Cenk Tosun: "Avusturya maçı kursağımızda kalmıştı"

Ali Bozkurt
27.06.2024 - 00:17 | Son Güncellenme: 27.06.2024 - 01:21

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Milli takımımızda Cenk Tosun maçtan sonra konuştu. Detaylar...

Cenk Tosun: "Avusturya maçı kursağımızda kalmıştı"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Maçtan sonra Cenk Tosun açıklamalar yaptı. Detaylar...

''Golümden dolayı çok mutluyum''

Maçtan önce konuşan Cenk Tosun, "Bu mutluluğu anlatmak hiç kolay değil. Tüm arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Gruptan ikinci çıkıyoruz. Bu daha her şeyin başlangıcı. Golümden dolayı çok mutluyum. Takım arkadaşlarımla konuştuk kursağımızda bir yenilgi vardı Avusturya'dan aldığımız. Bu maçta inşallah biz galip geliriz. Turnuvanın başından beri bu anı bekliyordum, hayalim buydu. Golümden dolayı çok mutluyum. Sanki turnuva Türkiye'de oynanıyor. Bugün yine gelen gelmeyen herkese minnettarız" dedi.

''Neden ağladım, çünkü çok sevindim''

Golden sonra ağlayan Cenk Tosun, ''Yusuf ısınırken 'Abi girip gol atacaksın' dedi, onun da hakkını verelim. Topu içeri çekip uzak köşeye vurmayı hayal etmiştim. Tam hayal ettiğim gibi oldu. Neden ağladım, çünkü çok sevindim. Duygu patlaması yaşadım. 85 milyon insan seviniyor, buradaki taraftarlar... Üstünden yük kalkıyor. Öbür tarafta Portekiz maçı var, Portekiz'in mağlup olduğunu duyduk. Hiçbir şeye değişmem o duyguyu, sevinçten ağladım" dedi.

''Artık Avusturya'dan rövanş alma zamanı''

AÇıklamasını sürdüren Tosun, "Sadece oyuna girerken değil bu sabah kalktığımdan beri kendimi gole hazırlanıyordum. Hoca beni çağırınca elimden geleni yaptım. Takım arkadaşlarımı, Çekya'yı kutluyorum. Çok iyi mücadele verdiler. Artık Avusturya'dan rövanş alma zamanı. Bize baya bir koydu o sonuç" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler