Beşiktaş'ta Ceyhun Kazancı'dan Sörloth ve Talisca transferine yeşil ışık

Orhan Gülek
12.04.2022 - 14:54 | Son Güncellenme: 12.04.2022 - 17:15

Beşiktaş sportif direktörü Ceyhun Kazancı, teknik direktör Valerien İsmael, transfer politikalarına ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta Ceyhun Kazancı'dan Sörloth ve Talisca transferine yeşil ışık

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın genç sportif direktörü Ceyhun Kazancı, teknik direktör Valerien İsmael'den transfer politikalarına ve gündemdeki konulara kadar açıklamalarda bulundu.

"Valerien Ismael ile yeni bir dönem başladı"

İlk olarak bu tür basın toplantılarının devamının geleceğini söyleyen genç yönetici Kazancı "Zaman zaman da bu tarz bilgilendirme toplantılarını yapıyor olacağız. Aylar önce başkanımızın da katılımıyla ilgili bir projeden bahsettik. Bununla ilgili yaşanan gelişmeleri ve hem bu sezon gelecek sezonlarla ilgili planlamamızla ilgili bilgilendirmeler yapmak için bu toplantılar çok daha faydalı olacak. Yeni Yeni teknik direktörümüz Valerien Ismael ile yeni bir dönem başladı. İki maçlık periyot, yeni bir sistem yeni bir anlayış. Hem futbol anlamında yeni bir anlaşış hem de taraftarıyla bütünleşmiş bir Beşiktaş var şu an sahada. İki maçta elde edilmiş 4 puan var ama tabiki geride kalmış olduğumuz bir sezon bu sezon. Kalan 6 maçta da inşallah olabilecek en iyi şekilde en iyi skorları almak suretiyle senozun iyi bir yende tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çok detaylı çalışmalar ve araştırmalar yapıyoruz"

Gelecek sezon için şimdiden kollarını sıvadıklarını dile geitiren Kazancı "Gelecek sezon son derece kritik bir sezon olacak bizim için. Beşiktaş markası Beşiktaş arması her zaman şampiyonluğa oynar. Gelecek sezon hem üreten hem yarışan bir Beşiktaş yaratmak adına kolları çok uzun süre önce sıvadık. Çok detaylı çalışmalar ve araştırmalar yapıyoruz. Artık bildginiz üzere futbol ekonomisi çok daha farklı yerlere gitti. Dünyadaki ekonomik kriz, ülkemizde döviz kurunun artışı hali hazırda naklen yayınla alakalı oradaki gelirle alakalı belirsizlik bizlerin doğru bütçe yapmasını zorlaştırıyor." dedi.

"Şampiyon olabilecek kadro kuracağız"

Şampiyon olabilecek kadro kurmak istediklerini söyleyen Kazancı "Doğru planlamayla doğru bi çalışmayla bu işin üstesinden gelebileceğimizi, gelecek sezonda da tıpkı önceki sezonlarda olduğu gibi hem taraftarlarımız çok mutlu edecek hem de başarılı olabilecek şampiyon olabilecek kadro kurma anlamında çalışmalarımız son sürat devam ediyor." dedi.

Dünyayı sarsan ekonomik kriz nedeniyle futbol kulüplerinin de etkilendiğini ifade eden Ceyhun Kazancı, şöyle konuştu:

 

"Bütçe yapmakta bütün kulüpler zorlanıyor"

 

"Özellikle son 6 ayda yabancı oyuncuların maaşlarıyla ilygili bütçe yapmakta bütün kulüpler zorlanıyor. Ülkemizde genelde ismi şöhreti yüksek olan futbolcular genelde tercih ediliyor. İlla bundan sapılacak diye bir şey yok ama önemli olan şu ki havalanı transferlerinden ziyade saha içinde başarılı olacak transferleri yapabilmek. Doğru planlamayı yapabilmek. Hem yarışırken, üretmek satmak ve tekrardan yeni futbolcularla bu çarkı döndürebilmek daha önemli. Bunların altında da çok iyi ve detaylı bir çalışma var. Şu an Beşiktaş kulübü olarak çok detaylı çalışmalar yapıyoruz. Sezon başından bu yana hem bu yaz hem de gelecek yaz için çalışmalarımızı halihazırda devam ettiriyoruz."

Beşiktaş , altyapıdan A takım kadrosuna dahil ettiği oyunculardan olan Demir Ege Tıknaz, talihsiz bir sakatlığı ile sarsıldı. Gelecek vaad eden oyuncularından olan 17 yaşındaki Demir Ege'nin çapraz bağlarının koptuğu öğrenilmişti. Bu konuya da değinen Beşiktaş sportif direktörü Ceyhun Kazancı, şu ifadeleri kullandı:

 

"Çok daha iyi bir şekilde dönecek"

 

"Altyapı ilgili de bazı çalışmalarımız var. A takıma aldığımız futbolcular var. Daha yenileri de gelecek. Altyapımızın çok önemli bir ismi olan Demir Ege kardeşimize de buradan geçmiş olsun demek istiyorum. Alanyaspor karşılaşmasında çapraz bağlarından sakatlandı. Çok daha iyi bir şekilde aramıza döneceğine inanıyorum."

 Amacımız, altyapıdan oyuncularını kulübün bayrak oyuncuları haline getirmek"

Beşiktaş'ta Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz ile başlayan altyapı hareketi, bu sezon Serdar Saatçı, Berkay Vardar ve Emirhan İlkhan gibi oyuncularla  devam ediyor. Alt yapıya ayrı bir parantez açan Kazancı "Mehmet Ekşi hocamız önderliğinde Sergen Yalçın döneminde temelleri atılan altyapıdan oyuncu çıkarma hamlesi önümüzdeki sezonlarda da gelişerek devam edecek. Beşiktaş'ın dna'sında üretmek var. Altyapıdan oyuncuları a takıma kazandırmak ve onları kulübün bayrak oyuncuları haline getirmek var. Altyapılıza çok daha yoğun şekilde yatırımlarımızı yapıyor olacağız. Hem saha içinde bize katkı verecek hem de maddi anlamda kulübümüze katkı sağlayabilecek isimler için çalışıyoruz. İnşallah bu yaz yapacağımız doğru hamlelerle şampiyonluğun en büyük adayı olan takımımızı yaratacağız." dedi.

Takımda gelecek ve gidecek oyuncuları teknik direktör Valerien İsmael'in raporu doğrultusunda yapacaklarını söyleyen Kazancı, şöyle konuştu:

 

"Yazılım-donanım anlamında yatırımlar yapmaya başladık"

 

"Hocamız daha yeni geldi. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde vereceği rapor doğrultusunda hangi isimlerin kalıp hangilerinin gideceği netleşecek. Maddi anlamda kulübümüze uyacak isimlerle yola devam edeceğiz. Hocamızın gelişiyle yazılım-donanım anlamında yatırımlar yapmaya başladık. Beşiktaş'ı dünya standartlarında yarıştırmak için her şeyi yapıyoruz. Transferde yıldız potansiyeline sahip olacak isimleri alacağız. Taraftarımız rahat olsun. Sezon başından beri çok kalabalık bir ekip detaylı bir şekilde araştırmalar yapıyor."

Devre arasında büyük bir sürprize imza atarak Galatasaray'ın elinden kapıp 4+1 yıllık sözleşme imzalattığı Gedson Fernandes transferine de değinen Kazancı şu ifadeleri kullandı:

 

"Gedson Fernandes, dinamik bir oyuncu"

 

"Gedson Fernandes yeniden satılabilir ve genç, dinamik bir oyuncu. Hem de yıldız statüsünde. Bu gibi oyuncuları inşallah ilerleyen dönemlerde de takımımıza katacağız. Bazı oyuncular taraftarımızın çoki iyi bildiği oyuncular olacak bazıları ise yeni duydukları ancak yıldız potansiyeline sahip oyuncular olacak. Burada Beşiktaş'ın kendi yıldızını kendisi üretmesi lazım. Bunu yapabilmek için çok detaylı çalışmalar lazım. Sezon başında bu yana çok kalabalık bir ekip çok detaylı şekilde araştırmalar yapıyor. Hocamızın sistemine uygun ve kulübümüze mali külfet olmayacak ve ilerleyen zamanlarda da maddi anlamda getiri sağlayabilecek futbolcuların listesini çıkarmıştık. Hocamızla beraber gelecek sezonun planlama çalışmalarına başladık neredeyse her gün toplantılar yapıyoruz. Bizim için sana içindeki performans en önemli gösterge durumunda. Bazı oyuncular ilk duyulduğunda heyecanlandırmayacak belki ama emin olunki bu oyuncular sahaya çıktığında hocamızda olduğumuz gibi taraftarlar aynı heyecanı yaşayacaklar."

"Teknik direktör olma gibi bir planım yok"

Teknik direktör olmak gibi bir hayalinin olmadığını söyleyen Beşiktaş sportif direktörü Ceyhun Kazancı "Teknik direktör olma gibi bir planım yok. Sportif direktörlük teknik direktörlüğe giden bir yol olmamalı. Önemli olan bu iki pozisyonla ilgili çizgileri doğru şekilde çizebilmek." dedi.

Domagoj Vida, Cyle Larin ve Güven Yalçın ile görüşmeler var

Sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek Domagoj Vida, Cyle Larin ve Güven Yalçın'ın geleceğine ilişkin konuşan Kazancı "Vida, Güven ve Larin ile görüşmeler var. Bu isimlerle ilgili hocamızın raporunu bekliyoruz. O çerçevede görüşmeleri ya sonlandıracağız ya da bir üst kademeye geçecek. Bunun için 1-2 hafta daha bekleyeceğiz sanırım." dedi.

Yapacağımız transferler 6-7 seviyesinde olur

Mayıs ayında takımın iskeletini belirlemek istediklerini dile getiren Kazancı "Bizim hedefimiz kesinlikle Avrupa kupalarında yarışmak. Beşiktaş'ın yeri her zaman Avrupa kupalarıdır. Ve bu çerçevede hedefimiz yeni sezonun ilk antrenmanına tüm futbolcuları hazırlamak. yapacağımız transferler 6-7 seviyesinde olur. Bu oyuncuların büyük bir çoğunluğunu yaz ayları gelmeden daha sözen bitmeden bünyemize katabilirsek bizim için çok daha sağlıklı olacak. Hedef takım iskeletini olabildiğince erken kurabilmek. Yaz aylarında fırsat transferleri olabilir, gelen giden oyuncular da olabilir. Bizim çalışmalarımız mayıs ayında takımın iskeletini belirlemek üzerine." dedi.

Beşiktaş'ın Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson'ın durumuyla alakalı ise Kazancı şu ifadeleri kullandı:

 

"Teknik heyette olabilir mi? Neden olmasın"

 

"Atiba simge oyuncularımızdan biri. Ailemizden biri, kaptanımız. Dünya Kupası'nda oynamak istiyor. Onu da hocamızın raporu doğrultusunda değerlendireceğiz. Oyunculuğu dışında çok önemli bir karakter. Teknik heyette olabilir mi? Neden olmasın."

"Önder Karaveli çok başarılı bir performans gösterdi"

Önder Karaveli'nin hala siyah beyazlı ekiple çalıştığını söyleyen Kazancı "Önder Karaveli kulübümüz bünyesinde hala devam ediyor. Kiralık oyuncularımızın hangisinin geri dönebileceğine dair rapor hazırlıyor. Hepsini gidip takip ediyor. Bunu Valerien hocaya sunacağız. Önder Karaveli çok başarılı bir performans gösterdi. Sezon sonuna kadar devam etmek isterdik ama bunu yapamadık. Sergen Yalçın da Önder Karaveli de Beşiktaş'a zarar vermemek için görevden ayrıldılar. Sergen Yalçın, Önder hocanın görev almasında ön ayak olan isimdi. Sergen Yalçın'ın görevine devam etmesini istemeyen biri olarak gösterilmek beni üzüyor. Keşke bu projenin merkezinde olmaya devam etseydi." dedi.

"Ersin ve Rıdvan için gelenler oldu"

Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz için Avrupa kulüplerinin ilgisinin devam ettiğini ifade eden Kazancı "Ersin ve Rıdvan için gelenler oldu, seyredenler oldu. benimle kontağa geçen kulüpler oldu. Her ikisi için de resmi teklifler gelecektir. Hayali olan oyuncuların yolunu açmak boynumuzun borcu. Yerlerine de yenilerimini üretmek zorundayız. benim gönlüm her ikisinin de uzun yıllar burada kalmasından yana. Bakalım gelecek neler gösterecek. Oyuncularla da konuşup son kararımızı vereceğiz." ded,

"Sörloth ve Talisca transferi neden olmasın"

Daha önce Süper Lig'de oynayan Sörloth ve Talisca için yeşil ışık yakan Kazancı "Sörloth ve Talisca çok başarılı olmuş isimler. Transferde iki aşama var. Birincisi hocanın tercihi. İkincisi de mali konular. Bu iki konu bir araya gelirse neden olmasın. Bu iki oyuncu olmasa da benzer şeyler yaşayacağız. Bazı transferlerimiz için 'Kim bu?' denecek ancak sahaya çıktığında bunu görecekler. Çok uzun süredir çalışmalar yapıyoruz. Kendimize güveniyoruz. Gelecek sezon sportif anlamda bu kulübün çok farklı yerlere gelmesini sağlayacak transferleri mutlaka yapacağız. Talisca 8 milyon euro alıyor. Ödeme yapılmasa ayrılacaktı. Ödemeler yapıldı. Josef de oradan geldi. Burada aldığı ücretin katbekat fazlasıydı, unutulmasın. O iş belli olmaz. Talisca özelinde sözleşmesi devam ediyor. Uzun yıllar orada kalmak istediğini söyledi."

"Kesinlikle elimizde kötünün iyisi kalmadı"

Yeni teknik direktör Valerien Ismael hakkında açıklama yapan Kazancı, şunları kaydetti: "Kesinlikle elimizde kötünün iyisi kalmadı. Benim, yönetim kurulumuz ve başkanımıza sunduğum ilk listemdeki önemli isimlerden biriydi Valerien Ismael. Ne mutlu ki kendisi de 8 hafta kala gelmenin kendisi için daha iyi olacağını hem ülkeyi hem mevcut kadroyu tanımak, hangi oyuncuların gidip, hangi oyuncuların gelebileceğini belirlemek için bu 8 haftanın çok daha sağlıklı olacağını düşündü. Ne mutlu ki aramızda. Valerien Ismael'in sözleşmesinde tek taraflı bir fesih maddesi var. Seçimde yeni yönetim gelirse böyle bir karar alır mı bilmiyorum. Tabi bir tazminat maddesi de var. Bunu paylaşmayayım ama daha öncekilere göre çok düşük olduğunu söyleyebilirim"

"Larin ile konu maddi"

Cyle Larin ile sözleşme uzatma konusu hakkında açıklamalar yapan Ceyhun Kazancı, "Larin ile görüşmelerimiz yaz ayından beri devam ediyor. Konu maddi. Olumsuz bir durum var diyemem, Valerien hocamızın da raporu doğrultusunda görüşmelerimiz devam edecek. Larin, çok değer verdiğimiz bir oyuncumuz. Valerien Ismael'in bir listesi var, ama listesinde isim yok. Oyuncuların isminden ziyade, yazdığı kriterlere uyan oyuncular istedi bizden." şeklinde konuştu.

"Batshuayi'nin özeliğinde Chelsea'nin durumu belirleyici olabilir"

 

Batshuayi,  Pjanic, Teixeira hakkında da konuşan Kazancı "Şu anda net bir karar yok. Valerien'in vereceği rapor doğrultusunda her ikisi için de girişim olabilir. Batshuayi'nin özeliğinde Chelsea'nin durumu belirleyici olabilir. Keza Barcelona da maddi sıkıntı içeresinde... Belirleyici olan hocanın raporu. Ne bu iki oyuncu, ne diğer oyuncularla alakalı hocanın raporu yok. Alex Teixeira için şu an için ayrılık söz konusu değil ama soran kulüpler oldu. Resmi bir teklif olmadı ama Ersin ve Rıdvan'da olduğu gibi... Kulübümüzün menafaatleri doğrultusunad olur oyuncu da gitmek isterse sezon sonunda bakılır." dedi.

"Sörloth, burada başarılı oldu"

Sörloth'un Türkiye'ye geri dönmeye istekli olduğunu söyleyen Ceyhun Kazancı "Sörloth özelinde Real Sociedad'ın opsiyon hakkı devam ediyor. Nisan ayına kadar da devam edecek bir durum bu. Sociedad bu opsiyonu kullanır mı kullanmaz mı bilinmez. Sonrasında Leipzig kulübünün bir tercihi olur mu ne şekilde olur bunlar mayıs ayında netleşecek şeyler. Sörloth'u tabiki kim istemez. Sörloth, farklı liglerde denedi kendini. 27 yaşında. Burada başarılı oldu. Türkiye'ye gelme konusunda bir arzusu olduğu kesin. Olay sonunda maddi duruma gelecek, tıkanacak, kalacak. Hem kulübüyle, hem kendisiyle görüşmeler nasıl olur bilinmez. Sörloth - Trabzonspor ile ilgili bir bilgimiz var, görmedik ama bu maddeyi. Böyle bir madde olduğu söyleniyor. Bir şey demem yanlış olur. Aboubakar ise  gündemizde değil." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler