Cenk Tosun Türkiye'ye dönecek mi?

29.02.2020 - 21:12 | Son Güncellenme: 29.02.2020 - 21:12

Devre arasında Everton’dan kiralık olarak Crystal Palace’a transfer olan Cenk Tosun, geleceği hakkında konuştu. Milli golcü Türkiye'ye  transfer olmak gibi bir planı olmadığını söyledi.

S Sport'a açıklamalar yapan Cenk Tosun, “Öncelikle Beşiktaş’ta oynamak benim çocukluk hayalimdi. Premier Lig’e gelmemdeki en büyük etken Beşiktaş’tı. Sonrasında Everton’a geldim. Çok güzel günlerim geçmesine rağmen hoca değişiklikleri beni etkiledi ve Palace’ın yolunu tuttum. Burada bana verilen şansı en iyi şekilde kullanmaya çalışacağım. Şu an için Türkiye’ye dönme planım yok. Avrupa’da kalabildiğim kadar kalmak istiyorum. Burada her anlamda kendinizi geliştiriyorsunuz.” dedi.

EURO 2020 hakkında da görüş bildiren 28 yaşındaki forvet, "Premier Lig’deyim ve burada işimi çok severek yapıyorum. Yazın EURO 2020 finalleri olacak. EURO 2016’da oynamıştım. Futbolcu olduğunuzu böyle turnuvalarda anlıyorsunuz. Çok iyi jenerasyon yakaladık. Elemelerdeki başarılı performansımızı yakalayıp, bunun üstüne de çıkabilirsek çok iyi işler yapabileceğimize inanıyorum.” ifadesini kullandı.

2 sene önce Beşiktaş'tan rekor fiyata İngiltere Premier Lig'e giden temsilcimiz, Everton ve Crystal Palace formalarıyla çıktığı 48 maçın 26'sında ilk 11'de başladı. 5'i ilk sezonda olmak üzere toplam 10 gol attı ve 3 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler