Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydın, İskoçya maçı öncesi konuştu

Orhan Gülek
14.11.2022 - 17:49 | Son Güncellenme: 14.11.2022 - 18:40

16 Kasım'da Diyarbakır Stadyumu'nda İskoçya ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız'da Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydın, karşılaşma öncesi konuştu

Cenk Tosun, Salih Özcan ve Samet Akaydın, İskoçya maçı öncesi konuştu

AJANSSPOR - HABER

Cenk Tosun: "Teörür lanetliyoruz"

İlk olarak dün Taksim'de patlatılan bomba sonucu hayatını kaybedenleri anan Cenk Tosun "Dün yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve yaralı olan vatandaşlarımıza öncelikle baş sağlığı diliyorum. Teörür lanetliyoruz. " dedi.

"Milli formayı çok özledim"

Sakatlık durumuna da değinen Tosun "Uzun süre kamplarda yoktum sakatlıklardan dolayı. Burada olduğum için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı çok özledim, milli formayı çok özledim. Hocalarımızla tanıştık. Stefan hocayla zaten sürekli iletişim halindeydik. Genç kardeşlerimizle birlikte hazırlık maçları oynayıp 2024 turnuvasına elemelerine iyi hazırlanmak istiyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
Merih Demiral, A Milli Takım kadrosundan çıkarıldı! İşte sebebi...
Habere Git

"Abilik diye bir şey yok milli takımda"

Milli takımda abilik diye bir kavramın olmadığını ifade eden Tosun "Abilik diye bir şey yok milli takımda. Zamanı gelecek Arda da abilik yapacak, zamanı gelince ben de abilik yapacağım. Biz de zaten abilik diye bir kelime yoktur, hepimiz kardeşiz. Biz daha tecrübeliyiz tabii. Genç kardeşlerimize doğru yolu göstermek için buradayız. Aynı zamanda iyi futbol oynamak istiyoruz. " dedi. 

"Güzel bir test olacak"

Katar 2022 Dünya Kupası'na katılamamaktan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Tosun, şöyle konuştu:

"Kaçan turnuva için üzgünüz. En son turnuvada biz de vardık. Bu turnuvada da olmak isterdik ama olmadı. Turnuvada olan bütün takımlara başarılar diliyoruz. Biz güzel bir turnuva izleyeceğiz. Hırvatistan var, Galler var, Letonya var... Bunlar iyi takımlar. Şimdi İskoçya ile oynayacağız. Galler'e benzeyen bir milli takım. İkisini de Ada'da olduğu benzer bir futbol oynuyorlar. Güzel bir test olacak. Zor bir grup ama bu takımların hepsini yenmişliğimiz var. Biz Türk Milli takımı gibi oynadığımız sürece bu gruptan birinci olarak inşallah çıkarız diye umut ediyorum."

"Şenol hoca gelince tabii bana o güveni verdi"

Beşiktaş'ın durumuna da değinen Tosun "Ben sakatlıklardan sonra çok çalıştım. Eşim biliyor, ailem biliyor, babam biliyor. Çok emek verdim. Kötü sakatlıklar geçirdim ama şu an eskisinden daha da güçlüyüm. Sezon başı da öyleydim, belki Valerien hoca da daha az forma şansı buldum, hak ettiğim dönemlerim oldu, oynamadım ama daha fazla çalıştım. Şenol hoca gelince tabii bana o güveni verdi. İlişkimiz zaten çok iyiydi. Ben de onu utandırmamak için elimden geleni yaptım sahada. Son 2 maçta yükselen bir form grafiğim var, doğrudur ama hiçbir anlamı yok Galatasaray'a yenildiğimiz maçtan sonra. İnşallah benim de gol attığım ve takımın da 3 puan aldığı maçlar beni daha çok mutlu eder." dedi.

