Cenk Özkaçar'dan transfer cevabı: "Türkiye'den teklif var mı?"

22.07.2021 - 15:05 | Son Güncellenme: 22.07.2021 - 15:59

Son dakika haberleri... Fransa'da futbol kariyerini sürdüren 2000 doğumlu Türk stoper Cenk Özkaçar, Radyospor'da açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Cenk Özkaçar'dan transfer cevabı: "Türkiye'den teklif var mı?"

AJANSSPOR - HABER

 

Ağustos 2020'de Altay'dan Fransa Ligue 1'in köklü kulüplerinden Olympique Lyon'a geçen Cenk Özkaçar, kariyerini Belçika ekibi Leuven'de kiralık olarak sürdürüyor. Takımının tecrübe kazanması için Belçika'ya yolladığı 20 yaşındaki stoper, sağ ve sol stoperde performans göstermekle beraber sol bekte de oynayabiliyor. Genç oyuncu, Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sunduğu Spor Kazanı programına bağlanarak Avrupa'daki kariyerini ve futboldan beklentilerini anlattı. İşte, Cenk Özkaçar'ın açıklamalarından satır başlıkları.

Neden Leuven'i tercih etti?

Programın sunucusu Özgür Sancar'ın Cenk Özkaçar'a 'Leuven' tercihini sorması üzerine, genç futbolcu: "Bu sene kiralık olarak ayrılıp kendimi daha çok geliştirebileceğim, kendime daha çok deneyim katabileceğim bir kulübe gideceğim belliydi. Buradaki proje ve genç futbolculara yapılan dokunuşlardan ötürü Leuven’i tercih ettim." cevabını verdi. 

Özkaçar: "Tercihim bu yöndeydi..."

Olympique Lyon'a daha güçlü bir şekilde dönmenin ilk hedefi olduğunu söyleyen futbolcu, Türkiye'deki transfer iddialarına dair: "Ben de basından bu tip haberleri gördüm ama menajerim tarafımdan veya direkt bana herhangi bir teklif gelmedi. Türkiye’den bir teklif olmadı yani. Zaten kariyerimi Avrupa’da devam ettirmek istiyordum. Tercihim bu yöndeydi" dedi.  

"İletişimimiz hala devam ediyor..."

Fransız ekibinde başarılı olduktan sonra A Milli Takım'da şans bulmak istediğini söyleyen Cenk Özkaçar, takım arkadaşı Depay'ın transferi hakkında: "Evet, Depay Barcelona’ya transfer oldu. Tebrik ettim. Kariyeri için iyi bir yeri tercih ettiğini düşünüyorum. İletişimimiz hala devam ediyor" diye konuştu.

Cenk Özkaçar'ın istatistikleri

Altay'dan 1.5 milyon Euro'ya transfer edilen Cenk Özkaçar, geçtiğimiz sezon Lyon'da sadece 3 maça çıkarken gol veya asist yapamamıştı. 2000 doğumlu oyuncu, daha fazla forma şansı bulabilmek adına önümüzdeki yıl Belçika ekibi Leuven'da forma giyecek.

Senin için hazırladığımız haberler