Cenk Tosun, Everton'ı tek başına ayakta tutmaya çalıştı! İşte çarpıcı istatistikler...

14.01.2018 - 13:44 | Son Güncellenme: 14.01.2018 - 13:44

Cenk Tosun, Everton'ı tek başına ayakta tutmaya çalıştı! İşte çarpıcı istatistikler...

Everton'a transfer olan Cenk Tosun, dün Tottenham'a 4-0kaybettikleri maçta elinden geleni yaptı ama takımda ona eşlik eden pek fazla kimse olmayınca çabaları yetersiz kaldı. (Habertürk)

 

Topla buluşma sayısı çarpıcı!

İlk maçına karşın, sanki sezon başından beri takımla oynuyormuşcasına yabancılık hissi çekmeden inisiyatif alan Cenk Tosun, birçok alanda da zirveye çıktı. Everton belki onun oyununa ayak uyduramadı fakat Cenk Tosun bireysel olarak birçok veride istatistik lideri olmayı başardı. Maçın ilk 25 dakikasında ve maç genelinde Everton'da 'en çok topla buluşan isim' olan Cenk Tosun, gelen pasları da takım arkadaşlarına servis etme konusunda başarılı bir maçı geride bıraktı. İlk 25 dakika geride kaldığında 25 kez topla buluşmayı başardı ve önemli bir rakamı veri defterine yazdırdı. 

İkili mücadeleden kaçmadı!

Tottenhamlı defans oyuncularını zorlayan ve bir pozisyonda Davinson Sanchez gibi yere sağlam basan bir ismi dahi ikili mücadelede yere yıkan Cenk Tosun, rakip oyuncularla 'en fazla ikili mücadeleye giren isim' oldu ve ilk 45 dakikada 19 kez girdiği ikili mücadelelerin 5'ini kazanmayı başardı. Evet yüzde olarak belki girdiği ikili mücadelelerin sonucunda rakamsal bazda kazanım oranında düşük kaldı fakat istekli oyunu ve mücadeleden kaçmayışı, maç notlarına artı olarak yazdı. 

Cenk Tosun her yerde!

Cenk Tosun, ilk Premier Lig maçında hem bizleri hem de Everton taraftarlarını mutlu eden bir performans sergiledi desek yanılmış olmayız. Süper Lig'den Premier Lig'e geçişte yabancılık çekmeyen Tosun Paşa, oyunda kaldığı süre içerisinde takımın en fazla kilit pas atan isimlerinden oldu. Girdiği 21 ikili mücadele ile bu alanda da zirveye oturmayı başardı. Isı haritasını alt üst eden Cenk Tosun, amiyane tabirle ayak basmadık yer bırakmadı. Buna rağmen asli görevini unutmayan Cenk, maç sona erdiğinde ise Everton'ın ceza sahasında en fazla topla buluşan ismi olarak kayıtlara geçti. (3 kez)

Evet, belki Everton maçı farklı bir şekilde kaybetti ama Cenk Tosun ilk maçında izleyenleri mutlu etmeyi başardı ve gelecek adına daha umutlu olmamızı sağladı. Rooney'e yaptığı asist, ofsayt gerekçesiyle tabeleya yansımadı fakat oyun yapısı ve tarzıyla Premier Lig'e uygun bir isim olduğunu ilk maçından gösterdi. Son yıllarda Gomez, Negredo ve Aboubakar ile girdği forma savaşı, ona bu transferi getirdi ve hayallerine kavuşmasını sağladı. Artık daha zor bir arenada ve bir an bile mücadeleyi bırakmaması gerekiyor. Geri dönen değil kalıp tarih yazan bir futbolcu olması dileğiyle... Ayağına sağlık Tosun Paşa! 

Senin için hazırladığımız haberler