"Cenk Tosun, yabancı tartışması yapanlara selam gönderiyor"

19.09.2017 - 12:15 | Son Güncellenme: 19.09.2017 - 12:15

"Cenk Tosun, yabancı tartışması yapanlara selam gönderiyor"

AJANSSPOR – Spor dünyasından öne çıkan gelişmeler, Türkiye’nin spor ekranı S Sport’tamasaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı Sabah Sporu Extra programında Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, analiz, görüş ve tespitlerini paylaştı. Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

"Beşiktaş sezonu açtı"

"Ligin en kaliteli kadrosu ve iki senenin şampiyonu olan Beşiktaş'ı bu senenin de doğal favorisi demiştik. Lige düşük tonda başladılar. Şampiyonlar Ligi gruplarına da doğrudan katılacak olması nedeniyle, bu grup maçları ile ritmini bulacak demiştik. Beklediğimiz gibi oldu."

"Porto da şaşalı bir başlangıç yaptı Beşiktaş ve adeta lige de Konyaspor maçıyla başladı. Beşiktaş’ın yine ön safta iddialı olacağının sinyallerini geçen haftada vermişti. Beşiktaş adına geçen hafta Atiba ve Oğuzhan’ın düşük performansları vardı. Bu ikilinin formsuz olması da etkendi. Porto maçı ile uyanmaları ve sezonu açmaları önemli. Oğuzhan milli maç ile kendine geldi. Atiba bu maçta kendine geldi. Tolgay’ın performansı da etkili oldu.  Medel’i ilk Trabzonspor transfer etmek istediği zaman telaffuz ettik. Daha sonra Beşiktaş aldı. Nitekim arka tarafı Medel-Pepe yapıyorsun. Ön tarafta zaten Babel-Talisca-Quaresma var kendi performansının üstüne çıkan bir üçlü var."

"Cenk Tosun, yabancı tartışması yapanlara selam gönderiyor"

"Negredo’yu yedek bırakan bir Cenk Tosun var. Son vuruşları, şut tercihleri, pas tercihleri. Artık iş Cenk Tosun’a kaldı. Bu istikrarı devam ettirirse yıldız olacak. Cenk Tosun, yabancı tartışması yapanlara selam gönderiyor. Böyle oyuncuları bulursan Milli Takım için de sorun kalmaz.

"Negredo’nun işi zor. Fiziksel olarak ve mental olarak daha hazır olması lazım. Cenk Tosun böyle olmasaydı Beşiktaş için sorun olurdu. Negredo kendine geldikçe Cenk Tosun’a katkısı olacak. Cenk Tosun biliyorki bu performansı altına inmemesi lazım. Gelen yabancıların böyle katkı vermesi lazım."

"Medel zaten bunu oynar. Standardı bu oyuncunun. Medel savaşcı, pozisyon almayı bilen bir oyuncu. Medel'in fiziksel zaafiyetine ragmen istatistiklerine bakın. İstikrarsız, kalitesiz, soyunma odası kaynayan bir takım olsa Medel’den daha iyi olan bir isimde kolay uyum sağlayamazdı. Fakat böyle bir sorun yok. Beşiktaş bu maçta üç puandan fazlasını kazandı."

"Kağıt üstündeki kulübe kalitesi sahaya yansımıyor"

"Beşiktaş ideal 11’ine 2-3 ekleme yaptı. Beşiktaş’ın da eksikleri var. Cenk Tosun’un yerine Negredo, Quaresma’nın yerine Lens düşünülüyor ancak iki oyuncu da hazır değil. Kulübede kaliteli oyuncular var ama performans olarak düşüş oluyor. Kağıt üzeri kulübe kalitesi sahaya yansımıyor."

"İkinci problem ise sağ bek sorunu. Caner iyi oynuyor Adriano onu kesemez. Gökhan Gönül yok Adriano sakatlandı ve Necip sağ beke geçti. Necip'in sağ bek oynaması diğer bölgelerde oynayan isimlere bakınca sırıtıyor. Sağ bek problemine Fenerbahçe maçı için dikkat çekmek istiyorum çünkü orada Fenerbahçe'nin en iyisi Valbuena oynuyor."

Atiba'nın istatistikleri hakkında

"Atiba'nın bu istatistikleri, beraber oynayan oyuncuları birbirlerine yardım etmesi ile alakalı. Bu takımda Slaven Bilic’ten beri kadro planlaması var. Bu planlama hep olumlu yönde. Beşiktaş bir takım. Oğuzhan yoktu, Tolgay aynı performansı gösterdi. Tolgay iyi oyuncu. Topu aldığın zaman doğru zamanda doğru yere vermek önemli. Burada etrafında oynayan isimlerinde önemi var."

"Yönetim beceriksizliğini Aykut Kocaman'a yükleyemezsin"

"Alanyaspor çok kötü bir takım değil ve Fenerbahçe bir deplasman fikstüründe nasıl 4 gollü kazandı? Bundan önce hep Valbuena konuşuluyordu. Fenerbahçe bu sezon hazırlık maçları dahil toplamda 14 maçta 3 kez kazanmıştı. Fakat artık takımda Giuliano var, Soldado var, Neto var, Janssen var. Takımın nerdeyse yarısı bu maçların en az 10 tanesinde yok. Bu yönetimin kabahati. Yönetim beceriksizliğini Aykut Kocaman'a yükleyemezsin"

"Valbuena üzerinden konuştuğumuz zaman ne söylemiştik, takım ona uyum sağlayacak demiştik. Daha dikine oynayan, daha tempolu oynayan, rakibi kendi sahasına yaslayan, tehlikeli bir Fenerbahçe vardı. Alanyaspor sahasında 4-5 oyuncu ile gelmedi mi Fenerbahçe kalesine? evet geldi. Fakat nerede eksikleri vardı. Bir sonuçlandıramadılar çünkü Neto ve Isla var orada. İki sonuçlandıramadıkları gibi Fenerbahçe çabuk gelmeye başladı. Geriden Fenerbahçe daha hızlı çıkartıyor topu. Fenerbahçe öne etkili gitmeye başlayınca Alanyaspor çıkamadı."

"Hücum etmekten vazgeçtiğin an kaybediyorsun"

"Takım boyunu kısa tutan, kenardan iyi hamle yapan teknik direktör kimse zaten o şampiyon oluyor. Beşiktaş savunma yaparak mı şampiyon oldu? Hayır. Savunma zaaflarını hücum ile kapattı Beşiktaş. Son dönemde bunu en kısa zamanda yapan Galatasaray lider. Galatasaray iyi savunma yaptığı için mi lider? Hayır daha iyi hücum yaptığı için lider. Hücum etmekten vazgeçtiğin an kaybediyorsun."

"Fenerbahçe ne zaman gol yedi? Skoru tutmaya çalıştığı zaman. Fenerbahçe 1-0 öne geçti, 'sakin olalım' dedi  ve golü yedi. Fenerbahçe hep saldıracak. Fenerbahçe’nin nefesi kesildiği zaman teknik direktör hamle yapacak."

"Fenerbahçe, Kadıköy’de her zaman öndedir. Fenerbahçe 1-0 öne geçti diyelim 'sakin olalım' dediği zaman o maçın 1-1 olmama ihtimali yok. Fenerbahçe 0-0 gibi oynamaya devam ederse o zaman farklı olur. Bugünkü Fenerbahçe kafası ile dahi öne geçtiği zaman skoru koruyamaz. Neto, Isla böyle olduğu zaman Janssen, Giuliano, Valbuena böyle olduğu zaman Beşiktaş kadar kazanma şansına sahip olacak."

"Bu takımı Tudor yaptı"

"Igor Tudor’un hakkını vermek lazım. Tolga’yı orada oynatan Tudor. Yeni oyuncuları transfer eden ve ilk 11 tercihi tamamen Tudor’un eseri. İyi antrenör olduğunu biliyorduk ama büyük takım, yarışmacı takım çalıştırmaması handikabından bahsettik hep. Hamle konusunda ise eksiği var. Selçuk İnan artık büyük takımda 10 yada 8 numara oynayamaz, 6 numara hiç olmaz. Selçuk ancak küçük takımda ise 10 numara oynar. Josef, Ozan ve Selçuk İnan’a Beşiktaş’ın ilk 11’inde yer bulamazsın."

"Tudor bugün hangi şartla ile konuşuyor önemli. Sezon sonu için ne istiyor önemli. Eğer makul bir çercevede ise şartlar bence hiç beklemesinler yapsınlar. Fakat Tudor ben' beş altı haftada ne yaptım? ' diğer takımlarda teknik adamlar ne alıyor diyorsa orada bir dur bakalım demek lazım daha erken. Sen önce bir kendini göster. Sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışında devam et, şampiyon ol yada en azından ikinci ol ondan sonra bakalım denmeli"

"Trabzonspor'da sorun stoper bölgesi"

"Ligin en istikrarlı takımı Galatasaray. En istikrarlı takım bile kadrosunda değişiklikler yapıyor. Latovlevici girdi mesela. Beşiktaş yine kadroda değişikliğe gidiyor. Her takım arayış içinde. Ersun Yanal'a bu anlamda hak etmediği bir eleştiri yapılıyor. Bekleri belli ayrıca Kucka, Olcay ve Okay sürekli oynuyor."

"Trabzonspor'da stoper bölgesinde sorun var. Trabzonspor aslında daha çok Durica-Uğur Demirok ile oynamış. Sonuçta Başakşehir deplasmanına gidiyorsun. Yusuf ile Abdülkadir ile Sosa-Kucka ile çıkıyorsun.  Herkesin bir kez daha düşüneceği yer orası. Başakşehir’e önlem almıyor onlar düşünsün diyor. Ersun Yanal benim teknik direktörüm olsa desteklerim."

"Haksız olmayan eleştiriler ise stoper bölgesinde. Senin elinde  dört tane stoper var. Mustafa, Uğur, Durica, Hubocan. Okay’ı kesmek istiyorsan kesersin. Hubocan stoper oynayabilirdi"

Senin için hazırladığımız haberler