"Cenk'in Mandzukic'ten daha verimli olacağını..."

22.02.2021 - 11:01 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 11:04

Beşiktaş haberleri... Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları, devre arası transfer dönemiyle ilgili konuştu. Torunoğulları, Mario Mandzucki ile Cenk Tosun'ı kıyasladı. Erdal Torunoğulları bundan sonra yapılacak transferler konusunda da mesaj verdi. İşte detaylar...

"Cenk'in Mandzukic'ten daha verimli olacağını..."

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ta transfer ve futbol yapılanması konusunda görev yapan yönetici Erdal Torunoğulları, geride kalan transfer dönemiyle ilgili açıklamalar yaptı. Mario Mandzukic - Cenk Tosun kıyaslaması yapan Torunoğulları, Tosun'un daha fazla katkı vereceğini düşündüklerini dile getirdi. Detaylar haberde...

"Biz Cenk'in daha verimli olabileceğini düşündük"

Fanatik'te yer alan habere göre; Erdal Torunoğulları, "Ocak ayında transferi isme göre değil, takımın oyun sistemine göre yapmaya gayret ettik. Mesela Mario Mandzukic kariyeri belli bir oyuncuydu. Ama biz Cenk’in daha verimli olabileceğini düşündük. Beşiktaş formasıyla şampiyonluk yaşamış, bu havayı koklamış biriydi" ifadelerini kullandı.

"Mandzukic'in İtalya'da golü yok"

Beşiktaş yöneticisi Torunoğulları, Mandzukic'in İtalya'da golü olmadığına dikkati çekerken, "Ara dönemde risk alınmaz. Direkt gelip oynayıp katkı sunacak isim olması önemli. Hırvat oyuncu İtalya’ya gitti. Henüz golü yok. Belki bize gelse tersi olurdu" dedi.

"Oyuncu aldık demek için transfer yapmıyoruz"

Öte yandan Torunoğulları, hatalardan ders çıkardıklarını belirterek, "Sırf oyuncu aldık demek için transfer yapmıyoruz. Bu tür yanlışları geçmişte yaşadık. Transferde mutlaka hatalar olur. En aza indirgemek başarı getirir. Buna gayret gösterdik" diye konuştu.

Mandzukic ve Cenk'in performansı

Milan'a transfer olan Mario Mandzukic bu sezon Serie A ekibinde 5 maçta 158 dakika süre aldı. Futbolcu, sezon sonuna kadar süren bir sözleşme imzalamıştı. Eğer performansı beğenilirse 1 yıllık opsiyon da devreye girecek. 

Cenk Tosun Beşiktaş'ta ne yaptı?

İngiltere Premier Lig ekibi Everton'dan transfer edilen Cenk Tosun ise Gençlerbirliği maçında 28 dakika süre aldı ve 2 gol attı. Futbolcu dizinden bir sakatlık yaşamıştı. Cenk Tosun'un 26 Şubat Cuma günü iç sahadaki 2Denizlispor mücadelesinde oynaması beklenmiyor. Golcü isim, 2 Mart'taki Yeni Malatyaspor maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler