Beşiktaşlı Cenk Tosun'dan açıklamalar

Feride Kara
10.12.2022 - 13:51 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 14:04

Dünya Kupası'ndan dolayı Süper Lig'e verilen arayı Antalya kampında değerlendiren Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Cenk Tosun A Spor'a önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaşlı Cenk Tosun'dan açıklamalar

Beşiktaş Süper Lig'e verilen arayı Antalya kampında sürdürürken Cenk Tosun A Spor ekranlarındaki röportajında önemli açıklamalarda bulundu. 

Şenol hoca bir baba gibi davranıyor

Cenk Tosun "Şenol hoca benim yeteneklerimin farkındaydı. Bende değişmedim sonuçta aynı Cenk sadece sakatlıkların ardından güçlü olarak döndü. Valerien Ismael ile de çok çalışıyordum konuştum forma giymek istiyorum dedim ama hocanın kararıydı. Şenol hoca bana güvendi formayı verdi iki gol bir asist yaptım. Şenol hoca ile aramızda farklı bir bağ var. Hoca gibi değil bir baba gibi davranıyor.

Şampiyonluğun önemli adayı oluruz

Hoca tek bir taktiğe bağlı değil bize ikisini de öğretiyor. İki formasyonu deniyoruz. Üç maçımız çok önemli. 9 puanla atlattığımız zaman yine üst sıralara tırmanırız. Büyükler birbirleriyle oynuyor. Kayıpsız geçersek şampiyonluğun önemli bir adayı oluruz 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş divanı sarstı! Seçimde Yamantürk ve Arat aday olur
Habere Git

Çocuklarım burnumda tütüyor

Çocuklarıyla ilgili bir video izletilen Cenk Tosun duygulanarak videoyu izledi ve "Üç dört gün oldu ama evlat çok başka oluyor çok özlüyorum. İki saat olsa bile özlüyorum. Burnumda tütüyorlar onlara hızlı bir şekilde dönmek istiyorum sakatlıksız." dedi. 

Futbolculuktan sonra teknik direktör olmak istiyorum

Modern futbolda üçlü oynanıyor ama yoran bir formasyon aynı zamanda etkili. Benimde rolüm değişebiliyor öndeki üçlü de birbirine yakın oluyor. İşime geliyor cezasına daha yakın oluyoruz. Teknik direktör olmak istiyorum. Öyle planlarım var, o yönde çalışma yapıyorum. Hoşuma giden idmanları yazıyorum, not alıyorum, hocalarıma soruyorum. Futbol hayatım bittikten sonra ben de teknik direktör olmak istiyorum.

Premier Lig benim için uygun değildi

Avrupa'ya giden genç oyuncuları destekliyorum. Yurt dışı onlar için çok iyi bir deneyim olarak görüyorum. Premier Lig benim için uygun değildi İspanya'ya gitsem daha farklı olabilirdi. Sakatlık yaşadım ama çocukluk hayalimdi. Zamanı geri alsam yine gitmek isterdim.

Delle Ali'ye Güneş'in dokunuşlar iyi gelebilir

Dele Alli ile Everton'da beraber oynadık. Çok şakacı ve eğlenceli bir insan. Futbolculuğu da çok iyi. Şenol hocanın dokunuşlarıyla iyi bir yere gelebilir. O da uyum sorunu yaşıyor farklı bir kültür. İngiltere'ye gittiğimde çok uyum sorunu yaşamadım İngilizcem iyiydi. Almanya'ya da yakındı zorluk yaşamadım.

Avrupa Şampiyonasına gitmek istiyoruz

Milli Takımda Kuntz ile aramız iyi. Everton döneminde telefonlaşıyoruz. Son maçlarda forma şansı buluyorum. Çok genç bir takımız en yaşlısı benmişim. Hocamızda iyi bir oyun felsefesi var. Avrupa Şampiyonasına gitmek istiyoruz özledik.

Performansa göre kontratım uzayabilir

Kontratımda uzama maddesi var. 1+1 olarak imza attım. O bir yıl, performansa göre uzama şekli. Onun detaylarına girmeyeyim. Belirli bir sayıda gol veya asist katkısı yaparsam, sözleşmem otomatik olarak uzuyor." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler