Cenk Tosun'un transferinin ardından cari açık gündeme oturdu!

06.01.2018 - 17:14 | Son Güncellenme: 06.01.2018 - 17:14

Beşiktaş’ın yıldız golcüsü Cenk Tosun, İngiliz kulübü Everton’a transfer oldu.

Böylece Türkiye futbol tarihinde de transfer rekoru kırılmış oldu. Bundan önce en yüksek bedelle dışarıya satılan futbolcu unvanı 17 milyon Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe’den Al-Ahli’ye giden Mousa Sow’a aitti. Cenk’in rekor transferi Türkiye’nin cari açığına olumlu katkı yapacak seviyede. Öyle ki, 27 milyon Euro ile son bir yılda aylık ortalama 3.5 milyar dolar cari açık veren Türkiye’nin aylık açığının yüzde 1’i de karşılanmış oldu. Zaten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşekde sosyal medya hesabından açıklama yaparak Beşiktaş ve Cenk Tosun’a bu konuda teşekkür etti.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GELİRİ GİBİ

Beşiktaş, Cenk Tosun’u Temmuz 2014’te Gaziantepspor’dan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmıştı. Bu anlamda Cenk’in, ne kadar önemli bir yatırım olduğu da ortaya çıkmış oldu. Beşiktaş, Cenk Tosun’dan gelecek 27 milyon Euro ile olası önemli bir sıkıntının da şimdiden önünü kesmiş oldu. Bilindiği gibi Beşiktaş’ın diğer dört büyükler gibi oldukça ciddi bir borcu bulunuyor. Son iki yıldır elde edilen şampiyonluklar ve Şampiyonlar Ligi gelirleri kulübün finansal anlamda nefes almasını sağlıyor. Kara Kartallar, gelecek yıl olası bir Şampiyonlar Ligi’ne katılamamanın yaratacağı finansal zorluğu da Cenk Tosun’dan gelecek 27 milyon Euro ile bertaraf etme şansı buldu.

BU SEZON 24 GOL 3 ASİST

Cenk Tosun, bu sezon 24 gole ulaştı. Tosun, bu gollerin 16’sını Süper Lig, 6’sını Şampiyonlar Ligi, diğer ikisini ise Süper Kupa ve Türkiye Kupası’nda kaydetti. Tosun’un ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’de 3 de asisti var.

BORSA’DA 172 ŞİRKETİ SOLLADI

Cenk Tosun’un 122.3 milyon TL bonservis bedeli borsada 172 şirketin piyasa değerini geride bıraktı. Tosun’un bonservisi 413 şirketli Borsa İstanbul’da piyasa değerinde 241’inci sırada yer alıyor. Tosun, Avrasya GMYO’nun hemen altında yer alırken, Utopya Turizm, Tek-Art Turizm ve Kuyumcukent gibi şirketleri geride bıraktı.

ŞİMŞEK’TEN CARİ AÇIK TEBRİĞİ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Beşiktaş ve Cenk Tosun’u tebrik ederek, “Ülkemizin cari açığına olumlu katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Şimşek, “80 milyondan fazla nüfusu ve futbola olan muazzam ilgiyi dikkate alırsak Türkiye, futbolcu transferinde büyük net dış fazla vermeli” değerlendirmesinde bulundu. (HT Spor)

Senin için hazırladığımız haberler