2022 Dünya Kupası Çeyrek Finalinde Hırvatistan ile Brezilya Karşı Karşıya

Akın Ungan
09.12.2022 - 09:27 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 10:17

Katar 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor. Hırvatistan ve Brezilya karşılaşıyor. Maçın tarih, saat ve canlı yayın bilgisi haberimizde.

2022 Dünya Kupası Çeyrek Finalinde Hırvatistan ile Brezilya Karşı Karşıya

AJANSSPOR HABER

Ev sahipliğini Katar'ın yaptığı 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor. Dev şampiyonada ilk çeyrek final mücadelesine Hırvatistan ile Brezilya çıkıyor. G Grubu'ndan lider çıkan Brezilya ve F Grubu'nda 2. olan Hırvatistan yarı final bileti için yarışacak.

Hırvatistan - Brezilya maçının tarih, saat ve canlı yayın bilgisi

Hırvatistan ile Brezilya arasında oynanacak 2022 Dünya Kupası çeyrek final mücadelesi 9 Aralık 2022 Cuma günü (bugün), saat 18.00'de başlayacak. Karşılaşma Education City Stadı'nda oynanacak. Zorlu maç TRT 1 kanalıncan canlı olarak yayınlanacak.

Brezilya'nın Dünya Kupası performansı

2022 Dünya Kupası'nda G Grubu'nda mücadele eden Brezilya, Sırbistan, İsviçre ve Kamerun ile yarıştı. Şampiyonaya Sırbistan karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle başlayan Sambacılar, İsviçre'yi 1-0 ile geçti. Brezilya, grubun son maçında ise Kamerun'a 1-0 mağlup oldu. Neymar ve arkadaşları, son 16 turunda ise Güney Kore ile karşılaştı. Bu maçı 4-1 kazanan Brezilya, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Messi çeyrek finalde Tango peşinde! Rakip Portakallar...
Habere Git

Brezilya'nın son 5 maçı

  • Brezilya 5-1 Tunus
  • Brezilya 2-0 Sırbistan
  • Brezilya 1-0 isviçre
  • Kamerun 1-0 Brezilya
  • Brezilya 4-1 Güney Kore

Hırvatistan'ın Dünya Kupası performansı

2022 Dünya Kupası F Grubu'nda Fas, Kanada ve Belçika ile yarışan Hırvatistan, şampiyonaya 0-0'lık Fas beraberliği ile başladı. Kanada karşısında kazanan Damalılar, son maçta ise Belçika ile berbere kaldı. Grup aşamasını namağlup tamamlayan Hırvatistan, 1 galibiyet, 2 beraberlik ile 5 puan topladı. Luka Modric ve arkadaşları F Grubu'nu Fas'ın arkasında 2. sırada bitirdi.

Son 16 turunda Japonya ile eşleşen Hırvatistan, normal süresi 1-1 sona eren mücadelede seri penaltı atışlarına gitti. Japonya, kullandığı 4 paneltının sadece 1'ini gole çevirebildi. Hırvatlar ise 4'te 3 atarak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Futbolun da milli futbolcunun da beşiği
Habere Git

Hırvatistan'ın son 5 maçı

  • Suudi Arabistan 0-1 Hırvatistan
  • Fas 0-0 Hırvatistan
  • Hırvatistan 4-1 Kanada
  • Hırvatistan 0-0 Belçika
  • Japonya 1-1 Hırvatistan

Neymar 2 gol daha atarsa Pele'yi geçecek

Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselmeyi başaran Brezilya'nın yıldız futbolcusu Neymar, efsane isim Pele'yi geride bırakmaya hazırlanıyor. Neymar milli takım kariyerinde 2 gol daha atarsa, 78 gollü Pele'yi geçecek. 30 yaşındaki futbolcu böylece, Brezilya Milli Takımı'nın en golcü ismi olacak.

Senin için hazırladığımız haberler