"Centilmenlik gösteren Altay Bayındır'a çok ayıp ettiler"

Orhan Gülek
11.08.2021 - 12:21 | Son Güncellenme: 11.08.2021 - 13:10

Giresunspor ve Fenerbahçe arasında oynanan hazırlık maçında Altay Bayındır’ın taraftarlarla yaşadığı gerginlik gündemden düşmüyor.

"Centilmenlik gösteren Altay Bayındır'a çok ayıp ettiler"

AJASSPOR - HABER

Fenerbahçeli Altay Bayındır, Giresunspor ile oynanan hazırlık maçı sonrası tribünlerde şok yaşadı. Bir kadın taraftarın forma imzalatmak için çağırdığı Altay, diğer taraftarların tepki göstermesi üzerine formayı imzalamadan geri iade etti.

"Altay ‘Terbiyesizlik yapmayın’ dedi"

Karşılaşmada yaşanan gerginliğin 1 numaralı tanığı olan Pınar Kutlu ise yaşananları Hürriyet’e anlattı. Karşılaşmayı, ‘Altay’ yazılı F.Bahçe formasıyla rakip taraftarların arasında seyreden Pınar Kutlu, “Altay maçtan sonra yanıma geldi, formamı imzalayacağı sırada bazı Giresunlular kendisine küfür etti. Altay ‘Terbiyesizlik yapmayın’ dedi ve gitti. Göğsünde ay yıldız taşıyan milli bir sporcuya ayıp ettiler” dedi.

Neler yaşanmıştı?

Sarı lacivertli kaleci Altay Bayındır, ev sahibi tribününde bulunan Pınar Kutlu adlı taraftarın uzattığı formayı imzalamak üzereyken Giresunlu taraftarlardan bazıları kendisine küfür etti. Olayın 1 numaralı tanığı olan Kutlu, yaşananları şöyle anlattı:

"Üzgün olsam da Altay’ın elini tutmayı başardığım için gene de mutluyum” 

İlk kez Fenerbahçe'nin bir maçını stattan seyretme şansı yakaladığını belirten Pınar Kutlu, “Ben Giresun’da yaşıyor, Malatya İnönü Üniversitesinde okuyorum. Sempati duyduğum takımın şehrime geldiğini duyunca sırtında Altay yazan formamı giyip maça koştum. Maçı 90 dakika üzerimde Fenerbahçe formasıyla Giresin taraftarlarının arasından seyrettim. Maç boyunca Altay’a tezahürat ettiğim halde hiçbir olumsuzluk yaşamadım. Ancak maç bittikten sonra taraftarlar arası gerilimin yansıması olarak böyle bir olay yaşadık. Üzgün olsam da Altay’ın elini tutmayı başardığım için gene de mutluyum” dedi.

"Maç boyu sürekli ‘Altay’ diye seslendim"

Altay’ı; kültürlü, efendi ve konuştuğunu bilen bir futbolcu olarak tanıdığı için hayranlık duyduğunu belirten Pınar Kutlu, “Hem Fenerbahçe’yi hem de Altay’ı görmek için maça gittim. Maç boyu sürekli ‘Altay’ diye seslendim. Sesimi duydu ve maç oynanırken bana el salladı. Maç bitti, futbolcular soyunma odasına gitti ama Fenerbahçe taraftarları ‘Altay takımı buraya getir’ diyerek tempo tutunca hepsi geri dönüp taraftarı selamladı.

"Göğsünde Türk bayrağı taşıyan milli bir sporcuya ayıp ettiler”

Oradan dönerken Altay büyük nezaket gösterdi ve rakip takım taraftarının arısında olmama rağmen bana yaklaştı ve tokalaştık. Formamı sırtımdan çıkarttım, imzalaması için ona attım. Fakat kız kardeşim Zeynep Güzide, heyecandan çantasındaki kalemi bulamadı. O arada bazı Giresunsporlu taraftarlar Altay’a yönelik küfürler ettiler ve ‘Git burdan’ dediler. Altay da “Terbiyesizlik yapmayın” dedi ve gitti. Altay küfür etseydi haklıyı savunur, memleketimin insanının yanında olurdum. Göğsünde Türk bayrağı taşıyan milli bir sporcuya ayıp ettiler” dedi.

 

Pınar Kutlu, kardeşi Zeynep Güzide ile gittiği Giresun-F.Bahçe maçında formasını imzalatmak istediği Altay’a yapılanlar nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Altay Bayındır: “Kötü söz sahibine aittir"

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır ise “Kötü söz sahibine aittir. Üzücü bir olaydı ama tribündekiler çok genç bir kesimdi. Onlar da pişman olmuşlardır zaten” dedi.

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet de Altay Bayındır'dan özür diledi

Yaşananların ardından Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet yaşananlardan sonra Altay Bayındır'dan özür diledi. Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Hakan Karaahmet, "Altay Bayındır'a yapılan davranışı kabul etmiyorum. Umarım bir daha yaşanmaz. Altay Bayındır'dan özür diliyorum. Altay, umarım bu özrümü kabul eder. Taraftarımız bu tip hareketlere izin vermesinler." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler