Cenk Tosun'un eski hocasından dikkat çeken açıklamalar: 'Galatasaray’a gitme durumu..'

05.01.2018 - 20:11 | Son Güncellenme: 05.01.2018 - 20:11

Cenk Tosun'un Gaziantepspor’da birlikte çalıştığı hocalardan Tahsin Tam, golcü oyuncunun Everton'a transferini Radyospor'a değerlendirdi.

Haber Aktif programını konuşan Tahsin Tam'ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

Cenk Tosun'un Gaziantepspor dönemi

"2010-2011 sezonu devre arasında transfer oldu. O zaman hocamız Tolunay Kafkas’tı. Cenk bilinen bir oyuncuydu. Galatasaray’a gitme durumu vardı. Adnan Sezgin, Galatasaray’da çalışıyordu. Tolunay Hoca’nın isteği ve Cenk’in daha fazla süre alma isteği Gaziantepspor’u tercih etmesine sebep oldu. Geldikten sonra muhteşem bir performans sergiledi. Arkasındaki en büyük silahlardan biri Şenol Tosun’dur. Çok iyi bir evlat yetiştirdi. Mantıklı, sabırlı, iyi gözlem yapabilen, kendini geliştirmiş biri. Tüm hayatını babası planladı, arkasında durdu. Cenk bizde gerekli çıkışı yaptı. Gaziantepspor’da da çalkantılı dönemler başladı. Cenk o çıkışı devam ettirebilecek potansiyeldeydi."

"Cenk Tosun, Premier Lig'de başarılı olur mu?"

"Devre arasında Beşiktaş’a transferi oldu. Şenol Güneş kendisine çok değer kattı. Camianın büyüklüğü Cenk Tosun’u markalaştırdı. Onda potansiyel vardı. Cenk, seviyesine yakın olan çok değerli oyuncular da vardı. Maalesef aynı performansı gösteremiyorlar. Disiplin çok önemli. Cenk’in artıları var. Yüksek konsantrasyonu koruyabilir. Bütün vasıflar var. Doğru zamanda doğru yerde olunca gerekli değeri kazandı. Dikkat çekici özelliği pozitif enerjisi, antrenman disiplini, çalışkanlığı, iyi bir gözlemci olması. Çeşitli baskıları genç oyuncular kaldıramayabiliyor. Cenk’te durum öyle değil. Genç isimlerin bir yere gelmesiş için olaylarlı objektif yorumlaması gerekiyor. Öz eleştiri de yapabilmeli genç kardeşlerimiz. Cenk başarılı olacaktır, kendisine inanıyorum. Yolu açık olsun."

Senin için hazırladığımız haberler