ti. 10 numarada koşan bir adam istenmişti. Fakat bugünün kadrosunda ileride o tür bir arkadaşı olmadığı için hucüm noktasına daha yakın olduğu noktada kalitesini yukarıya çıkarması gerekiyor. Ondan beklenti hucüm tarafındaki etkinliğini artırması.

Feghouli müthiş bir yetenek. Hucüm anlamında her türlü aksiyon içinde de bulunabilir. Çok üst düzeyde başarılar gösterdi ve Premier Lig'e transfer oldu. Sakatlığı yoksa 3 oyuncu içinde büyük beklentiler yaratması beklenen oyuncu Feghouli'dir.

Janssen'in kronik sakatlığı var mı?

Bize önerildiğinde kronik bir sakatlığı yoktu. Biz o dönem konuşurken Premier Lig'e transfer yapmamıştı. Uzun vadeli bir sakatlık da yaşamamıştı. Biz zazten bu aşamaya dahi gelmemiştik.

Ocak ayında transferine ihtimal veriyorum. Avrupa piyasasına baktığımız zaman santrfor konusunda çok fazla oyuncu yok. Transferi mümkün oyuncu sayısı çok da fazla değil.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler