Cenk Özkaçar: “Hedefim Premier Lig’de oynamak”

13.02.2021 - 19:46 | Son Güncellenme: 13.02.2021 - 21:06

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde TFF 1.Lig takımı Altay’dan, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Olympique Lyon’a transfer olan genç stoper Cenk Özkaçar açıklamalarda bulundu. Peki, Cenk Özkaçar neler söyledi? Detaylar haberimizde…

Cenk Özkaçar: “Hedefim Premier Lig’de oynamak”

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde, TFF 1.Lig’in İzmir temsilcisi Altay’da forma giyen 20 yaşındaki genç futbolcu Cenk Özkaçar, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Olympique Lyon takımına transfer olmuştu.

Genç oyuncu NTV canlı yayınına katılarak, Fransa’ya gidiş sürecini, bir Lyon efsanesi olan Sportif Direktör Juninho’nun kendisi hakkındaki yorumlarından ve hedeflerinden bahsetti.

Özkaçar, Fransa’da geçirdiği süreç içerisinde tek sıkıntının dil öğrenmek olduğunu ifade etti.

Avrupa’da forma giyme hayalim gerçekleşti

Transfer sürecine de değinen genç stoper, “Pandemi sürecinde bize ulaştılar, ilk başta olmayacak gibiydi ve bende ülke içindeki takımlarla görüşmeye devam ettim. Fakat daha sonra resmi teklif geldi ve çocukluğumdan beri süregelen Avrupa’da forma giyme hayalim gerçekleşti” dedi.

Juninho ile görüşüyoruz

Bir Lyon efsanesi olan ve bu günlerde Fransız ekibinin Sportif Direktörlüğünü üstlenen Juninho’nun, kendisi ile konuşmalarına da değinen Özkaçar, “Boyuma rağmen çabuk bir stoper olduğumu, bu sezonun adaptasyon süreci ve eğitimle geçeceğini ve önümüzdeki sezon ise direk oynayabileceğimi ya da stoper rotasyonuna girebileceğimi söyledi” ifadelerini kullandı.

Premier Lig’de oynamak istiyorum

Hedeflerinden de bahseden Cenk Özkaçar, “Öncelikli hedefim Lyon’da olmak, uzun vadede burada oynamak istiyorum. Sonuçta Lyon, Avrupa’nın en büyük kulüplerinden bir tanesi. İlerisi için ise Premier Lig’de oynamak istiyorum. Ayrıca, tabi ki A Milli Takım’da oynamak istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler