Cenk Tosun’dan itiraf: ''Fenerbahçe ve Galatasaray'dan teklif aldım ama...''

05.06.2021 - 22:59 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 00:22

Cenk Tosun, Beşiktaş’ta ve Premier Lig’de yaşadıklarını anlatırken, transferleri ve futbol kariyeriyle ilgili samimi itiraflarda bulundu. İşte detaylar…

Cenk Tosun’dan itiraf: ''Fenerbahçe ve Galatasaray'dan teklif aldım ama...''

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş’a döndükten sonra yaşadığı sakatlıkla sezonu kapatan ve EURO 2020’de oynama şansını kaçıran Cenk Tosun açıklamalarda bulundu. TRT Spor’a konuşan golcü futbolcu, “Türkiye’ye geldiğimde 19 yaşındaydım. Gaziantepspor’a geldim. Tolunay hoca da bana o güveni verdi. Şansımıza Galatasaray kupa maçıydı. 2 gol atmıştım. Ondan sonra Allah ‘Yürü ya kulum’ dedi” ifadelerini kullandı. 

 

'Fenerbahçe ve Galatasaray'dan teklif aldım'

Beşiktaş’a ilk transferini anlatan Cenk şunları söyledi: “Gaziantep’e imza atmadan bir hafta önce Beşiktaş formasıyla maçlarını izliyordum. Antep’e korkuyla gittim. Oradan Beşiktaş’a gitmek çocukluk hayalimdi. Ama çok çalıştım başarılı olmak için. Bir Allah bir de ailem bilir. Beşiktaş’a imza attığım birkaç gün uyumadığımı hatırlıyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray'dan teklif aldım ama kabul etmedim. Beşiktaş benim çocukluk hayalimdi. Şu anda teklif yok, o yüzden ilerisi için konuşmam doğru olmaz."

'Demba Ba ve Mario'dan çok şey öğrendim'

Yıldız futbolcu siyah-beyazlı takımda yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “İlk sezon çok fazla da gol attım. Demba Ba ve Mustafa Pektemek’in ardında iyi forma şansı buldum. Bilic’ten sonra Şenol Güneş geldi. Gomes transferi biraz geç oldu. İyi başlamıştım. Tabii o da büyük transferdi. O sezon harikaydı. İyi bir rekabet oldu. Demba Ba ve Mario’dan çok şey öğrendim. 

Cenk Tosun-Mario Gomez uyumunun sırrı

Mario Gomez’le uyumlarına değinen Cenk, “Ceza sahasının içinde Mario ile özelliğimiz aynıydı. Mario’ya 5 tane pozisyon gelsin 4’ünü atıyordu. Keza ben de öyle. O zaman çok iyi işleyen bir sistem vardı. Oğuzhan’ın çok yakın arkadaşım olduğunu herkes biliyor. Her zaman görüşüyoruz.”

'Öyle bir gol attım ki...'

Milli futbolcu ardından sözü Şampiyonlar Ligi’ndeki unutulmaz Benfica maçına getirdi: “3-0 yeniktik. Taraftarlar tribüne çağırdı. Orada anladım. Bizim taraftar gerçekten iyi gün dostu değil. Hoca soyunma odasında konuştu. İki değişiklik yaptı. Gökhan’la beni aldı. Sonrasında olan oldu, 3-1’i bir yaptık. Belki normal bir gol atsam, mesela penaltıdan atsam 3-3’e gelmeyecek o maç. Öyle bir gol attım ki hem taraftar hem de futbolcular gaza geldi. Öyle bir saldırıyoruz ki Benfica’ya. 5 dakika daha olsaydı 4-3 olabilirdi”

Beşiktaş'tan Everton'a transferi

Cenk Tosun, Beşiktaş’tan transfer olduğu Everton’da yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Ben oraya devre arasında gittim. Premier Lig’e adapte olmak kolay değil. İlk maçım Tottenham’a karşıydı. Bir dörtlük olduk. O kadar tempoluydu ki. O kadar yoğun bir futbol vardı ki. 70. dakikada nefes nefese kaldım. 

 

O sezon güzel geçti sonra Silva geldi. Çünkü taraftar daha modern bir futbol istiyordu. İyi oynadığım maçlardan sonra oynamadığım maçlar oluyordu. 45 dakika ısındırıp 1 dakika oynatmıyordu. Ben hiçbir zaman küsmedim. Ama başka futbolculara verdiği krediyi bana vermedi. Adil davranmadı diyebilirim.”

 

Crystal Palace dönemi

Milli golcü, Crystal Palace günlerinden de bahsederek ''Palace’a bir gittim. O zaman Benteke ile oynuyorduk. Güzel bir takımımız vardı. Zaha ve Ayew’den oluşan güzel bir takımımız vardı. Tam işler iyi gidiyor derken idmanda dizim döndü. Çapraz bağlarımı koparttım. Bir anda pandemi falan oldu derken turnuva iptal edildi. Bir andan üzüldüm insanlar ölüyor diye, bir yandan da seviniyordum. Gel gör ki Avrupa Şampiyonası nasibimde yokmuş. İnşallah Dünya Kupası’nda oynarım.'' dedi. 

Beşiktaş'a tekrar dönüşü

Beşiktaş'ın bu sezonki performansına ve teknik direktör Sergen Yalçın'a dair konuşan Tosun, ''Beşiktaş, 6. ve 7. sıradan sonra zamanla üst sıralara tırmandı. Ben geldikten sonra büyük bir seri vardı. O yüzden bunu yapan da futbolcular, bunu yapan da Sergen hoca. Güzel bir hava vardı. Sonra Aboubakar sakatlanınca ben Kovid-19’a yakalanmıştım. Milli takımda Kovid’e yakalanmıştık. Milli takıma getireni ben şimdi söylemeyeyim. Orada hepimiz Kovid olduk. Karantinada durdum 2-3 hafta. Sergen hoca bana dediki “Negatif olunca idmanlara başla.” Alanyaspor maçında oynayacaktım. Alanya maçı iyi geçti. Güzel geçti. 3-0 yendik. 

Ben golümü attım. Güzel hissettim. Sonra Erzurum’a gittik. Çok kötü bir sahada, çok kötü bir zeminde oynadık. Isıtmaları vardı açmadılar. Islatın dedik yapmadılar. Onun bir neden olabileceğini düşünüyorum. Zeminin kötü olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi Kovid sonrası da böyle bir şey olabilir. Patellar tendonun kopması çok normal bir şey değil. Genelde basketçiler de olur. Sert zeminde yaşanıyor. Doktorumuz bana 6 ila 9 ay arasında sürecek dedi. Sonra takım arkadaşlarım gene iyi götürdü. Aboubakar iyileşti. Allah’tan Hatay maçı var. Orada iyi averaj yakaladık. Sonra saçma sapan puanlar kaybettik. Aboubakar veya ben olsaydım 4-5 hafta önce bitebilirdi'' diye konuştu. 

'Ben Sergen hocanın golleriyle büyüdüm'

Sergen Yalçın ile olan ilişkissinden bahseden Cenk Tosun, ''Ben hocayla Antepspor’da çalıştım. Sergen hocayla. O zamanki Sergen hocayla şimdi ki çok farklı tabii. Dağlar kadar fark var. Bizim tecrübe kazanmamız gibi o da tecrübelendi zamanla. Hocada Beşiktaş sevgisinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Onu da yansıtıyor bize. Taktiksel anlamda iyi şeyler yapıyor. Bizim takımdaki futbolcuların yaşları aşağı yukarı aynı olduğu için… Yani ben Sergen hocanın golleriyle büyüdüm. Otomatik olarak saygı da duyuyoruz. Sahada koşmak istiyorsunuz. Oyunculara özgürlük tanıyor. Yeteneklerinizi göstermeniz için fırsat tanıyor. Gerektiğinde çok çok kızabiliyor. Bazı devre aralarında ne kadar sinirlendiğini gördüm ama gerektiğinde arkadaş gibi olabildiğini de gördüm. Futbolcu çok sıkılmaya gelmez. Rahatlığa alışkındır. Hoca o dengeyi iyi kuruyor. Çok fazla rahatlık vermeden iyi kuruyor'' dedi. 
 

Yabancı sınırlaması hakkında

Yıldız forvet, TFF'nin açıkladığı yabancı sınırı kuralı ile ilgili konuşarak sözlerini noktaladı:

 

''Bana göre yabancı sınırının gelmemesi lazım. Belki Türk futbolcular bana kızacak ama iyi olan zaten oynar. Bu karar geldikten sonra kaç futbolcu gitti dışarıya? Ondan önce kaç futbolcu oynuyordu? Milli takımımız için Avrupa’ya göndereceğimiz futbolcular için daha iyi olur.''

Senin için hazırladığımız haberler