Salih Özcan: "Türkiye için oynamayı dört gözle bekliyordum"

Borussia Dortmund'da forma giyen milli futbolcu Salih Özcan ise milli takım terciyhiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Zaten Türkiye için oynamayı dört gözle bekliyordum. Gruru duyuyorum, ailem de gurur duyuyor. Kararımı verdim ve çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi'nde iyi oynadık, grubu 2. bitirdik. Şimdi Chelsea ile oynayacağız. İnşallah orada da iyi bir maç çıkarırız. Dortmund ile her şey iyi gidiyor. 6. bitirdik ama daha iyi gidebilirdi. Benim için de iyi gidiyor."

"Arda Güler yetenekli bir oyuncu"

Almanya'da olması ekstra motive ediyor. Orada doğdum, büyüdüm ve ailem de orada. Ama grup zor bir grup. Bizim hedefimiz başarılı olmak inşallah büyük ihtimalle başarılı oluruz. Takım yaş olarak genç bir takım ama yine de tecrübeli bir takım. Arda Güler yetenekli bir oyuncu. Zaman gösterir. İnşallah büyük bir kariyer geçirir ve hayırlısı işte."

Samet Akaydın: "Hedeflerimiz bunla kalmayacak"

Adana Demirspor’un 28 yaşındaki stoperi Samet Akaydın ise milli formayla oynayacağı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Akaydın "İstanbul'da yaşanan terör olayından dolayı hayatınızı kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Terörü lanetliyoruz, üzgünüz. Benim küçüklükten beri hayalim milli takım formasını giymekti. Onun için bu şansı veren milli takım hocama, hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hedeflerimiz bunla kalmayacak, asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Antrenmanlarda kendimi gösterip milli takım bünyesinde istikrarlı bir şekilde devam etmek istiyorum. İnşallah başarılı olurum ve güzel günler benim için olur." dedi.

"Bana çok şey kattı"

Adana Demirspor'daki teknik direktörü Montella'ya ayrı bir parantez açan Akaydın "Ben geçen sezon Montella hocam geldikten sonra çok şey geliştiğini düşünüyorum. Ona buradan çok teşekkür etmek istiyorum, bana çok şey kattı. Benimle özel bir ilgisi var, her antrenmandan sonra ilgileniyor. Baya bir iyi ilişkimiz var. Benim çalışmayı seven bir yapım var, pes etmeyi sevmiyorum. 28 yaşında milli takıma seçilmem de bunu gösteriyor. Ben her zaman ileriye dönük düşünüyorum. Hedefim buraydı, burayı gerçekleştirdim. Bundan sonraki hedefim de burada kalıcı olup 2024'teki elemelerde inşallah devam ederim.

Benim kırılma anım Montella'nın gelişiyle başladı. 1. Lig'de oynarken zaten iyi bir sezon geçiriyordum aslında. Süper Lig'den transfer teklifleri gelmişti ama ben Adana Demirspor'u tercih ettim. Ben başkanımız Murat Sancak'ın da çok büyük emeği var bu transferde. Bana çok güvendi, aldı. İlk gittiğimde forma sıkıntısı yaşadım ama sonra Montella'nın gelmesiyle birlikte değişik bir Samet oldum açıkçası. Onun bana dokunuşu ve katkıları çok fazla oldu. Benim dönüm noktam Montella'nın gelmesiyle oldu." dedi.

"Kendime güvenim sonsuz"

Saha içindeki pozisyonuyla ilgili de konuşan Akaydın "Oynadığım mevkideki oyuncular çok üst seviyede oyuncular. Onlar gibi bizde olabilir. Bize fırsat geliyorsa biz de onlar gibi olabiliriz. Onlarda sonuçta buralardan geldi, buralardan yükseldi çıktı. Kendime güvenim sonsuz, herkesle rekabet içinde olurum. İnşallah güzel bir rekabet halinde götürürüz." dedi.

"Tayyip Talha benim kardeşim gibi"

Beşiktaşlı Tayyip Talha Sanuç'un milli takıma çağrılması hakkında da konuşan Akaydın "Tayyip Talha benim kardeşim gibi. Beraber forma giydik. Onun da buraya gelmesine çok sevindim. O da hak ederek geldi buralara. Birlikte konuşuyoruz zaten. Burada olmamız bizi mutlu ediyor. Elimizden gelen ne varsa en iyi şekilde sahaya gösterip bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmak istemiyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler